Helaas kunt u deze reis niet reserveren omdat deze uitverkocht of (tijdelijk) niet beschikbaar is.

U kunt voor meer informatie bellen met: 088 - 0 885 886 (lokaal tarief).

v

Rondreis grand tour Thailand

Bangkoks
Ayutthaya.Thailands
Thailand.Ayutthayas
Sukothais
GoudenDriehoeks
thailand-riverkwai1_s
drijvende-markts
Thailand.Phuket.strands
v
Bangkoks
Ayutthaya.Thailands
Thailand.Ayutthayas
Sukothais
GoudenDriehoeks
thailand-riverkwai1_s
drijvende-markts
Thailand.Phuket.strands
IG
Rondreis grand tour Thailand
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
  • Prijzen
  • Inbegrepen
  • Dagprogramma
  • Verlenging
  • Plaatsinfo
  • Praktische info

Prijzen

Prijzen en data

  • -
  • +
n
v
Aantal kinderen
(0 t/m 17 jaar)
n
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Klik op een prijs voor een berekening van de totale reissom. De prijzen zijn per persoon en inclusief kortingen, exclusief reserveringskosten en het Calamiteitenfonds?

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

GEGARANDEERDE VERTREKDATA! Wilt u er zeker van zijn dat uw reis doorgaat? Boek deze reis dan met vertrek op één van de volgende data met 100% vertrekgarantie: 9/10 & 24/10

• Vliegreis Amsterdam–Bangkok v.v. met China Airlines (t/m maart '08) of KLM (vanaf april '08)
• Luchthavenbelastingen en brandstofheffing
• Extra brandstofheffing (ingevoerd door zowel China Airlines als de KLM) (zie ook 'Prijsberekening')
• Vliegbelasting à € 45 p.p. (door de Nederlandse overheid ingevoerd voor alle vertrekken vanaf 1 juli 2008)
• Transfers en rondreis per comfortabele touringcar zoals beschreven
• Binnenlandse vlucht Phuket-Bangkok (incl. luchthavenbelasting)
• Nederlandssprekende reisleiding
• Verblijf in 3-/4-sterren hotels in een kamer met bad of douche en toilet
• Verzorging op basis van 19 x logies en ontbijt
• 11 lunches
• Het beschreven excursieprogramma

Niet inbegrepen

• Niet genoemde maaltijden
• Entreegelden (ca Thaise Baht 850 p.p.)
• Koffergelden
• Fooien
• Facultatieve excursies
• Reis- en annuleringsverzekering
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van maximaal 9 personen

Toeslagen

NS-Combikaart € 18,65 p.

Extra informatie

reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen

voor verlengingsmogelijkheden zie tabblad `Verlenging`

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 15
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Dagprogramma

Reisprogramma

1e dag - Amsterdam - Bangkok

We vliegen van Amsterdam naar Bangkok.

2e dag - Bangkok

v
Bangkoks

Na aankomst op de luchthaven van Bangkok volgt de transfer naar ons eerste hotel. De rest van de dag bent u vrij om alvast op verkenning te gaan in Bangkok, oftewel de ’Stad der Engelen’, zoals de Thaise bevolking haar hoofdstad ook wel noemt. De stad is rijk aan historische en culturele bezienswaardigheden en hier ontmoeten moderne, westerse invloeden en oosterse mystiek elkaar. Wolkenkrabbers en tempels bepalen het fascinerende decor van deze bruisende metropool. Drie overnachtingen in Bangkok.

3e dag - Bangkok

We bezoeken vandaag de drukke bloemen- en groentemarkt en bewonderen de Wat Pho, het grootste en oudste tempelcomplex in Bangkok met onder meer de immense liggende Boeddha. ’s Middags bent u vrij.

4e dag - Bangkok

Een dag ter vrije besteding.

