Vakantie Zimbabwe - Betoverende Victoria Falls

Donderende watervallen en zinderende wildparken

Tijdens een vakantie Zimbabwe bezoek u de Victoria Falls, een van de mooiste natuurfenomenen te wereld. U beleeft het in een prachtig samengestelde rondreis door de landen van zuidelijk Afrika. Bezoek ook eens de Fish River Canyon in Namibië met zijn adembenemende vergezichten. Of verken Botswana waar u een kanotrip over de Okovango Delta kunt maken op zoek naar olifanten en gnoes.

De bulderende Victoria Falls

Zimbabwe is een fantastisch land om tijdens een rondreis te bezoeken. Het grenst zuidelijk aan Zuid-Afrika en westelijk aan Botswana. Net over de grens met Botswana ligt een van de bijzonderste natuurverschijnselen van zuidelijk Afrika: de Victoria Falls. De Engelse ontdekkingsreiziger David Livingstone was de eerste Europeaan die deze wonderschone waterval mocht aanschouwen. En hij noemde deze grootse watervallen naar de toenmalige koningin Victoria. De plaatselijke bevolking noemt de waterval echter ‘Mosi-oa-Tunya’, wat zoveel betekent als ‘de rook die dondert’. Deze naam dankt de cascade aan de bulderende geluiden en immense watermisten die op het wateroppervlak ontstaan. Behalve mooi om te zien en overweldigend om te horen, kan op veilige afstand van de waterval gekanood en geraft worden. Of maak per comfortabele boot eens een excursie over de Zambezi-rivier, die de watertoevoer van de Victoria Falls verzorgd.

De immense canyon van Namibië

Een van de Krasprogramma’’s waarin Zimbabwe is opgenomen is een kampeersafari in de noordelijk landen van zuidelijk Afrika. Behalve Zimbabwe komen Namibië en Botswana uitgebreid aan bod. In het zuiden van Namibië treft u de Fish River Canyon, de grootste kloof na de Grand Canyon. Deze uitgesleten rivierbedding is overweldigend. Het biedt fantastische uitzichten en is op sommige plaatsen 550 meter diep. Met name als de zon ondergaat is de aanblik van de canyon zonder meer een fotogeniek hoogtepunt van uw fly-drive vakantie. Naast geologische natuurwonderen heeft Namibië geweldige flora en fauna. In het noorden ligt het Etosha National Park. Hier kunt u deelnemen aan een ‘gamedrive’ waar u giraffen, olifanten, neushoorns en vele kleinere dieren kunt spotten.

Wilde dieren spotten in Botswana

Centraal in zuidelijk Afrika betreden we Botswana. Het land heeft een rijkdom aan prachtige natuurgebieden en een fabuleus wildleven. In het noordwesten ligt de Okovango Delta. Vroeger was dit een binnenzee maar deze is opgedroogd, waarna het een moerasdelta is geworden. U kunt zich met een traditionele kano over dit prachtige gebied laten rondleiden en genieten van de watervlakte met al zijn waterlelies en vogels. Tijdens een wandeling door de natuur kunt u als het een beetje meezit olifanten, neushoorns en zebra’s treffen. Naast de natuur kan tijdens een vakantie Botswana kennis gemaakt worden met een bevolking die voor een deel nog traditioneel leeft. Bijvoorbeeld de lokale San bosjesmannen bij de stad Ghanzi, die u kunnen laten meegenieten van de dansen die centraal staan in hun cultuur. Een die in ere wordt gehouden is de ‘trance-dans’, waarbij de mannen net zo lang hun rituele dans uitvoeren tot ze in contact komen met ‘spirituele geesten’.

7 vakanties naar Zimbabwe gevonden
Verfijn uw keuze)
Continent
Land
xZimbabwev
SAlle landen
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Reisduur
Accommodatie Type
Tent(1)
Budget p.p.
Sorteer op
n

Een moment geduld a.u.b.

8,0
Beoordeling Vakantie Zimbabwe door reizigers van Kras
Gebaseerd op 87 reviews