Helaas kunt u deze reis niet reserveren omdat deze uitverkocht of (tijdelijk) niet beschikbaar is.

U kunt voor meer informatie bellen met: 088 - 0 885 886 (lokaal tarief).

v

Thy Mention Gospel Choir on tour

v
G
 • Kennismaking met black gospel
 • New Orleans, stad van de Blues
 • Diverse kooroptredens en workshops
 • Bemoediging getroffenen orkaan Katrina
6.9108
6,9
Beoordeeld door 8 reizigers van Kras
Alle beoordelingenAlle beoordelingen
Thy Mention Gospel Choir on tour
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
 • Prijzen
 • Inbegrepen
 • Dagprogramma
 • Plaatsinfo
 • Praktische info

Prijzen

Prijzen en data

 • -
 • +
n
v
Aantal kinderen
(0 t/m 17 jaar)
n
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Klik op een prijs voor een berekening van de totale reissom. De prijzen zijn per persoon en inclusief kortingen, exclusief reserveringskosten en het Calamiteitenfonds?

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

Let op: Wilt u een tweepersoonskamer op indeling boeken maar uw kamergenoot/-genote is nog niet bekend dan kunt u zich het beste telefonisch dan wel via email info@kras.nl aanmelden.

- vlucht Amsterdam-New Orleans v.v. via Atlanta met Delta Airlines óf Amsterdam-New Orleans via Chicago/Houston met United Airlines
- luchthavenbelastingen à € 372,00
- 6 nachten verblijf in middenklasse hotels
- 2-persoonskamer met bad/douche of toilet
- hotelverzorging op basis van logies en ontbijt
- 3 diners
- vervoer per touringcar gedurende het gehele verblijf
- excursies en entreegelden zoals genoemd in programma
- workshops en kooroptredens ter plaatse
- Informatiebijeenkomst voorafgaand aan de reis

Extra informatie

- Voor de Verenigde Staten is een ESTA formulier noodzakelijk! (voor meer informatie zie het tabblad 'Reistips', kopje 'Grensdocumenten')
- Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen

Niet inbegrepen

- niet genoemde maaltijden en drankjes
- persoonlijke uitgaven
- fooien en koffergelden
- onvoorziene verhoging van brandstoftoeslagen
- reis- en annuleringsverzekering
- bijdrage calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking (verplicht; max 9 personen per boeking)
- reserveringskosten à € 19,50 per boeking

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 50
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 80
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Dagprogramma

Thy Mension Gospel Choir on tour in New Orleans

Woensdag 13 mei 2015 - Vlucht Amsterdam - New Orleans

v

We ontmoeten elkaar op Schiphol voor onze vlucht naar New Orleans. We reizen met Delta Airlines of United Airlines en stappen over in Atlanta of Chicago voor onze eindbestemming New Orleans. Na aankomst op de luchthaven worden we naar ons hotel gebracht.

Donderdag 14 mei 2015 - Kennismaking met New Orleans - kooroptreden

New Orleans is een melting pot van culturen en muziekstromingen. We maken een citytour langs de highlights van New Orleans en volgen de sporen van grote muzikanten, zoals de Blues, Country, Rock & Roll en Jazz. We bezoeken de schitterende plantagelandhuizen en ervaren de sfeer uit Gone with the Wind. Aan het einde van de middag vindt er een generale repetitie plaats voor het avondconcert.

Vrijdag 15 mei 2015 - New-Orleans - Bezoek aan Afro Amerikaanse wijk - Garden District - French Quar

v

Vandaag beginnen we met een bezoek aan de getroffen wijken ten gevolge van de orkaan Katrina in 2005. Nog altijd worden de inwoners dagelijks geconfronteerd met de naweeën van de grote overstromingen. We bemoedigen hen door onze zang bij de New Orleans Mission. ’s Middags bezoeken we het Garden District. In deze buurt ziet u verschillende leuke huizen en parken. Een aantal huizen kunt u zelfs van binnen bekijken. ’s Avonds is een vrije avond.

Zaterdag 16 mei 2015 - Baton Rouge - New Orleans

We bezoeken in de ochtend Baton Rouge, de hoofdstad van de staat Louisiana. Hier ziet u interessante gebouwen. Probeert u hier in een van de restaurants zeker de Cajun-Creoolse gerechten. New Orleans is stad met het bekende French Quarter waar de Jazz uit de vele clubs te horen is. In Bourbon Street kunt u genieten van deze muziek en gezellig dineren in één van de vele restaurants. Het centrum van French Quarter is Jackson Square waar vele artiesten voor de St. Louis Cathedral u zeker entertainen. We geven een spontaan optreden in St. Louis Cathedral.