5e dag - Bangkok - Ayutthaya - Korat

v
Ayutthaya.Thailands
Thailand.Ayutthayas
Ayutthaya.Thailands
Thailand.Ayutthayas

We verlaten Bangkok en gaan op weg naar Ayutthaya, waar we een tocht maken langs de hoogtepunten van deze eens zo machtige stad. Van 1350 tot 1767 fungeerde Ayutthaya als hoofdstad en had in haar glorietijd zelfs meer inwoners dan Londen. U zult onder de indruk raken van de schoonheid en grandeur. We bezoeken de Wat Sri Samphet-tempel met zijn ernaast gelegen ruïnecomplex en de Wat Chaimongkul met zijn enorme rijen Boeddhabeelden. We rijden na dit bezoek door naar Korat voor de overnachting, met onderweg nog een stop in het pottenbakkersdorpje Ban Dan Kwian.

6e dag - Korat - Phitsanulok

Na het ontbijt reizen we verder. We brengen een bezoek aan de Khmertempel van Prasat Hin Pimai, ook wel de ‘Angkor Wat van Thailand’ genoemd. In Sao Ngam Banyan Grove zien we de grootste banyan boom van Thailand. Van Pimai reizen we via een panoramische route naar Phitsanulok. De lunch nuttigen we onderweg in een lokaal restaurant. Overnachting in Phitsanulok.

7e dag - Phitsanulok - Sukothai - Chiang Saen

v
Sukothais

Na het ontbijt gaan we op weg naar Sukothai, waar we in het Sukothai Historical Park een collectie van immense Boeddhabeelden zien. Ook het prachtige park met zijn lotusvijvers zal niet op onze wandeling ontbreken. We gaan verder naar Phrae voor een bezoek aan Baan Pratabjai. Phrae is een nog relatief rustig, onontdekt stadje, met aardig wat bezienswaardigheden zoals de traditionele teakhouten huizen. Na de lunch in een lokaal restaurant rijden we verder naar Chiang Saen waar we de komende nacht doorbrengen.

8e dag - Chiang Saen - Chiang Mai

v
GoudenDriehoeks

In de ochtend bezoeken we de Gouden Driehoek waar Birma, Laos en Thailand samenkomen. Hier floreerde de opium­teelt nog niet zo heel lang geleden weelderig. In Mae Chan ontmoeten we een bergstam en komen we meer te weten over hun manier van wonen en hun tradities. Na de lunch rijden we naar Chiang Mai, onderweg genietend van de prachtige natuur en de vele vergezichten. In Chiang Mai, ook wel de ’Roos van het Noorden’ genoemd, verblijven we de komende 3 nachten.

9e dag - Chiang Mai

We rijden de bergen in voor een bezoek aan één van de belangrijkste tempels in het noorden van Thailand, de indrukwekkende Wat Phra Doi Suthep. Geniet u vooral ook van het prachtige uitzicht! ’s Middags ontdekken we de handvaardigheidindustrie van Chiang Mai. We nemen een kijkje bij een zijdefabriek en zien hoe men handmatig parasols beschildert.

10e dag - Chiang Mai

Een fijne vrije dag in Chiang Mai.

11e dag - Chiang Mai - Tak

v

We bezoeken de olifantenschool van Lampang. Nadat we hebben gezien hoe deze dikhuiden een bad in de rivier nemen, wonen we een indrukwekkende demonstratie bij. Zo zien we hoe men deze imposante dieren aanleert om ingezet te worden bij zware werkzaamheden. We struinen ook nog even over de lokale markt en bewonderen de Wat Phrathat, waarna we onze reis vervolgen naar de volgende bestemming, het nog vrijwel onontdekte Tak. Hier maken we kennis met het échte lokale leven. Leuk is een wandeling over de avondmarkt, waar de Thai hun avondeten nuttigen. Het ruikt er heerlijk! Hier brengen we de nacht door.

12e dag - Tak - Kanchanaburi

Verder zuidwaarts, op weg naar Kanchanaburi, pauzeren we op de bananenmarkt in Kamphang Phet en bij de Wat Pa Lelai in de mooie stad Suphan Buri. De komende 2 nachten brengen we door in Kanchanaburi.

