Autovakantie Duitsland – Boeiende steden en natuur

Voor een autovakantie is Duitsland ideaal. De wegen zijn mooi, de landschappen en steden zijn zo talrijk en afwisselend dat zelfstandig vervoer goed uitkomt. De Duitsers zijn terecht trots op hun land. Loop eens door een stad als Berlijn onder de historische Brandenburger Tor naar Unter den Linden. Of rijd langs het mooie Wartburg-kasteel, een van de bekendste bezienswaardigheden in de deelstaat Thüringen. Ook aan de Alter Markt in Keulen merkt u dat Duitsland van alle markten thuis is.

Fahr'n, fahr'n auf der Autobahn

Voor een autovakantie is Duitsland heerlijk dichtbij. Over de oostgrens rijdt u direct Nordrhein-Westfalen in. En vanaf de grens bent u in een half uur al in Keulen. Keulen is een fraaie stad met een Dom om ‘u’ tegen te zeggen. Deze kathedraal is de grootste van Duitsland en als u de moed heeft de toren met ruim 500 treden te beklimmen dan wordt u beloond met een magnifiek uitzicht over de stad. Op steenworp afstand van de Dom vindt u Museum Ludwig. Dit museum bezit onder meer de grootste Picasso-collectie buiten Spanje. Zowel Dom als museum zijn te vinden in Altstadt van Keulen, het oude centrum van de stad met pittoreske kasseienstraatjes en de vele terrassen. Vooral bij de Heumarkt en de Alter Markt maken de mooie oude gevels een terrasbezoek samen met een grote ‘Kolsch Bier’ tot een feest.

Oder… ‘sind sie ein Berliner?’

Dan hebben we nog maar een ‘klein’ stukje Duitsland gehad. 500 kilometer oostwaarts, tegen de Poolse grens, ligt de hoofdstad Berlijn. Na ‘die Wende’ van 1989 is Berlijn uitgegroeid tot de ‘tollste’ hoofdstad van Europa, waardoor veel artistiekelingen zich hier vestigden. Een wijk als Neuköln bijvoorbeeld telt vele trendy cafés en hippe restaurants en wellicht dat u een ‘Picasso van de 21 ste eeuw’ op de kop kunt tikken. Maar ook de ‘klassieke’ bezienswaardigheden mogen niet vergeten worden. Loop onder de Brandenburger Tor door naar Unter den Linden, de laan waar vele Berlijnse monumenten aan liggen. Hier flaneerde de Duitse elite in de 19e eeuw en marcheerden de nazi’s voor de oorlog en paradeerden de DDR-socialisten in de Koude Oorlog.

Op filosofen pad in Thüringen

Weimar ligt in de deelstaat Thüringen in het middenoosten van Duitsland en is een van de centra van de Europese cultuur. Vele grootheden van literatuur, muziek en architectuur kozen hier hun ‘Heimat’. Stap bijvoorbeeld in de voetsporen van auteur Goethe van het beroemde drama Faust door een bezoek te brengen aan het Goethehaus of één van de musea gewijd aan zijn werk en leven. Winkelen is onder andere mogelijk in de Schillerstrasse en de Wielandstrasse, waar u een groot aanbod vindt van warenhuizen en kleine winkels. In het zuidelijker gelegen Thüringer Wald kunnen de wandelaars hun hart ophalen op de talloze gecertificeerde wandelpaden en weidse vergezichten en verrassende kastelen. U vindt hier een van de beroemdste kastelen van Duitsland: Wartburg. Op ruim 400 meter hoogte houdt het de gehele omtrek in het vizier. In dit kasteel heeft de grote Duitse kerkhervormer Luther nog een jaar ondergedoken gezeten en het is op zich zelf al een mooie dagtrip waard. Al met al een ideale bestemming voor een autovakantie Duitsland van Kras.

188 Autovakanties naar Duitsland gevonden
Duitsland
v
Autovakantie
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Plaats
Bonn(2)
Daun(1)
Gera(6)
Hamm(1)
Jena(6)
Lam(1)
Löf(1)
Wiek(1)
Soort vakantie
xAutovakantiev
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Accommodatie
Sorteer op
n

Een moment geduld a.u.b.

Met extra kortingTot € 10 p.p.
Autorondreis Teutoburgerwald en Rijnland
Autorondreis Teutoburgerwald en Rijnland
  • Comfortabele 4-sterren hotels
  • Inclusief ontbijtbuffet
  • Cultuur & natuur in 1 reis
  • 5, 7, 9 dagen
Met extra kortingTot € 10 p.p.
i
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 06-07-2016
Reisduur 5 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
vanaf149
K
Met extra kortingTot € 10 p.p.
Autorondreis Wijnroute door West-Europa
Autorondreis Wijnroute door West-Europa
  • 3- en 4-sterren hotels
  • Duitsland, Frankrijk en Luxemburg
  • Inclusief ontbijtbuffet
  • 8 - 13 dagen
Met extra kortingTot € 10 p.p.
i
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 28-09-2016
Reisduur 8 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
vanaf279
K
8,28.21010292
Beoordeling Autovakanties Duitsland door reizigers van Kras
Gebaseerd op 10292 reviews