Vakantie Peloponnesos - Ontdek Peloponnesos per huurauto

Vele baaien, historische steden, groene heuvels en idyllische stranden

Historische steden, charmante baaien en een ongerepte natuur vol citrusbomen, druivenranken en ruige bergen. Dát is Peloponnesos in een notendop. Peloponnesos is een Grieks schiereiland nabij de hoofdstad Athene. Omdat dit gebied ongerept en nog vrij onontdekt is kunnen rustzoekers hun hart ophalen tijdens een vakantie Peloponnesos. U kunt hier historische grond bezoeken in Olympia en Sparta of lekker luieren aan de baai van Pylos.

Vakantie in het onontdekte Peloponnesos

Wilt u tijdens een vakantie in Griekenland in alle rust bezienswaardigheden uit de Oudheid bekijken, authentieke dorpjes verkennen én ontspannen op idyllische strandjes? Dan is het schiereiland Peloponnesos de plek waar u moet zijn. Peloponnesos ligt op een uur rijden ten zuidwesten van Athene en wordt door middel van twee bruggen verbonden met het vaste land. U kunt Peloponnesos dan ook goed aandoen met een huurauto tijdens een rondreis Griekenland. Omdat Peloponnesos nog vrijwel onontdekt is kunt u hier in alle rust de vele baaien, ongerepte bergen en historische steden bewonderen. Zet tijdens een vakantie Peloponnesos eens koers naar het pittoreske dorpje Pylos om hier aan de gelijknamige baai te ontspannen aan het diepblauwe water. De witte huizen met rode dakpannen en de groene heuvels maken het plaatje compleet.

Historische steden uit de Oudheid

Wist u dat er op Peloponnesos maar liefst 2 wereldberoemde en historische steden te vinden zijn? Cultuurliefhebbers kunnen hun hart dan ook ophalen tijdens een vakantie Peloponnesos. Rijd bijvoorbeeld eens naar de stad Sparta, in het zuiden van het schiereiland, dat bekend stond om de Spartaanse opvoeding die jongens hier kregen. In de stad staan dan ook vele standbeelden van Spartaanse krijgers die uitgedost zijn met helm, zwaard en schild. Een indrukwekkend plaatje die het goed zal doen in uw vakantiealbum. Tijdens een vakantie Peloponnesos mag ook een bezoek aan de stad Olympia niet ontbreken. Het is de stad waar de Olympische Spelen zijn geboren. Tegenwoordig kunt u in Olympia de ruïnes van de Tempel van Hera bekijken en in het archeologisch museum alles te weten komen over de Spelen.

Wandelen door de bossen van Arcadië

Zodra u Olympia verlaat wacht een decor van uitgestrekte akkers, citrusbomen, druivenranken en ruige bergen. Dit gebied wordt ook wel Arcadië genoemd en is dé plek voor liefhebbers van natuur. Tijdens een vakantie Peloponnesos kunt u hier de auto uitstappen en de benen strekken tijdens een wandeling. Misschien spot u tussen de bossen wel een herder met zijn kudde schapen. Of zet koers naar het meer van Ladonas en ga hier kajakken, zwemmen of wandelen. Lake Ladonas wordt omgeven door bergtoppen die weerspiegelen in het water. Een sprookjesachtige plaatje dat u niet snel zult vergeten. 

1 vakantie in Peloponnesos gevonden
Griekenland
v
Peloponnesos
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Continent
Europa(1)
Land
xGriekenlandv
SAlle landen
Streek
xPeloponnesosv
Plaats
Soort vakantie
Rondreis(1)
Vervoersoort
Bus(1)
Inclusief vlucht(1)
Luchthaven
Amsterdam(1)
Eindhoven(1)
Vertrekperiode
Binnen 1 week(1)
Binnen 2 weken(1)
Binnen 1 maand(1)
November 2018(1)
Februari 2019(1)
Maart 2019(1)
April 2019(1)
Mei 2019(1)
Juni 2019(1)
Binnen 1 week(1)
Binnen 2 weken(1)
Binnen 1 maand(1)
November 2018(1)
Februari 2019(1)
Maart 2019(1)
April 2019(1)
Mei 2019(1)
Juni 2019(1)
Juli 2019(1)
Augustus 2019(1)
September 2019(1)
Oktober 2019(1)
Reisduur
6-9 dagen(1)
10-14 dagen(1)
Klantbeoordeling
8 en hoger(1)
7 en hoger(1)
6 en hoger(1)
Budget p.p.
€ 600 - € 799(1)
€ 800 - € 999(1)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

8,5
Beoordeling Vakantie Griekenland Peloponnesos door reizigers van Kras
Gebaseerd op 396 reviews