13e dag - Kanchanaburi

v
thailand-riverkwai1_s

Vanochtend bezoeken we de beruchte ’Bridge on the River Kwai’ en de erebegraafplaats. Vervolgens maken we een treinrit over de ’Death Railway’, oftewel de dodenspoorweg. Het uitzicht over de rivier is adembenemend. Hoogtepunt is echter het passeren van het ’Death Railway Viaduct’. Na de lunch in een lokaal restaurant is de rest van de dag ter vrije besteding.

14e dag - Kanchanaburi - Cha-Am

v
drijvende-markts

Vroeg op pad, want we nemen vanochtend een kijkje bij de drijvende markt van Damnoen Saduak, de grootste van Thailand. Een onvergetelijke boottocht door de kanalen is inbegrepen, Er wordt in de talloze bootjes op het water en in de kraampjes langs de waterkant druk gehandeld. We vervolgen onze weg naar de badplaats Cha-Am, waar we de nacht doorbrengen. Als de tijd het toelaat gaat u vast nog een paar uurtjes heerlijk relaxen aan het strand.

15e dag - Cha-Am - Chumphon

We rijden verder zuidwaarts en bezoeken op onze route de heuveltempel Khao Chong Krachok en het vissersdorp Chumphon, met zijn kleurrijke vissersboten. Na de lunch in een lokaal restaurant rijden we naar ons hotel. Gaat u vanmiddag relaxen op het strand of bezoekt u de lokale groente- en vismarkt?

16e dag - Chumphon - Krabi

v

Volgende bestemming: de rustige vissersplaats Krabi. Voor de kust kunt u de hoge kalksteenrotsen bewonderen. Zij lijken op de formaties die we morgen in de Phang Nga baai zullen gaan bewonderen. Wist u dat deze uitdagende wanden zeer populair zijn bij ervaren bergbeklimmers van over de hele wereld? De middag in Krabi kunt u naar eigen wens brengen. We brengen de komende nacht hier door.

17e dag - Krabi - Phuket

v
Thailand.Phuket.strands

We rijden naar Phang Nga baai. De route is prachtig en we genieten onder meer van de reusachtige kalkformaties en de hoog begroeide rotsen die vanuit de zee oprijzen. Het gebied van Phang Nga is een beschermd natuurgebied waar onder andere vele vogels zijn gehuisvest. We maken een schitterende boottocht door de baai en genieten van de rust en de natuur. Na de lunch gaan we verder naar Phuket, waar we de laatste nachten van deze reis doorbrengen. Het eiland Phuket met zijn vele hagelwitte zandstranden is een prima plek om deze fantastische rondreis ontspannen af te sluiten!

18e t/m 20e dag - Phuket

Ruim drie heerlijke vrije (strand)dagen!

21e dag - Phuket - Bangkok - Amsterdam

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam, met overstap in Bangkok.

22e dag - Amsterdam

Aankomst in Nederland.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Verlenging

Strandverlenging

Wilt u na deze rondreis nog even heerlijk bijkomen en volop genieten van de zon, de met palmen omzoomde hagelwitte stranden en de helderblauwe zee? Dan kiest u natuurlijk voor één van de verlengingen! Zo kunt u 8 dagen (7 nachten) extra genieten van het Thaise strandleven en van de zwoele avonden met volop vertier. Ter plaatse staat er bovendien een hostess tot uw beschikking die u alles kan vertellen over leuke en ontspannende excursies in de omgeving!

