Guatemala, land van de vulkanen

Ontdek de wereld van de Maya's

Bekijk ons aanbod

Vakantie Guatemala - Maya’s, markten en vulkanen

Een veelzijdige landschap met kratermeren en Mayatempels

Fotomomenten ten overvloede in het kleurrijke Guatemala. Vanaf de bovenste verdieping van het voormalig stadhuis van Antigua krijgt u een verbluffend uitzicht over de koloniale stad en het vulkanische landschap. Want met vulkanen, daar is het land mee bezaaid. Zo omringen maar liefst twaalf vulkanen het Meer van Atitlán. Maak tijdens een vakantie in Guatamala ook kennis met dé bezienswaardigheden van het Tikal National Park: de Mayatempels.

Cruises
2
Cruises
Rondreizen
4
Rondreizen
Singlereizen
1
Singlereizen

Rondreis langs de Maya’s

Ontdek de ‘wereld van de Maya’s’ tijdens een vakantie Guatemala. Een klein bergachtig land in Centraal-Amerika met in het zuiden een kuststreek, grenzend aan de Grote Oceaan. In het noorden van Guatemala ligt het Tikal National Park. Een uurtje rijden vanaf het luxe hotel van Kras in Flores, een klein eiland in het Petén Itzá Meer. Ideaal voor een dagtrip. De wereldberoemde ruïnes in dit park liggen verscholen in de dichte jungle van El Petén: een lust voor het oog. Vooral de negen ‘tweelingpiramiden’ zijn bijzonder in deze 2000 jaar oude archeologische zone. De ‘Piramide van de Grote Jaguar’ heeft zelfs een plekje op de werelderfgoedlijst weten te bemachtigen. Deze tempel met negen terrassen dankt zijn naam aan het reliëf van een roofdier dat op de top gevonden werd. Voor een uitzicht op de andere tempels kunt u via een houten trap Tempel IV en V beklimmen. Tempel IV is met 70 meter de hoogste piramide van Tikal.

12 vulkanen om Lago de Atitlán

Guatemala is een land vol met hoogtepunten. Letterlijk, want het grootste deel van het land bestaat uit bergen en vulkanen. In de ‘achtertuin’ van het indianendorpje Chichicastenango, in het zuiden van Guatemala, ligt het Lago de Atitlán. Dit kratermeer is vernoemd naar één van de twaalf vulkanen die het meer omringen. Als excursie kunt u tijdens een rondreis Guatamala varen over het blauwe water van dit meer. De Mayadorpen aan de waterkant en de vulkanen aan de skyline maken het Atilánmeer misschien wel tot het mooiste meer van de wereld. Het Lago de Izabal is het grootste meer en is gelegen ter hoogte van de Golf van Honduras in het noordoosten van Guatemala. Al varend langs de waterlelies en traditionele paalwoningen krijgt u een goede indruk van de ongerepte natuur die het land rijk is. Wellicht spot u de kleurrijke Quetzal, de nationale vogel van Guatemala.

Bontgekleurde straatmarkten

Ten oosten van het Meer van Atitlán ligt de voormalige hoofdstad Antigua, vlak bij de huidige hoofdstad Guatemala-Stad. Pastelkleurige huizen fleuren het straatbeeld van deze koloniale plaats. Bezoek tijdens een vakantie Guatemala zeker Parque Central; het bruisende groene hart van de stad met als middelpunt de waterspuwende zeemeerminnenfontein. Historische bezienswaardigheden zoals de Cathedral de San José en het oude stadhuis omringen het park. Het stadhuis herbergt nu twee musea en biedt uitzicht over Antigua en het vulkaanlandschap. Deze plaats is niet alleen vanwege de huizen kleurrijk te noemen, ook de straatmarkten vormen een explosie van kleur. De bont geklede locals, verse groente en houtsnijwerken souvenirs leveren fantastische foto’s op tijdens een dagtrip Antigua.

Speciaal voor u geselecteerd
Rondreis In het spoor van de Maya's

Rondreis In het spoor van de Maya's

Perfecte combinatie van Mexico, Belize & Guatemala Indrukwekkende Indianendorpen en ruige jungles
8,1
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 22-09-2018
Reisduur 16 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf1672
Single Reis In het spoor van de Maya's

Single Reis In het spoor van de Maya's

1-persoonskamer inclusief! Perfecte combinatie van Mexico, Belize & Guatemala
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 01-09-2018
Reisduur 16 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 10,00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf1962
Rondreis Kleurrijk Mexico & Guatemala

Rondreis Kleurrijk Mexico & Guatemala

Adembenemende tweelanden reis Mysterieuze Maya steden en opgravingen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 04-04-2018
Reisduur 24 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf1763
6 vakanties naar Guatemala gevonden
Verfijn uw keuze)
Continent
Land
xGuatemalav
SAlle landen
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Bus(4)
Luchthaven
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Budget p.p.
Sorteer op
n

Een moment geduld a.u.b.

8,2
Beoordeling Vakantie Guatemala door reizigers van Kras
Gebaseerd op 167 reviews