Rondreis Costa Rica - Voor natuurliefhebbers

Oog in oog met een sensationele flora en fauna

Laat u imponeren door een van de hoogstandjes van Moeder Natuur tijdens een rondreis Costa Rica in Midden-Amerika. Dé bezienswaardigheid van Costa Rica is de imposante Arenal vulkaan omgeven door tropisch regenwoud. Via de hangbruggen tussen de boomtoppen kunt u schitterende toekans spotten. Of ontdek op de rug van een paard het Nationaal park Rincón de la Vieja waar de vele vulkanische bronnen en slingerende brulapen u verwelkomen.

Onder de rook van de Arenal

Het decor van Costa Rica in Midden-Amerika wordt bepaald door imposante vulkanen, klaterende watervallen, dichte mangroves en een sensationele flora en fauna. In het mistige regenwoud houden luiaards en felgekleurde gifkikkertjes zich schuil terwijl de doodshoofdaapjes en toekans zich maar al te graag laten horen. Tijdens uw rondreis door Costa Rica doet u ten noorden van de hoofdstad San Jose het plattelandsdorp La Fortuna aan waar u verblijft in een luxe hotel van Kras aan de voet van de imposante Arenal vulkaan. Deze nog actieve reus steekt vol trots boven de groene omgeving uit en vormt een van dé bezienswaardigheden van Costa Rica. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het tropische regenwoud van het Arenal Nationaal Park onder de rook van de Arenal. Met een ervaren gids kunt u door het park trekken langs oude lava sporen. Of zoek het iets hogerop en klauter over een parcours van hangbruggen tussen de boomtoppen. Zo kunt u de tropische orchideeën en klimplanten goed bekijken en komt u misschien wel oog in oog komt te staan met olingo’s en reuzentoekans.

In de voetsporen van de sabañeros

Een andere mekka voor echte avonturiers en natuurliefhebbers is het Nationaal park Rincón de la Vieja die u aan doet tijdens een rondreis Costa Rica. In dit vulkanische gebied vol graslanden, verborgen watervallen en vulkanische bronnen waant u zich even ver weg van de bewoonde wereld. Ontdek de bijzondere natuur op de rug van een paard die over de smalle paden stapt langs enorme woudreuzen en wurgvijgenbomen. Zo treedt u tijdens uw zonvakantie even in de voetsporen van de Costaricaanse cowboys oftewel sabañeros. Onderweg slingeren brulapen en kapucijnapen van boom tot boom en spot u hoog in de bomen diverse kleurrijke Motmot vogels. Voor wat extra ontspanning kunt u terecht in de natuurlijke spa van Rincón de la Vieja. Er zijn genoeg borrelende warmwaterbronnen en rustgevende modderpoelen om in te onthaasten tijdens een rondreis door Costa Rica.

Aapjes kijken aan de Stille Oceaan

Voordat u terugkeert naar San Jose, de bruisende hoofdstad van Costa Rica, doet u nog even een waar paradijs op aarde aan genaamd Manuel Antonio National Park. Dit tropische oord in het westen van Costa Rica ligt direct aan het felblauwe water van de Stille Oceaan. Vanwege het weelderige regenwoud vol exotische dieren dat letterlijk tot op de witte stranden groeit is het Nationaal Park een van de populairste natuurparken van Costa Rica. Het park vormt de enige plek waar u tijdens uw groepsrondreis met Kras nog schattige doodshoofdaapjes in levende lijve kunt bewonderen. Het kleine strand Manuel Antonio met zijn overhangende kokospalmen en koraalzand aan de Stille Oceaan is werkelijk een plaatje. Let wel goed op uw tas want brutale aapjes komen maar al te graag de jungle uit op zoek naar wat lekkers. Wie had ooit gedacht dat u tijdens een rondreis Costa Rica gaat zonnebaden tussen de apen.

4 Rondreizen naar Costa Rica gevonden
Costa Rica
v
Rondreis
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Continent
Noord Amerika(4)
Land
xCosta Ricav
SAlle landen
Soort vakantie
xRondreisv
Soort Rondreis
Fly-drive(2)
Groepsreis(2)
Individuele rondreis - per huurauto(2)
Vervoersoort
Inclusief vlucht(4)
Bus(2)
Huurauto(2)
Accommodatie Type
Hotel(1)
Vertrekperiode
Binnen 1 maand(2)
Januari 2019(2)
Februari 2019(3)
Maart 2019(3)
April 2019(2)
Mei 2019(2)
Juni 2019(2)
Juli 2019(1)
Augustus 2019(2)
Binnen 1 maand(2)
Januari 2019(2)
Februari 2019(3)
Maart 2019(3)
April 2019(2)
Mei 2019(2)
Juni 2019(2)
Juli 2019(1)
Augustus 2019(2)
September 2019(2)
Oktober 2019(1)
Reisduur
10-14 dagen(1)
15-22 dagen(3)
Klantbeoordeling
8 en hoger(3)
7 en hoger(3)
6 en hoger(3)
Geen beoordeling(1)
Doelgroep
Singles: 30-45 jaar(1)
Budget p.p.
Vanaf € 1000(4)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

Rondreis Avontuurlijk Panama & Costa Rica
Rondreis Avontuurlijk Panama & Costa Rica
  • Unieke reis door twee avontuurlijke landen
  • Paradijselijk genieten op Bocas del Toro
  • Werkelijk adembenemende natuur in Tortuguero
  • 20 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 26-04-2019
Reisduur 20 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf2379
IG
8,3
Beoordeling Rondreizen Costa Rica door reizigers van Kras
Gebaseerd op 327 reviews