Mogelijke verlengingshotels (met links naar het juiste reisnummer)

v
BRRB-014_s

Phuket Orchid Resort - Karon-Beach - Phuket
The Front Village - Karon-Beach - Phuket ( t/m maart 2008)
Hilton Phuket Arcadia - Karon-Beach - Phuket

Plaatsinfo

Thailand

v
+5
+4

Het ‘land van de Eeuwige Glimlach’ is gelegen in het hart van Zuid-Oost Azië en vormt de natuurlijke toegangspoort tot het verre oosten. Een koninkrijk met een rijke historie, tropisch klimaat en een ongekend vriendelijke en gastvrije bevolking. De ‘stad der engelen’ Bangkok is een chaotische mix van tuk-tuk’s en auto’s, van eeuwenoude tempels en wolkenkrabbers en van traditionele marktjes en grote trendy winkelcentra. Buiten de hoofdstad vindt u een overweldigende natuurlijke schoonheid met regenwouden, groene rijstvelden en machtige bergen waar de bergvolkeren hun tradities nog in ere hebben gehouden. Ook de overblijfselen van de roerige geschiedenis spreken tot de verbeelding; ervaar de pracht en praal van de Grand Palace, wandel tussen de ruïnes van de oude koningssteden Ayutthaya en Sukothai en steek de beruchte ‘Bridge on the River Kwai’ over. Het zuiden biedt hagelwitte, met palmen omzoomde zandstranden en idyllische eilandjes waar u volledig tot rust komt. Vergeet vooral niet van de befaamde Thaise keuken te proeven…

Bekijk hier een video over Thailand.

Praktische info

Belangrijke informatie Thailand

Open alle items

Algemeen

Officiële naam: Koninkrijk Thailand
Oppervlakte: 514.000 km² (ca. 14 x Nederland)
Ligging: In Zuidoost-Azië, grenzend aan Myanmar, Laos, Cambodja en Maleisië
Hoofdstad: Bangkok
Inwoners: 67 miljoen
Taal: Thai, Chinees, Maleis, Khmer, Engels
Staatsvorm: Parlementaire monarchie
Valuta: Baht
Tijdverschil: Winter +6 uur, zomer +5 uur
Voltage: 220 V

Grensdocumenten/visum

Voor Thailand heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat tot minstens zes maanden na terugkomst geldig is. Wanneer u langer dan 30 dagen in Thailand verblijft, moet u een visum aanvragen. U kunt uw visum door Kras laten regelen of zelf een visum aanvragen bij onze partner Visumcentrale. Het paspoort dat u naar de visumcentrale stuurt en het paspoort dat u meeneemt op reis dient hetzelfde te zijn! Stuurt u dus geen bijna verlopen paspoort op naar de visumcentrale om daarna een nieuw paspoort mee naar Thailand te nemen. Neemt u daarnaast twee kopietjes van uw paspoort mee op reis. Wanneer wij voor u een visum aanvragen, dient u er rekening mee te houden dat u enige tijd niet over uw paspoort kunt beschikken. U bent altijd zelf verantwoordelijk voor de evt. gevolgen die voortvloeien uit het tijdelijk niet in het bezit hebben van een geldig paspoort.

Hotels in Thailand kunnen ook vragen om uw paspoortgegevens. Om de incheck vlot te laten verlopen, raden wij u aan om een kopie van uw identiteitsbewijs/paspoort mee te nemen (indien gewenst kunt u uw Burgerservicenummer doorstrepen).


Noot: bezit u niet de Nederlandse nationaliteit, dan dient u zélf te controleren welk(e) grensdocument(en) er voor uw reis naar Thailand noodzakelijk is/zijn • u bent altijd zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten.

Vlucht

Gemiddeld bedraagt de vliegtijd voor een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Bangkok tussen de 10 en 12 uur.

Vertrekbelasting

In Thailand wordt geen vertrekbelasting geheven op intercontinentale vluchten.

