Vakantie Naxos - Reis naar een uniek Grieks eiland

Witte dorpjes en marmeren bezienswaardigheden op de Cycladen


Op het Griekse eiland Naxos wachten authentieke witte dorpjes, marmeren bezienswaardigheden en goudkleurige stranden. Zo kunt u op dit grootste eiland van de Cycladen een duik nemen in de azuurblauwe Middellandse Zee en de witte huizen prachtig zien afsteken tegen de bergen. Of breng tijdens een vakantie Naxos een bezoek aan de Poort van Portara in de gezellige hoofdstad Naxos-stad. De zonsondergang is hier adembenemend.

Marmeren bezienswaardigheden op Naxos

Met zijn groene dalen, liefelijke dorpjes, uitgestrekte stranden én bezienswaardigheden uit de Oudheid is Naxos een populair eiland in Griekenland. Dit grootste en meest vruchtbare eiland van de Cycladen staat bekend om zijn marmer. Het is dan ook niet gek dat u tijdens een vakantie Naxos bezienswaardigheden die gemaakt zijn van marmer kunt bekijken. Al tijdens de boottocht van Santorini naar Naxos kunt u de Poort van Portara zien staan. Deze poort vormt de ingang van een nooit afgemaakte Tempel van Apollo en staat vooral bekend om de indrukwekkende kiekjes tijdens de zonsondergang. Als de zon door de poort schijnt wacht een kleurrijk plaatje van de azuurblauwe Egeïsche Zee, de groene bergen en de oranje zonnestralen. Wilt u meer weten over het marmer op Naxos? Bezoek dan eens de marmergroeve in het westelijk gelegen kustplaatsje Apollonia.

Reis naar kleurrijk Naxos-stad

Wist u dat een van de mooiste Cycladen-stadjes op Naxos ligt? De hoofdstad Naxos-stad, ook wel Chora genoemd, is tegen een heuvel opgebouwd en kent smalle straatjes, gezellige terrassen en vele souvenirwinkeltjes. De witte huizen en de dobberende zeilboten in de haven maken het plaatje compleet. Om de gouden stranden niet te vergeten. Tijdens een vakantie Naxos legt de ferry aan in Naxos Port en stapt u zo de Protopapadaki boulevard op. Deze boulevard wordt versierd met pijnbomen en restaurants waar u de lokale citroenlikeur kunt proeven. Vanuit de haven wandelt u ook zo naar het stadsstrand aan de Agios Georgios baai. Neem hier een frisse duik in de Egeïsche Zee of bewonder de witte huizen van Naxos-stad die prachtig afsteken tegen de groene omgeving.

Van de authenticiteit proeven in Filoti

Witte huisjes die prachtig afsteken tegen de groene bergen van Naxos treft u ook aan in Filoti. Dit authentieke bergdorp ligt aan de voet van de berg Zeas op een half uur rijden van Naxos-stad. Tijdens een vakantie Naxos kunt u een excursie maken naar Filoti terwijl u onderweg wijngaarden, olijfbomen en grazende schapen zult passeren. Filoti staat niet voor niks bekend om zijn wijn, olijfolie en speciale Arseniko kaas. Proeven van deze lokale producten kunt u doen bij een van de schaduwrijke terrasjes in het centrum van Filoti. Sta niet raar te kijken als er locals voorbij komen in klederdracht of met een ezel. Dat is hier heel gewoon.

1 vakantie in Naxos gevonden
Griekenland
v
Naxos
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Continent
Land
xGriekenlandv
SAlle landen
Streek
xNaxosv
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Budget p.p.
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

8,2
Beoordeling Vakantie Griekenland Naxos door reizigers van Kras
Gebaseerd op 60 reviews