Cruises in Midden-Oosten

Van het cultuurrijke Oman tot het hypermoderne Dubai

Beleeft u straks een sprookjesachtig avontuur tijdens een cruise naar het Midden-Oosten? Deze Arabische regio telt talloze landen die u zullen verleiden met hun eeuwenoude geschiedenis en cultuur. Zo kunt u met een luxe cruiseschip op reis gaan naar Oman, waar u door de ‘zintuigprikkelende’ souk in Muscat kunt dwalen. Of ga juist eens op cruise naar Dubai, dat gevormd wordt door moderne skyscrapers met een wonderschoon uiterlijk.

Magische cruisereis naar Oman

Vanaf het moment dat het cruiseschip door het Suezkanaal vaart waant u zich in een Oosters sprookje tijdens een cruise Midden-Oosten van Kras. De Arabische landen in deze regio betoveren u namelijk met hun rijke historie, wonderschone architectuur en boeiende cultuur. Laat u door de rederij MSC Cruises bijvoorbeeld over de Golf van Oman vervoeren naar het land Oman, gelegen in het zuidoosten van het Arabische Schiereiland. Hier zal u snel ontdekken waarom de oostelijk gelegen hoofdstad Muscat ook wel ‘de witte stad’ wordt genoemd. De hagelwitte huizen die het straatbeeld vormen, staan namelijk prachtig in contrast met de grijze zandrotsen die de stad omringen. Prikkel vooral eens al uw zintuigen door op excursie te gaan door de centraal gelegen Mutrah souk. Binnen deze overdekte markthal struint u langs charmante winkeltjes die gevuld zijn met verfijnde textielwaren, intens geurende kruiden en fonkelende sieraden.

Zeecruise naar de Verenigde Arabische Emiraten

Het luxe cruiseschip vaart tijdens een cruise Midden-Oosten vervolgens met volle kracht vooruit over de Perzische Golf richting de Verenigde Arabische Emiraten. De hypermoderne en eeuwenoude bezienswaardigheden creëren een indrukwekkend geheel in dit oriëntaalse land. Om te beginnen in de emiraat Dubai, waar wolkenkrabbers als de 828 meter hoge Burj Khalifa en de ‘dhow-vormige’ Burj Al Arab de skyline domineren. Of maak eens een zeecruise naar Abu Dhabi met een van de elegante cruiseschepen van MSC Cruises. Dankzij de centraal gelegen Sheikh Zayed Mosque lijkt het hier bijna alsof u in een wereld van ‘Duizend-en-een-nacht’ bent beland. Niet alleen komt dit door de 82 bolvormige koepels en 4 imposante minaretten aan de buitenkant. Maar ook de gouden bloemmotieven, parelmoeren decoraties en marmeren zuilen aan de binnenzijde geven dit islamitische bouwwerk een mystiek uiterlijk.

Last minutes
Op zoek naar een Last Minute-vakantie?Bekijk ons aanbod
6 Cruises door Midden-Oosten gevonden
Midden-Oosten
v
Cruise
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Sorteer op
n

Een moment geduld a.u.b.

Cruise van Italië naar Abu Dhabi
Cruise van Italië naar Abu Dhabi
per MSC Splendida
  • Inclusief vliegreis, transfers en stadstour Abu Dhabi
  • Cruise vanuit Genua
  • o.a. Kreta, Muscat, Doha en Sir Bani Yas
  • 19 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 06-12-2017
Reisduur 19 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 25,00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf1399
LG
Cruise Abu Dhabi naar Rome
Cruise Abu Dhabi naar Rome
per Celebrity Constellation
  • Incl vliegreis vanaf Amsterdam, transfers en hotel vooraf cruise
  • Vertrek cruise Abu Dhabi
  • O.a. naar Abu Dhabi, Athene en Civitavecchia.
  • 18 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 20-04-2018
Reisduur 18 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 25,00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf1899
LG