Telefoon/internet

U kunt vanuit één van de vele lokale telefoonkantoortjes of de CAT kantoren telefoneren. Ook kunt u met een telefoonkaart vanuit een (blauwe of groene!) telefooncel bellen. Bellen vanuit uw hotelkamer is vaak iets duurder, daarom kunt u het beste eerst naar de kosten informeren. In de Nationale Parken heeft u met uw mobiele telefoon minder bereik, op andere plaatsen is het bereik over het algemeen goed. Voor het gebruik van uw mobiele telefoon tijdens uw verblijf, kunt u het beste bij uw provider informatie opvragen over de mogelijkheden en de kosten.
In bijna elke plaats vindt u internetcafés.

Veiligheid

Thailand is een redelijk veilig land, maar natuurlijk moet u altijd op uw spullen letten. T.o.v. andere landen komt diefstal hier (nog) niet veel voor en zal men u niet snel lastig vallen. In tegenstelling tot vele andere landen kunt u in Thailand ook als vrouw alleen uitgaan.

Bevolking/cultuur

In Thailand wonen ruim 67 miljoen inwoners zeer ongelijkmatig verdeeld over het land. De Thaise bevolking bestaat voor ongeveer 90% uit Thai. De grootste minderheidsgroep wordt gevormd door de Chinezen, die zich echter vrij sterk met de Thai hebben vermengd. De Chinezen vormen een belangrijk deel van de ‘toplaag’ in de Thaise samenleving. 94% van de Thai is Boeddhist, 4% Islamiet en de overige 2% katholiek. Het is een ongeschreven wet onder de Thai dat men zich innemend gedraagt en hoffelijk overkomt. ‘Soms moeten we ons zelf bedwingen niet te glimlachen’, klinkt het in de Thaise volksmond.

Klimaat

Thailand kent 3 seizoenen: het hete en droge seizoen (27-35°) van maart tot juni, het regenseizoen (25-31°) van eind juni tot oktober en het koele seizoen (18-30°) van november tot maart. Thailand is een tropisch land, dus ook de wintermaanden zijn warm, m.u.v. de berggebieden waar het koeler kan zijn. Gedurende het regenseizoen gaat het om korte, hevige buien in de namiddag (er valt niet iedere dag regen). Tijdens deze periode is het landschap op haar mooist! Kijk voor de actuele temperatuur van uw bestemming op www.klimaatinfo.nl.

Eten en drinken

Rijst is het hoofdvoedsel in Thailand, wat gemengd wordt met kruiden, groente en kip of vlees. Het echte Thaise voedsel is vaak erg pittig. In kleine tentjes en op de markten is het eten lekker en niet duur. Het wordt sterk afgeraden om leidingwater te drinken of ijsblokjes in uw drankje te nemen. Drink liever gekookt water of mineraalwater uit flessen.

Lunches en diners die we tijdens rondreizen ter plaatse gebruiken (die inclusief zijn bij uw reis of die u optioneel kunt boeken) bestaan over het algemeen uit lokale gerechten, aangepast aan de smaak van westerse toeristen.

Gezondheid

Vaccinaties
Voor informatie met betrekking tot de gezondheid, vaccinaties en aanbevelingen voor reisbestemmingen, verwijzen wij naar Reisprik of uw eigen huisarts. Reisprik is het grootste landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsenpraktijken voor advisering en vaccinatie. De praktijken leveren kwaliteit en service. Maak een afspraak via internet, wordt snel en vakkundig geadviseerd en krijg ondersteuning na thuiskomst. Reisprik is als erkend vaccinatiecentrum aangesloten bij het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering).


Steekmuggen
In tropische landen, waaronder ook Thailand, kunnen zich steekmuggen bevinden. De steken van de muggen zijn niet alleen onaangenaam, maar deze muggen kunnen ook ziektes overbrengen, zoals knokkelkoorts (Dengue) of het zikavirus. Reizigers wordt geadviseerd alle elementaire voorzorgsmaatregelen tegen muggenbeten te nemen door bijvoorbeeld lichtgekleurde kleding (lange mouwen, lange broek en sokken) en een goed antimuggen middel met DEET (diethyltoluamide) te gebruiken. Neem echter ruim op tijd contact op met uw huisarts of kijk voor de meest recente informatie op Reisprik.

