Vakantie Zwitserland – Oogverblindend Alpenland

De bezienswaardigheden in dit Midden-Europese Alpenland zijn bijna net zo divers als een Zwitsers zakmes. Dwaal tijdens een vakantie Zwitserland bijvoorbeeld rond in het Kunstmuseum van Basel, waar werken van Picasso en Vincent Van Gogh staan te schitteren. Natuurliefhebbers hebben vanaf de berg San Salvatore in de stad Lugano, een schitterend uitzicht op het helderblauwe meer en de groene alpenweiden die de stad omhelzen.

Basel: zo divers als een Zwitsers zakmes

Bewonder het helderblauwe meer van Lugano, breng een bezoek aan het winkelparadijs van Basel, of bezichtig de Kapelbrug in Luzern. Tijdens een vakantie Zwitserland kunt u ontdekken dat de steden en natuurgebieden in dit Midden-Europese land, bijna net zo divers zijn als een Zwitsers zakmes. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de noordwestelijke stad Basel. In het centrum van deze plaats ligt het Kunstmuseum Basel langs de oevers van de rivier de Rijn. Terwijl u in dit museum ronddwaalt door de uitgebreide kunstcollectie, is het mogelijk om kunstwerken zoals ‘Les deux frères’ van Picasso en ‘Vue de Paris’ van Vincent van Gogh te zien stralen. Wie liever zelf stralend door de straten van Basel wandelt, kan eindeloos gaan shoppen in de centraal gelegen winkelstraat Freie Strasse. Hier kunt u een fonkelend ‘Zwitsers’ uurwerk aanschaffen, in de luxueuze winkels van Cartier, Michael Kors en Hermes.

De kleurrijke loopbrug van Luzern

Wie in de centraal gelegen stad Luzern op zijn splinternieuwe horloge kijkt, zal er waarschijnlijk achter komen dat er geen tijd te verliezen is om de bezienswaardigheden van deze stad te ontdekken. Hoogtepunt is misschien wel de 170 meter lange Kapelbrug, die in het centrum van de stad over de Reuss rivier loopt. Wie een wandeling maakt over deze houten loopbrug, kan het schitterende binnenwerk bewonderen dat versierd is met kleurrijke schilderingen. Opvallend verschijnsel direct naast deze brug is de kenmerkende watertoren, die dankzij zijn hoogte van 34 meter boven het wateroppervlakte uittorent. Vanaf de centraal gelegen pier ‘Luzern Bahnhofquai’, kunt u overigens aan boord stappen van een authentieke raderboot van het bedrijf SGV AG. Dit schip vaart over het helderblauwe water van het naastgelegen Vierwoudstrekenmeer, waar u omringd wordt door grillige bergtoppen, groene Alpenheiden en karakteristieke bergdorpjes.

Het kleurrijke Lugano

Wie liever vanaf grotere hoogtes een adembenemend panorama uitzicht heeft over een kleurrijk natuurgebied, kan terecht in de zuidelijke stad Lugano tijdens een vakantie Zwitserland met Kras. Ten zuiden van deze plaats is het namelijk mogelijk om op excursie te gaan naar de 912 meter hoge Monte San Salvatore. Vanaf de top van deze berg heeft u een schilderachtig uitzicht over het felblauwe Luganomeer en de groene Alpenheuvels die Lugano omringen. In het centrum van deze stad kunt u overigens ook rondstruinen over het pastelgekleurde Piazza della Riforma. Dit sfeervolle plein kan gezien worden als de hotspot onder de lokale bevolking, dankzij de aanwezigheid van talloze café en restaurantjes. Stap hier bijvoorbeeld naar binnen bij Sass Café, waar u kunt smullen van een authentieke Zwitserse kaasfondue.

18 vakanties naar Zwitserland gevonden
Verfijn uw keuze)
Continent
Europa(18)
Land
xZwitserlandv
SAlle landen
Vervoersoort
Accommodatie Type
Aantal sterren
Rederij
Schip
Sorteer op
n

Een moment geduld a.u.b.

8,18.110300
Beoordeling Vakantie Zwitserland door reizigers van Kras
Gebaseerd op 300 reviews