Nieuwsberichten Kras

DE WERELD IS KRAS...... AL 95 JAAR!

v
Kras 95 jaar
KRASbus-1922groot
Kras bus
Kras 95 jaar
KRASbus-1922groot
Kras bus

Ammerzoden, 20 februari 2017 – Reisorganisatie Kras viert aanstaande donderdag, 23 februari, haar 95e verjaardag en wie jarig is… trakteert. Kras bezorgt bij een groot aantal klanten vandaag een verjaardagstaart, waarvan er zelfs enkele persoonlijk worden afgeleverd door Marianne Romijn, directeur van Kras. En… de komende 95 dagen staan helemaal in het teken van dit bijzondere jubileum.

Het is 95 jaar geleden dat Johan Kras de lijndienst startte tussen Ammerzoden en ’s-Hertogenbosch. Eerst met paard en wagen en al snel werd de eerste echte bus, een T-Ford, aangeschaft. Voordat de bus de eerste kilometer reed, werd deze nog officieel ingezegend door de pastoor van Ammerzoden. Het busbedrijf groeide gestaag met lijndiensten, speciaal groepsvervoer en dagtochten. In 1969 kwam in samenwerking met de KBO (de Katholieke Ouderenbonden Brabant) het eerste reisprogramma op de Nederlandse markt met welgeteld drie busreizen: Limburg, Ardennen en Luxemburg.

Kras ontwikkelde zich in een paar decennia tot een allround touroperator met reizen naar meer dan 100 landen in de wereld. In 2000 werd Kras een volle dochter van TUI Nederland, maar bleef opereren als een zelfstandig bedrijf. Anno 2017 is Kras een geïntegreerd onderdeel van TUI Nederland en biedt een eigen pakket onderscheidende reizen aan. Marianne Romijn, Directeur Kras: "Onze passie is het maken en organiseren van geweldige, vaak bijzondere en vooral goed verzorgde vakanties in Europa, maar ook ver daarbuiten. Dat doen we al 95 jaar, met veel plezier."

Jubileum-acties
Gedurende een periode van 95 dagen, viert Kras dit jubileum met een aantal zeer aantrekkelijke jubileumaanbiedingen. Het startsein hiervoor wordt gegeven op 23 februari. Ook wordt er een verjaardagsspel gespeeld met een mooie prijzenpot gevuld met allerlei leuke trips en vakanties. Kras raadt iedereen aan de website in de gaten te houden voor het jubileumnieuws.

PRIJS WINNEN?

v
Beleef Mooiste Vakantiefoto - Eerste prijs 2016
Beleef Mooiste Vakantiefoto - 1e prijs 2016
Beleef Mooiste Vakantiefoto - 2e prijs 2016
Beleef Mooiste Vakantiefoto - 3e prijs 2016
Beleef Mooiste Vakantiefoto - 1e prijs 2016
Beleef Mooiste Vakantiefoto - Eerste prijs 2016
Beleef Mooiste Vakantiefoto - 2e prijs 2016
Beleef Mooiste Vakantiefoto - 3e prijs 2016

Kras heeft regelmatig wedstrijden en spelletjes waar u leuke prijzen mee kunt winnen. Op onze inspiratiesite Beleef loven wij elke maand een prijs uit voor de Vakantiefoto van de Maand én het Reisverhaal van de Maand.

Heeft u meegedaan met een prijsvraag van Kras? Bekijk op onze pagina Prijswinnaars of u iets gewonnen heeft.

DREAMLINER ONDER DE TOURINGCARS

v

Ammerzoden, 15 januari 2016 – Vanaf april 2016 zal reisorganisatie Kras de ‘Dreamliner’ onder de touringcars in gebruik nemen: de Setra Top Class touringcar. Setra is, net als Mercedes-Benz, een exclusief merk van Daimler AG. Het merk staat voor technische innovatie en het hoogste niveau van comfort en veiligheid, wat duidelijk terug te zien is in de nieuwste aanwinst van Kras. Zo zorgen het glazen panorama-dak over de hele lengte van de bus en de extra grote ramen niet alleen voor veel bekijks maar ook voor een ongeëvenaard uitzicht tijdens de reis.

Luxe en innovatieve faciliteiten aan boord

De geruisloze touringcar kan 42 personen vervoeren en zal naar 11 verschillende bestemmingen, van Noorwegen tot Italië, gaan rijden. De luxe stoelen zijn niet alleen achterwaarts maar ook zijwaarts verstelbaar en bieden aan reizigers een beenruimte van maar liefst 91 cm. Op het gebied van airconditioning is de modernste techniek toegepast. Een geraffineerd lichtconcept en een compleet ingerichte keuken met een professioneel koffiezetapparaat maken de reiservaring compleet.

Geen moment van verveling met het Kras entertainment systeem
Met het Kras entertainmentsysteem kunnen passagiers op de eigen smartphone of tablet gratis verschillende kranten, magazines en e-books downloaden. De inhoud van het entertainmentsysteem wordt dagelijks ververst zodat gedurende de gehele reis nieuwe content beschikbaar is. Daarnaast kunnen de meegenomen mobile devices eenvoudig worden opgeladen tijdens de reis want iedere stoel heeft een handige USB-poort.

Jan de Waal, een van de vaste gezichten op de Krasreizen en zeer ervaren chauffeur, is erg enthousiast over de nieuwe super-de-luxe bus: “Ik kijk er echt naar uit om onze reizigers een onvergetelijke vakantiebeleving te bezorgen met deze fantastische touringcar”.

Het volledige aanbod van reizen met de Setra Top Class touringcar is te vinden op Topclass.