Legionella
Wij adviseren u voor het in gebruik nemen van uw accommodatie elke warmwaterkraan (incl. douche en bad) enige minuten zo heet mogelijk te laten lopen en ondertussen goed te ventileren. In stilstaand water kan zich namelijk de legionella bacterie ontwikkelen die u op deze manier doeltreffend bestrijdt.

Voorzorgsmaatregelen eten en drinken
In minder hygiënische en warme landen kunt u beter voorzichtig zijn met eten en drinken omdat voedsel en water daar soms verontreinigd zijn. Met onderstaande voorzorgsmaatregelen beperkt u het risico:
• eet geen sla en ongeschild fruit en eet alleen voedsel dat goed heet en gaar is
• pas op met schaal- en schelpdieren en ongepasteuriseerde melk en kaas
• kies een restaurant dat drukbezocht is en waar eten dus nooit lang blijft liggen
• was voor het eten goed uw handen
• wees voorzichtig met het kopen van voedsel bij stalletjes langs de weg
• gebruik gekookt water of water uit flessen (ook voor het tandenpoetsen en het schoonmaken van wondjes)

Mobiliteit
Wilt u een (groeps)rondreis Thailand boeken, dan wijzen we u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U ziet en onderneemt veel en verblijft in meerdere accommodaties in een relatief korte periode. Houdt u er rekening mee dat er in de steden die we bezoeken veel gelopen dient te worden en dat het niet altijd mogelijk is dat de touringcar u in het centrum van de stad afzet/ophaalt. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig, eventueel met behulp van uw medereiziger (binnen dezelfde boeking) in en uit de minibus, touringcar of trein etc. (afhankelijk van de reis) te kunnen stappen. De rondreizen kunnen voor mensen die minder mobiel zijn als zwaar ervaren worden en het kan ook zijn dat deelname aan sommige programmaonderdelen niet haalbaar is, in welk geval geen restitutie op de reissom verleend zal worden. Onze rondreizen zijn dan ook niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Twijfelt u of de rondreis van uw keuze geschikt voor u is of wilt u uw situatie toelichten, neem dan altijd contact met ons op.

Geldzaken

Voorafgaand aan uw vakantie kunt u bij onze partner GWK buitenlandse valuta kopen. U kunt dit online bestellen en dan betalen en afhalen bij één van de 50 GWK-vestigingen in Nederland. U vindt GWK in de grotere NS-stations, stadscentra en op de luchthavens Schiphol Airport, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. Buiten het gemak weet u zo zeker dat u een gunstige koers betaalt en dat u veilig wisselt. U betaalt geen provisie en/of toeslagen. Bestel tijdig; dollars en ponden zijn binnen 30 minuten af te halen en andere valuta binnen 2 dagen.


De lokale munteenheid in Thailand is de Baht. Er zijn in de grote steden diverse geldautomaten aanwezig waar u geld kunt pinnen. Let er goed op dat het logo dat op uw pasje staat hetzelfde is als dat op de automaat staat. De banken en de meeste hotels wisselen Amerikaanse dollars en euro’s. Daarnaast kunt u ook in de toeristencentra bij één van de vele wisselkantoortjes terecht. Als u wilt betalen met creditcard is dat over het algemeen in grotere winkels en in de meeste hotels mogelijk (pinnen met uw creditcard kost wel geld!). Als u wilt betalen met uw Mastercard of Visa hebt u hiervoor een pincode nodig; uw handtekening is niet voldoende.

Gebruik bankpas in het buitenland
Het komt steeds vaker voor dat criminelen geld opnemen met gestolen gegevens van betaalpassen. Dit gebeurt vooral in landen buiten Europa. De meeste bankpassen staan tegenwoordig dan ook standaard ingesteld op gebruik BINNEN Europa. Gaat u naar Thailand, dan kan het dus zijn dat u uw pas tijdelijk moet (laten) instellen op wereldwijd gebruik. Informeer ruim voor vertrek bij uw bank of uw bankpas geschikt is ('aan' staat) voor pinnen op uw vakantiebestemming.