Zondag 17 mei 2015 - New-Orleans - Workshop met lokaal koor - Boottocht Mississippi - Avondconcert

v

Vandaag beginnen we met een workshop in één van de afro-amerikaanse kerken. Met het lokale koor en de lokale dirigent studeren we onder leiding van dirigent Edith Casteleyn gezamenlijk songs in. ’s Middags maken we een boottocht op de Mississippi. We zien New Orleans vanaf het water. ’s Avonds geven we een concert samen met het lokale koor van de Afro Amerikaanse kerk.

Maandag 18 mei 2015 - Royal Street - New Orleans Mission - Bezoek Afro Amerikaanse kerkdienst met ko

‘s Morgens is er gelegenheid te shoppen in de kilometerslange Royal Street. Diverse warenhuizen kennen 365 dagen sale per jaar. Aan het einde van de ochtend gaan we naar de New Orleans Mission en delen we lunches uit aan de daklozen. ’s Avonds bezoeken we een kerkdienst van een Afro Amerikaanse kerk. We luisteren naar het gospelkoor van de kerk en zingen zelf ook een aantal songs.

Dinsdag 19 mei 2015 - New-Orleans - Vertrek voor terugvlucht naar Amsterdam

v

De ochtend is ter vrije besteding. U kunt nog uw laatste inkopen doen in New Orleans Downtown. ’s Middags worden we naar de luchthaven van New Orleans voor onze terugvlucht naar Amsterdam. Via Atlanta of Houston reizen we per vlucht van Delta Airlines of United Airlines naar Nederland.

Woensdag 20 mei 2015 - Aankomst Amsterdam

In de loop van de ochtend arriveren we in Amsterdam.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Plaatsinfo

Amerika

v
Usa.NewYorks
+5
+4

De Verenigde Staten van Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden. Zeker op reisgebied! Want in dit immense land, van New York naar San Francisco is het zo’n 4700 km, treft u de wereld in het klein! Woestijnen, stoere berggebieden, uitgestrekte bossen, moerassen en eindeloze akkerbouwgebieden waar u werkelijk uren kunt rijden zonder iemand tegen te komen… vergeet ook de steden niet! New York, Chicago, het knotsgekke Las Vegas, natuurlijk Los Angeles met Hollywood, San Francisco, Seattle… iedere stad is compleet anders met z’n eigen charme.

Natuurlijk bezoekt u Amerika ook om zijn prachtige natuurparken. Want de natuur is er werkelijk adembenemend. In het noorden vindt u de bossen en bergketens met een verscheidenheid aan wilde dieren, in het zuidwesten natuurlijk de grillige canyons die in honderden eeuwen diep uitgesleten zijn, in het midden de prairies uit de verhalen en in het oosten de uitgestrekte graanvelden, Niagara-watervallen en de Everglades. Maar pas op, want bent u eens in de VS geweest, dan smaakt dat ongetwijfeld naar meer!

Praktische info

Praktische Info Verenigde Staten

Open alle items

Grensdocumenten

Voor een vakantie naar de Verenigde Staten heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig, dat nog tot na terugkomst geldig dient te zijn.

Visumplicht
Voor deze bestemming is een visum vereist. Hieronder leest u hoe u een visum kunt aanvragen. Let op: controleer goed de informatie over visa die bij uw reis vermeld staat, deze informatie is altijd leidend. Voor sommige rondreizen en cruises gelden er andere richtlijnen, of wordt uw visum voor u geregeld door een rederij of lokale agent.

Wij adviseren u altijd om enkele kopieën van uw paspoort en visumaanvraag mee te nemen op reis. Houd er rekening mee dat u vanwege een visumaanvraag mogelijk tijdelijk niet kunt beschikken over uw paspoort. Het paspoort dat wordt gebruikt voor uw visumaanvraag, dient hetzelfde te zijn als het paspoort dat u meeneemt op reis en te voldoen aan de geldigheidsrichtlijnen van uw bestemming.

Om visumvrij reizen aan te vragen voor de Verenigde Staten, heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat geldig moet zijn voor de gehele duur van uw verblijf.

Aanvragen van visumvrij reizen

Reizigers met de Nederlandse nationaliteit reizen normaal gesproken zonder visum naar de Verenigde Staten, men hoeft alleen online toestemming tot visumvrij reizen aan te vragen. Voor een reis naar de Verenigde Staten kunt u online deze toestemming aanvragen, de zogeheten ESTA aan te vragen. Dit is nodig wanneer u per vliegtuig of cruise naar de Verenigde Staten reist.

Wij raden u aan om uw ESTA zo vroeg mogelijk aan te vragen, uiterlijk kan dit tot 72 uur voor vertrek. Na het aanvragen van visumvrij reizen kan het tot 72 uur duren voordat u autorisatie krijgt. De autoristatie van ESTA is twee jaar geldig, of tot de vervaldatum van uw paspoort (als deze binnen twee jaar na uw aanvraag valt). Gedurende de geautoriseerde periode mag u meerdere keren naar de Verenigde Staten reizen. Persoonlijke gegevens met betrekking tot vluchtnummer, verblijfadres e.d. dienen per reis te worden geupdate.

