Vakantie Luxemburg – Volop natuurschoon

Ondanks dat het een van de kleinste landen van Europa is, biedt een vakantie in Luxemburg een grote diversiteit aan mogelijkheden. Wandel over het 112 kilometer lange Müllerthal Trail of breng een bezoekje aan het charmante plaatsje Clervaux in de bosrijke streek Oesling. Tijdens een stedentrip naar de gelijknamige hoofdstad kunt u de boogbrug Adolfsburg en de indrukwekkende Kazematten bezichtigen.

De historische cultuur van Luxemburg-Stad

Luxemburg, officieel het Groothertogdom Luxemburg genoemd, is het op één na kleinste land van de Europese Unie en wordt omringd door de landen Duitsland, België en Frankrijk. De grootste stad van het land is de gelijknamige hoofdstad Luxemburg die vele bezienswaardigheden te bieden heeft. Maak tijdens een stedentrip Luxemburg de mooiste kiekjes van de 153 meter lange boogbrug Adolfsbrug, het nationale symbool van het land. Vanaf deze brug bent u in 10 minuten lopen op het gezellige marktplein Place d’Armes waar u heerlijk kunt vertoeven bij een van de vele terrasjes, cafés of restaurants. Winkelen doet u in de straat ‘Rue des Capucins’ of in een van de vele shoppingcentra. Aan de rand van de stad liggen de unieke Kazematten die dateren uit 1644. Tijdens een vakantie Luxemburg kunt u hier het 17 kilometer lange stelsel van ondergrondse gangen uit de Tweede Wereldoorlog bezichtigingen. De gangen deden dienst als schuilplaats tegen de vijand en waren bestand tegen bominslagen.

Wandelend door de kloven en rotsen van Klein Zwitserland

Luxemburg staat vooral bekend om de natuurschoonheid die het land te bieden heeft, zoals in de oostelijke regio Müllerthal. Deze regio wordt ook wel ‘Luxemburgs Klein Zwitserland’ genoemd, vanwege de ontzaglijke rotsformaties die doen denken aan Zwitserland. Door het landschap loopt de Müllerthal Trail. Dit is een 112 kilometer lange wandelroute bestaande uit een cluster van lange lussen door bossen, diepe kloven en opvallende rotsformaties. De route baant zich een weg door de hoofdstad van het Müllerthal en is de oudste stad van Luxemburg, Echternach. In het centrum is de Sint Willibrordbasiliek een echte blikvanger met zijn prachtige glas-in-lood vensters en rijk versierde marmeren sarcofaag. Ook de Romeinse Villa behoort tot een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Tijdens een vakantie Luxemburg kunt u deze 14e eeuwse villa in Gotische stijl bezoeken.

Genieten in bossen van Clervaux

Middenin de bosrijke streek Oesling, in het noorden van Luxemburg, ligt het pittoreske stadje Clervaux. Deze stad is onderdeel van het Duits-Luxemburgse Natuurpark en is door de fraaie ligging aan de oevers van de Clerve populair onder toeristen. Het middelpunt van Clervaux is het Kasteel van Clervaux daterend uit de 12e eeuw. In dit markante, witte bouwwerk bevinden zich een aantal musea. De grootste expositie is de fototentoonstelling ‘The Family Man’ van Edward Steichen waar ruim 500 fotobeelden over thema’s als oorlog, vreugde, verdriet en werk te zien zijn. Op een half uurtje rijden van Clervaux kunt u een dagtrip maken naar het populaire Bastogne War Museum. Dit Belgische oorlogsmuseum en monument zijn opgericht ter nagedachtenis aan de bijna 80.000 doden en gewonde Amerikanen die bij de Slag om de Ardennen hebben gevochten tijdens de Tweede Wereldoorlog.

17 vakanties naar Luxemburg gevonden
Verfijn uw keuze)
Continent
Europa(17)
Land
xLuxemburgv
SAlle landen
Vervoersoort
Accommodatie Type
Hotel(17)
Aantal sterren
Sorteer op
n

Een moment geduld a.u.b.

Met extra kortingTot € 10 p.p.
Autorondreis Benelux
Autorondreis Benelux
  • Comfortabele hotels
  • Inclusief ontbijtbuffet
  • Ontdek 3 landen in 1 reis
  • 7, 9, 10 dagen
Met extra kortingTot € 10 p.p.
i
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 09-10-2016
Reisduur 7 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
vanaf249
K
Met extra kortingTot € 10 p.p.
Autorondreis Wijnroute door West-Europa
Autorondreis Wijnroute door West-Europa
  • 3- en 4-sterren hotels
  • Duitsland, Frankrijk en Luxemburg
  • Inclusief ontbijtbuffet
  • 8 - 13 dagen
Met extra kortingTot € 10 p.p.
i
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 28-09-2016
Reisduur 8 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
vanaf279
K
8,28.210468
Beoordeling Vakantie Luxemburg door reizigers van Kras
Gebaseerd op 468 reviews