Rondreis Laos - Indrukwekkend Aziatisch landschap

Talrijke tempels, bijzondere Boeddha’s en overweldigende natuur


Sabaidee! Ontdek tijdens een rondreis door Laos de wonderschone parels van Zuidoost-Azië. In de hoofdstad Vientiane volgen de bezienswaardigheden elkaar in rap tempo op. Van de gouden stoepa Pha That Luang en de Pataxai triomfboog, tot een beeldentuin vol Boeddha's. Maar misschien is Luang Prabang nog wel bekender en meer geliefd vanwege de vele tempels. Bovendien is het een perfecte uitvalbasis voor dagtrips naar de Pak Ou grotten en de paradijselijke watervallen van Kuang Si.

Een park vol Boeddha’s in Vientiane

Een rondreis door Laos van Kras gaat door een puur land waar u kennismaakt met het traditionele Zuidoost-Aziatische leven. Laos is een land gelegen tussen Vietnam en Thailand. De hoofdstad Vientiane ligt aan de noordzijde van de rivier de Mekong. Letterlijk de 'gouden tip' van Vientiane is de Pha That Luang. Dit boeddhistische nationaal monument wordt ook wel stoepa genoemd en schittert in het noordwesten van de stad. De Pha That Luang is qua architectuur gebaseerd op de vorm van een piramide. De grote stoepa in het midden torent trapsgewijs boven de kleinere stoepa’s uit. In het hart van de stad staat de imposante triomfboog Patuxai. Werp hier zeker even een blik omhoog naar de prachtige plafondschildering, als u onder de triomfboog doorloopt. Het is ook mogelijk om de trappen naar de bovenste etage in de Patuxai te beklimmen, waarna u getrakteerd wordt op een fraai uitzicht over het stadscentrum. Een andere bijzondere bezienswaardigheid in Vientiane is Xieng Khuan. In dit park kunt u een wandeling maken langs ruim tweehonderd Boeddhabeelden, de één nog groter en indrukwekkender dan de andere.

De Pak Ou Caves van Luang Prabang

Ten noorden van de hoofdstad liggen de Pak Ou Caves. Pak Ou is een heilige plek voor pelgrims. De duizenden boeddha's die verspreid door de gangenstelsels schitteren, maken deze attractie uniek. De twee grotten liggen aan de Mekong en zijn per zogenaamde ‘slow boats’ te bereiken. En dat is een mooie bijkomstigheid, want het uitzicht vanaf het water op de kalkstenen kliffen is adembenemend. Naast deze excursie is de stad Luang Prabang ook het ontdekken waard. Deze stad ligt op een uurtje ten zuiden van Pak Ou. In Luang Prabang zijn tal van tempels te bekijken, waarvan de Wat Xien Thong de bekendste is. Deze toeristische trekpleister staat op de plek waar de Mekong en Nam Khan rivieren elkaar in de stad ontmoeten. De Wat Xien is van top tot teen het bewonderen waard. Van het sierlijke dak dat bestaat uit meerdere lagen, tot de met mozaïek versierde tempelmuren. Deze tempel verdient absoluut een 'close-up'.

De paradijselijke watervallen van Kuang Si

Er is nog een bijzondere hotspot in de buurt van Luang Prabang. Ten zuiden de stad bevindt zich namelijk een waar natuurparadijs. Voor wie naar Laos op vakantie gaat en van natuur houdt, is Kuang Si een must-see. Deze watervallen behoren tot de mooiste van Zuidoost-Azië. De Kuang Si watervallen zijn via miniwatervalletjes met elkaar verbonden en worden omringd door een decor van bamboe, loofbomen en mossen. Voor een uniek 'groeten-uit-vakantiekaartje' schiet u het beste een foto vanaf de brug bij de hoogste waterval. Of neem voor wat verkoeling een duik in een van de azuurblauwe waterplateaus. Breng tot slot ook een bezoek aan de vlindertuin die onder aan dit park gelegen is. De kleurrijke ‘kunstwerkjes’ die om u heen fladderen maken het paradijselijke plaatje van een rondreis door Laos helemaal compleet.

2 Rondreizen naar Laos gevonden
Laos
v
Rondreis
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Continent
Azie(2)
Land
xLaosv
SAlle landen
Plaats
Soort vakantie
xRondreisv
Soort Rondreis
Groepsreis(2)
Singlereis(1)
Vervoersoort
Bus(2)
Inclusief vlucht(2)
Accommodatie Type
Hotel(1)
Vertrekperiode
Februari 2019(1)
Maart 2019(2)
April 2019(1)
Juli 2019(1)
Augustus 2019(1)
September 2019(2)
Oktober 2019(1)
Reisduur
23+(2)
Klantbeoordeling
Geen beoordeling(2)
Doelgroep
Singles: alle leeftijden(1)
Budget p.p.
Vanaf € 1000(2)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

Extra korting
Single Reis Vietnam, Cambodja & Laos
Single Reis Vietnam, Cambodja & Laos
  • 1-persoonskamer inclusief!
  • Groene rijstvelden, schitterende tempels..
  • Op ontdekking met Nederlandssprekende reisleiding
  • 23 dagen
Extra korting
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 18-03-2019
Reisduur 23 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 10,00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf2449
IG
Rondreis Vietnam, Cambodja & Laos
Rondreis Vietnam, Cambodja & Laos
  • Een nacht op een boot in de mooie Halong Bay
  • De overwoekerde tempels van Angkor... fantastisch
  • Inclusief twee binnenlandse vluchten
  • 23 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 25-03-2019
Reisduur 23 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf2199
IG