Bent u na 1 maart 2011 in Soedan, Iran, Irak Soedan of Syrië geweest?

Onlangs zijn de toegangsregels voor de Verenigde Staten verscherpt. Deze verscherping geldt onder andere voor reizigers die na 1 maart 2011 hebben gereisd naar Iran, Irak, Soedan of Syrië. Indien dit op u van toepassing is, is het online aanvragen van de ESTA niet voldoende. In dit geval dient u een visum aan te vragen via de cosulaire vertegenwoordiging van de Verenigde Staten.

Hoe kunt u visumvrij reizen voor de Verenigde Staten aanvragen?

U heeft verschillende mogelijkheden om visumvrij reizen naar de Verenigde Staten aan te vragen:
 • Aanvraag via een speciale website van de Amerikaanse overheid. Op deze website kunt u alleen met creditcard betalen.
 • Eventueel kunt u uw aanvraag ook voorafgaand aan uw vakantie laten regelen door onze partner VisumCentrale. Voor het regelen van een aanvraag voor visumvrij reizen naar de Verenigde Staten worden er door de VisumCentrale extra afhandelingskosten gerekend van € 22,50 per persoon. Bij de VisumCentrale kunt u voor een visum voor de Verenigde Staten alleen betalen met uw creditcard.


Bezoekt u tijdens uw reis meerdere landen?
Voor ieder land gelden er andere vereisten met betrekking tot grensdocumenten. Leest u de informatie van alle landen door, zodat u precies weet welke reisdocumenten u nodig heeft.

Bezit u niet de Nederlandse nationaliteit?
Als u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, dan adviseren wij u om contact op te nemen met de ambassade om na te gaan welke documenten voor u noodzakelijk zijn.

Gezondheid & veiligheid

Voor een actueel en deskundig advies op het gebied van gezondheid en vaccinaties verwijzen wij u naar Reisprik, het grootste landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsen. U kunt natuurlijk ook uw eigen huisarts raadplegen.

Tip: Zorg altijd voor een goede reisverzekering die medische kosten in het buitenland dekt.

Legionella
Laat voordat u water gebruik in uw accommodaties, alle warmwaterkranen (inclusief douche of bad) enige minuten zo heet mogelijk lopen en ventileer ondertussen goed. In stilstaand water kan zich de legionella bacterie ontwikkelen, die u op deze manier doeltreffend bestrijdt.

Drinkwater
De kwaliteit van leidingwater is per land verschillend. Op sommige bestemmingen wordt het leidingwater niet voldoende gezuiverd en kan het drinken hiervan schadelijk zijn voor uw gezondheid. In dat geval kunt u beter flessenwater drinken. Voor actuele adviezen en tips omtrent het drinkwater op uw bestemming, verwijzen wij u door naar de website www.waterinhetbuitenland.nl.

Geldzaken

De munteenheid van de Verenigde Staten is de Amerikaanse dollar. Over het algemeen kunt u in de VS geen geld wisselen bij de bank of in uw hotel. Een creditcard wordt aangeraden, daarmee kunt u overal mee betalen of geld pinnen. Als er u op betaalautomaten een CIRRUS-sticker ziet, dan kunt u daar ook met uw pinpas pinnen. Let op: indien de machine vraagt van welke rekening het afgeschreven dient te worden, kiest u dan altijd checking.

Op vertoon van uw paspoort kunt u met uw creditcard bij een bank contant geld opnemen tegen de dagkoers. Banken rekenen doorgaans echter wel een hoge commissie. BTW wordt in de Verenigde Staten ‘Sales Tax’ genoemd en is nooit inbegrepen. Dit is vooral bij winkels en restaurants het geval. De hoogte van de BTW verschilt van staat tot staat en kan variëren van 4% tot 8,8%. In de indianenreservaten wordt er geen belasting toegevoegd, maar een zogenaamde ‘tribal supplement’.

Gebruik bankpas in het buitenland
Het komt regelmatig voor dat criminelen geld opnemen met gestolen gegevens van betaalpassen. Dit gebeurt vooral in landen buiten Europa. Daarom staan de meeste bankpassen dan ook standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Gaat u naar een land buiten Europa? Dan kan het dus zijn dat u uw pas tijdelijk moet (laten) instellen op wereldwijd gebruik. Wij adviseren u om ruim voor vertrek bij uw bank te informeren of uw bankpas geschikt is (‘aan’ staat) voor pinnen op uw vakantiebestemming.

