Rondreis Cyprus - Het mooiste eiland van Zuid-Europa

Cultuurrijke én natuurrijke vakantiebestemming in de Middellandse Zee

Wandeltochten door het groene, bergachtige binnenland gaan tijdens een rondreis Cyprus hand in hand met het bekijken van culturele bezienswaardigheden. Cyprus is een eiland dat wordt opgedeeld in een Turks en Grieks gedeelte. In de stad Nicosia kunt u de 'Groene Lijn', oftewel de demarcatielijn, oversteken en de gotische ramen en minaretten van de Seliminyemoskee bekijken. Tijdens de rondreis Cyprus mag een bezoek aan het Troodosgebergte met zijn kersenbomen, wijngaarden en watervallen niet ontbreken.

Historisch reis door Nicosia

Tijdens een rondreis Cyprus maakt u niet alleen kennis met het groene karakter en de schilderachtige badplaatsen van dit eiland, maar ook met de Griekse én Turkse bezienswaardigheden. Het Zuid-Europese land in de Middellandse Zee wordt dan ook opgedeeld in een Cypriotisch en een bezet gedeelte. De grens loopt dwars door de noordelijk gelegen hoofdstad Nicosia. U kunt deze stad tijdens een fly-drive Cyprus bezoeken en het checkpoint aan de 'Groene Lijn' oversteken. Zo doet u twee landen aan in een vakantie. Nu u toch in Nicosia bent is een bezoek aan de Selimiyemoskee aan te raden. Vroeger was dit de St. Sophiakathedraal, maar de torenspitsen zijn verwijderd om plaats te maken voor minaretten. De gotische ramen en de islamitische versieringen die in dit gebouw te vinden laten het beste van twee culturen zien.

Wandeltochten door het Troodosgebergte

De bergachtige natuur en het zonovergoten klimaat zorgen tijdens een rondreis Cyprus ook voor de perfecte omstandigheden voor een actieve vakantie. Trek vooral de wandelschoenen aan voor een tocht door het Troodosgebergte. Deze vruchtbare regio in het midden van het eiland staat bekend om de bloeiende kersenbomen. Maar ook ontdekt u op de zuidelijke hellingen fleurige wijngaarden. U kunt de Commendaria-wijnroute rijden en bij een van de wijnmakerijen stoppen, om onder genot van een wijntje uit te kijken op de bergen van het Troodosgebergte. Verder is een wandeltocht naar de Caledonia watervallen een aanrader. De waterstroom die vanaf 12 meter hoogte tussen rotsblokken naar beneden stort zorgt voor prachtige vakantiekiekjes.

Een zonvakantie in Limassol

Liefhebbers van bruisende badplaatsen en hagelwitte stranden kunnen tijdens een rondreis Cyprus hun hart ophalen in Limassol. Deze havenstad ligt in het zuiden van Cyprus aan de Baai van Akroti. Toch staat de stad vooral bekend om de twee havens. In Old Port liggen traditionele vissersboten voor anker, terwijl in de Limassol Marina de luxe zeilboten het decor bepalen. Tijdens een fly-drive Cyprus kunt u in Limassol de huurauto inruilen voor een boot en een tocht maken over de Middellandse Zee. Bij terugkomst in de haven van Limassol kunt u een van de authentieke Griekse restaurants opzoeken en onder genot van het deeghapje ‘tiropita’ de zonsondergang bekijken.

4 Rondreizen naar Cyprus gevonden
Cyprus
v
Rondreis
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Continent
Europa(4)
Land
xCyprusv
SAlle landen
Streek
Plaats
Soort vakantie
xRondreisv
Soort Rondreis
Excursiereis(2)
Fly-drive(2)
Groepsreis(2)
Individuele rondreis - per huurauto(2)
Singlereis(1)
Vervoersoort
Inclusief vlucht(4)
Bus(2)
Huurauto(2)
Accommodatie Type
Hotel(2)
Vertrekperiode
April 2019(4)
Mei 2019(4)
Juni 2019(4)
Juli 2019(2)
Augustus 2019(2)
September 2019(4)
Oktober 2019(4)
Reisduur
6-9 dagen(3)
10-14 dagen(2)
15-22 dagen(2)
Klantbeoordeling
8 en hoger(3)
7 en hoger(4)
6 en hoger(4)
Doelgroep
Singles: alle leeftijden(1)
Budget p.p.
€ 600 - € 799(1)
€ 800 - € 999(2)
Vanaf € 1000(3)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

8,2
Beoordeling Rondreizen Cyprus door reizigers van Kras
Gebaseerd op 85 reviews