In Thailand betaalt u met een Nederlandse bankpas ca. THB 180 per PIN-transactie. Om deze kosten zoveel mogelijk ter vermijden raden wij u aan om uw euro’s zoveel mogelijk ter plaatse om te wisselen voor Thaise Baht of het aantal keer dat u gaat pinnen te beperken.

Fooien

In Thailand is het gebruikelijk om een fooi te geven aan de gidsen, chauffeurs, kofferjongens etc. Vaak zijn dit de enige inkomsten voor de mensen werkzaam in het toerisme. Uw reisleider zal voorstellen een ‘fooienpot’ samen te stellen, van waaruit alle fooien centraal betaald worden. Optionele excursies, lunches en entreegelden kunt u bij de reisleider in Baht betalen.

Lokaal prijsniveau

- indicatieprijs lunch € 7 - € 18, diner € 12
- indicatieprijs kop koffie € 0,90, glas fris € 0,50, glas bier € 1,50, glas wijn € 6.

Koester een olifant

Wereldwijd worden dieren mishandeld en uitgebuit ten behoeve van het vermaak van toeristen. Bekend zijn de stierengevechten, dansende beren en andere louche dierenshows. Wat niet iedereen weet, is dat ook olifanten vaak niet goed worden behandeld en gebruikt worden als attractie of als vervoermiddel tijdens excursies. Niet voor niets staat de olifant op de rode lijst van IUCN, de International Union for the Conservation of Nature. Kras, als onderdeel van TUI Nederland, ondersteunt de olifantencampagne van WSPA, de World Society for the Protection of Animals. Met deze campagne wil men een einde maken aan het misbruik van olifanten wereldwijd.

Hoe kunt ú de olifant helpen?
Maak liever geen ritje op de rug van een olifant. Het zadel en het gewicht van meerdere mensen veroorzaken verwondingen. Een olifant kan meer dan duizend kilo trekken, maar op zijn rug kan het dier niet zoveel gewicht dragen. Ga ook liever niet naar shows waarin olifanten hun kunsten tonen. Deze olifanten hebben vaak wrede trainingen achter de rug en ze zijn bovendien niet gebouwd om op een ton te balanceren en op hun achterbenen te staan. Tussen de optredens door staan de dieren meestal aan de ketting, soms in de gloedhete zon. Een olifant verdient beter, toch?

Kras koestert de olifant
Kras heeft alle olifant-onvriendelijke uitstapjes uit het reisaanbod gehaald. De merken van TUI Nederland brengen u alleen naar goede olifantenparken, waar de dieren in een meer natuurlijke omgeving hun gang kunnen gaan en waar wordt gerespecteerd dat ze graag in de schaduw rondscharrelen en in het water spelen. Hier kunt u veel over hen leren en op een diervriendelijke manier in contact komen met deze logge dikhuiden. Meer informatie: www.kras.nl/duurzaam_reizen en www.olifant.nu

's Lands wijs, 's lands eer

Een vakantie in het buitenland betekent andere mensen, andere gewoonten, andere culturen, ander eten, kortom: anders dan thuis. U dient hier uw vakantieverwachting op aan te passen. Ook dient u er rekening mee te houden dat het comfort van transport/infrastructuur, verblijf, maaltijden en het klimaat anders zijn dan thuis. Het is belangrijk dat u als reiziger flexibel ingesteld bent. Door u zo goed mogelijk aan te passen aan de lokale gewoonten en gebruiken, zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

We willen u erop wijzen dat het verboden is om e-sigaretten mee te nemen naar Thailand, u riskeert een boete als u deze toch meeneemt. Op de stranden van Thailand is het verboden om te roken, u riskeert een boete en/of gevangenisstraf indien u toch rookt op het strand.