Rondreis Senegal - Wegdromen in West-Afrika

De natuurrijke en culturele schoonheid van West-Afrika

Verkent u straks tijdens een rondreis Senegal de omvangrijke natuurreservaten, of ontdekt u liever de koloniale historie van dit West-Afrikaanse land? Maak kennis op het ‘slaveneiland’ Île de Gorée, met het huiveringwekkende slavernijverleden in La Maison des Esclaves. Of ga als natuurliefhebber op excursie door Nationaal Park Niokolo Koba, waar het mogelijk is om leeuwen en apen in hun natuurlijke habitat te spotten.

De iconen van ‘rallystad’ Dakar

Ontdek tijdens een rondreis Senegal de unieke combinatie van uitgestrekte natuurreservaten, bruisende steden en het rijke koloniale verleden van West-Afrika. Om te beginnen in de westelijk gelegen hoofdstad Dakar; de stad die beroemd is om de ‘woestijnrally’ en talloze imponerende bezienswaardigheden kent. Zo is het presidentiële paleis een opvallende verschijning vanwege de hagelwitte kleur die het felle zonlicht op schitterende wijze reflecteert. De Cathedrale du Souvenir Africain de Dakar is een ander witgekleurd gebouw dat het bezoeken waard is in deze Afrikaanse stad: de immense gouden koepel, de twee rechthoekige torens en vier pilaren met heiligenbeelden vormen aan de buitenkant een statig en sober decor. Het interieur daarentegen is juist kleurrijk en expressief te noemen dankzij de artistieke wandschilderingen, sierlijke kolommen en gebrandschilderde ramen.

Het ‘slaveneiland’ van West-Afrika

Wie kennis wil maken met het koloniale verleden van dit West-Afrikaanse land, kan tijdens een rondreis Senegal een boottocht maken naar het eiland Île de Gorée. Dit ‘slaveneiland’ ligt langs de zuidelijke kust van Dakar en kent met La Maison des Esclaves één van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van het continent. In dit roodkleurige complex dat is omgebouwd tot museum leert u alles over het sinistere slavernijverleden, waarbij u huiveringwekkende marteltuigen en gevangeniszalen kunt bezichtigen. Natuurliefhebbers zullen waarschijnlijk liever op excursie gaan naar Pink Lake, gelegen op 45 minuten rijden ten noordoosten van Dakar. Dit meer kent een excentrieke roze kleur dankzij het hoge zoutgehalte. Bovendien kunt u daardoor, net als in de Dode Zee, blijven drijven op het uitgestrekte wateroppervlak.

Senegal: paradijs voor natuurliefhebbers

De natuurlijke schoonheid van Senegal ontdekt u pas echt tijdens een jeepsafari van Kras. Breng dus zeker ook een bezoek aan een van de talloze natuurreservaten of nationale parken, zoals het Nationaal Park Niokolo Koba. In dit omvangrijkste natuurpark van West-Afrika dwaalt u afwisselend door een bos- en savannelandschap, en is het mogelijk om wilde dieren als nijlpaarden, leeuwen en apen in hun natuurlijke habitat te spotten. Minstens zo indrukwekkend is een excursie door het Saloum Delta National Park te noemen, dat gelegen is langs de westkust van Senegal. Roei hier met een deskundige gids in een kajak over de kronkelende riviertjes, waardoor u alle pracht en praal van dit mangrovegebied kunt verkennen. Vooral vogelliefhebbers kijken tijdens deze boottocht hun ogen uit, aangezien vogels als flamingo’s en lepelaars in deze lagune voor een fleurig natuurspektakel zorgen.

5 Rondreizen naar Senegal gevonden
Senegal
v
Rondreis
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Continent
Afrika(5)
Land
xSenegalv
SAlle landen
Soort vakantie
xRondreisv
Soort Rondreis
Groepsreis(3)
Singlereis(2)
Vervoersoort
Bus(5)
Inclusief vlucht(5)
Accommodatie Type
Hotel(5)
Vertrekperiode
Januari 2019(3)
Februari 2019(5)
Maart 2019(5)
April 2019(2)
Mei 2019(2)
Juni 2019(2)
Juli 2019(2)
Augustus 2019(2)
Oktober 2019(2)
Reisduur
6-9 dagen(2)
10-14 dagen(2)
15-22 dagen(4)
Klantbeoordeling
8 en hoger(4)
7 en hoger(5)
6 en hoger(5)
Doelgroep
Singles: alle leeftijden(2)
Budget p.p.
Vanaf € 1000(5)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

Extra korting
Single Rondreis Senegal in vogelvlucht
Single Rondreis Senegal in vogelvlucht
  • Spot zebra's, giraffen, antilopen, buffels en de witte neushoorn
  • Inclusief entreegelden, 8x ontbijt, 7x lunch en 7x diner
  • Met het magische Pink Lake, Dakar en Ile de Gorée
  • 8 dagen
Extra korting
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 22-01-2019
Reisduur 8 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 10,00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf1339
IG
8,1
Beoordeling Rondreizen Senegal door reizigers van Kras
Gebaseerd op 257 reviews