Actieve vakantie België - Een avontuurlijke reis

Sportieve ontdekkingsreis in het land van onze zuiderburen

Beleef een ‘plezante' tijd bij onze zuiderburen tijdens een actieve vakantie België. Op een fietsvakantie rijdt u bijvoorbeeld door het Nationaal Park Hoge Kempen, waar de bosrijke omgeving een feeërieke sfeer creëert. Of maak eens een romantische strandwandeling over het strand van Oostende. In de achtergelegen duinen ligt Fort Napoleon verscholen, het eeuwenoude verdedigingswerk dat momenteel dienst doet als historisch museum.

Het verborgen Fort van Oostende

Ontdekt u straks het bourgondische land van onze zuiderburen tijdens een actieve vakantie België? Samen met Kras kunt u per fiets dit West-Europese land verkennen, waarbij charmante steden en indrukwekkende natuurparken te bewonderen zijn. Om te beginnen in de westelijke stad Oostende waar u heerlijk kunt uitwaaien langs de Belgische kust. In deze Vlaamse badplaats is het mogelijk om een rustgevende strandwandeling te maken, terwijl u uitkijkt op het donkerblauwe water van de Noordzee. In het achtergelegen duingebied ligt bovendien Fort Napoleon verborgen tussen de begroeide zandduinen. Tijdens een excursie ontrafelt u alle geheimen van dit vijfhoekige verdedigingswerk dat dienst heeft gedaan als napoleontische kustversterking én als Duits artilleriekwartier. Momenteel is er binnen de oersterke vestingmuren een cultuurhistorisch museum gevestigd. Hier worden interessante exposities getoond over de rijke historie van het complex.

Brugge: ‘Venetië van het noorden’

Liefhebbers van cultuurrijke steden zullen tijdens een actieve vakantie België zeker naar Brugge willen fietsen. In het stadshart zijn namelijk zoveel bezienswaardigheden te bezichtigen, dat UNESCO heeft besloten om het gehele centrum op te nemen in de werelderfgoedlijst. Op de Grote Markt is de 83 meter hoge Halletoren met de puntvormige kantelen, sierlijke uurwerken en vele blinde arcaden een opvallende verschijning. Brugge wordt ook wel ‘Venetië van het noorden’ genoemd, dus ruil gerust uw fiets even in voor de rondvaartboot van 'Boottochten Brugge'. Deze vaart u op romantische wijze door het kronkelende grachtennetwerk, waardoor u sprookjesachtige bruggetjes en gracieuze herenhuizen kunt zien.

Een plezante tijd in Genk

Op een sportieve vakantie door België mogen de fascinerende natuurgebieden natuurlijk niet onontdekt blijven. Zo ligt in het noordoosten het uitgestrekte Nationaal Park Hoge Kempen waar u uitgebreid kunt fietsen door het bosrijke landschap. Over de autovrije paden maakt u hier een fietstocht door het natuurpark dat wordt gevormd door een combinatie van loofbossen, naaldbomen en heide. Op excursie door dit natuurgebied is het dan ook mogelijk om diverse dieren te spotten, zoals rondspringende herten, zwarte spechten en rode vossen. In de naastgelegen stad Genk kunt u vervolgens even bijkomen op een van de gezellige terrasjes van de centraal gelegen Marktstraat. Bestel hier gerust het lokale trappistenbiertje Achel, terwijl u de ‘plezante' tijd in het land van onze zuiderburen bespreekt met het reisgezelschap. Proost!

8 Actieve vakanties naar België gevonden
België
v
Actieve vakantie
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Streek
Soort vakantie
xActieve vakantiev
Soort Actieve vakantie
Reisduur
Klantbeoordeling
Vervoersoort
Accommodatie Type
Sorteer op
n

Een moment geduld a.u.b.

8,3
Beoordeling Actief België door reizigers van Kras
Gebaseerd op 293 reviews