Geld wisselen via het GWK
Voorafgaand aan uw vakantie kunt u bij onze partner GWK buitenlandse valuta kopen. U kunt dit online bestellen en dan betalen en afhalen bij één van de 50 GWK-vestigingen in Nederland. U vindt GWK in de grotere NS-stations, stadscentra en op de luchthavens Schiphol Airport, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. Buiten het gemak weet u zo zeker dat u een gunstige koers betaalt en dat u veilig wisselt. U betaalt geen provisie en/of toeslagen. Bestel tijdig; dollars en ponden zijn binnen 30 minuten af te halen en andere valuta binnen 2 dagen.

Communicatie

Aan het gebruik van uw mobiele telefoon buiten Europa zijn doorgaans extra kosten verbonden. U kunt bij uw telefoonprovider de tarieven op vragen die gelden op uw bestemming.

Tijdverschil

Er is een tijdverschil tussen de Verenigde Staten en Nederland. Amerika is verdeeld in verschillende tijdzones. In omgeving San Francisco en Los Angelos is het 9 uur vroeger dan in Nederland, in omgeving Chicago 7 uur vroeger en in Washington en New York is het 6 uur vroeger.

Voltage

Wanneer u naar de Verenigde Staten reist, heeft u een wereldstekker nodig. In de Verenigde Staten worden andere soorten stekkers en stopcontacten (120V/60 Hz) gebruikt als in Nederland.

Informatie voor groepsreizen

Onze groepsrondreizen worden altijd begeleid door deskundige reisleiders en/of chauffeurs. Tijdens de reis zijn zij uw eerste aanspreekpunt en staan u met raad en daad terzijde.

Mobiliteit
Tijdens de reis ziet en onderneemt u veel in een relatief korte tijd en verblijft in meerdere accommodaties. Wilt u een groepsreis boeken, dan heeft u een goede basisconditie nodig én een goede mobiliteit.

Houd er rekening mee dat er in de steden veel wordt gelopen en dat het niet altijd mogelijk is om u dicht bij het centrum of bezienswaardigheid af te zetten of op te halen. Het is dus noodzakelijk dat u gemakkelijk grotere afstanden kunt lopen, trappen kunt nemen en dat u zelfstandig (eventueel met behulp van uw medereiziger binnen dezelfde boeking) in en uit de minibus, touringcar of trein enz. kunt stappen. De rondreis kan voor mensen die minder mobiel zijn als zwaar worden ervaren en deelname aan sommige programmaonderdelen is misschien niet haalbaar (er wordt dan geen restitutie verleend). Onze rondreizen zijn dan ook niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers.

Twijfelt u of de rondreis van uw keuze geschikt is, of wilt u uw situatie toelichten? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

Goed om te weten

Extra controle van uw handbagage bij de gate
In de Verenigde Staten gelden strenge regels omtrent handbagage. Vaak worden elektronische apparatuur van handbagage extra goed gecontroleerd. Elektronische apparatuur met batterijen moeten bij de gate (vóór het boarden) uit de beschermhoes worden gehaald en worden aangezet.. Wanneer apparatuur op verzoek niet kan worden aangezet, mag deze niet mee het vliegtuig in.

Sloten van ruimbagage
Wanneer u koffers met sloten meeneemt, moeten deze door de Amerikaanse overheid (TSA) kunnen worden herkend en geopend. Is dit niet het geval, dan worden deze tijdens de controle opengebroken. U kunt dus beter uw koffer niet op slot doen, maar gebruik maken van een bagageband of van speciale TSA-sloten. Wanneer de Amerikaanse overheid gedwongen is om uw koffer open te breken, is zij niet verantwoordelijk voor schade aan uw koffer of eigendommen.

Vluchten met overstap
Bij vluchten met bagage wordt uw bagage opnieuw gelabeld, maar dient u wel uw bagage van de band te halen en deze opnieuw in te checken.

Accommodaties
Borg
Het kan voorkomen dat er in de hotels gevraagd wordt om borg te betalen voor het inchecken. Het is het makkelijkst om deze borg te ‘betalen’ met uw creditcard.

Verblijf op een 1-persoonskamer voor personen t/m 20 jaar
In de Verenigde Staten geldt vaak een minimum check-in leeftijd van 21 jaar of soms zelfs 25 jaar. Het is dan ook niet mogelijk om onder die leeftijd te verblijven in een 1-persoonskamer. Zij dienen in de meeste gevallen in een kamer te verblijven met minimaal één persoon van 21 jaar of ouder.

Losse 1-persoonsbedden
Hotelkamers in de Verenigde Staten beschikken zelden over losse 1-persoonsbedden. Vrijwel altijd is er sprake van één of twee 2-persoonsbedden per kamer. Meestal gaat het om queensize bedden, die ca. 1.60 meter breed zijn. Een 2-persoonskamer is dan ook niet geschikt voor 4 volwassenen.