Actieve vakantie Madeira - Portugees ‘bloemeneiland’

Portugese parel gevuld met fleurige natuurlandschappen

Laat u zich tijdens een actieve vakantie Madeira verleiden door de prachtige landschappen van dit Portugese eiland? Volg bijvoorbeeld de levada’s tijdens een excursie over het bergpad Lombo do Mouro. Hier wordt u getrakteerd op prachtige vergezichten over de dichtbegroeide valleien. Of wandel door de Madeira Botanical Garden in de hoofdstad Funchal, waar u wordt omringd door een ‘lappendeken’ van sierlijke bloementuintjes.

Het fleurige eiland van Portugal

Welkom op het ‘bloemeneiland’ van Portugal! Tijdens een actieve vakantie Madeira ontdekt u snel waar dit Portugese eiland, gelegen midden in de Atlantische Oceaan, deze bijnaam aan te danken heeft. Zo is het mogelijk om op excursie te gaan door de Madeira Botanical Garden, te bezoeken in de zuidwestelijke hoofdstad Funchal. Bij aankomst is vooral het uitzicht op de kleurrijke ‘lappendeken’ van deze tuin die wordt gevormd door sierlijk aangelegde bloementuintjes werkelijk prachtig. Bewonder deze fleurige kunstwerken ook zeker van dichtbij, zodat u tijdens het wandelen alle geuren en kleuren van deze bloemenpracht tot u kunt nemen. Hier wordt u namelijk omringd door bontgekleurde en heerlijk geurende planten als rozen, fakkellelie's en palmvarens.

Cultuur snuiven in Funchal

Wie na het ‘snuffelen’ door deze bloementuinen liever cultuur gaat snuiven, is in Funchal ook op de juiste plek. Wandel tijdens een actieve vakantie van Kras daarom eens richting de gotische Sé Cathedral in het hart van de stad. Vanaf de beklinkerde straten kent dit middeleeuwse gebedshuis een ietwat sober uiterlijk, maar het uitbundige interieur zal u waarschijnlijk intens verrassen. Binnenin deze kerk is een sprookjesachtige sfeer gecreëerd door de eeuwenoude fresco’s, gouden sculpturen en het altaar dat rijkelijk gedecoreerd is met heiligenbeelden. Om de authentieke sfeer te ‘proeven’ van Funchal is het ook mogelijk om op excursie te gaan naar Adegas de São Francisco. Dit wijnmuseum is gevestigd in een voormalig klooster en kent een van de oudste wijnkelders van Madeira. Hier maakt u uitgebreid kennis met de rijke historie van wijnproductie op dit eiland en kunt u natuurlijk een lokaal wijntje proeven. Saúde, oftewel proost!

Wandelen langs de levada’s

Actievelingen zullen tijdens deze sportieve reis door Madeira zeker eens door de prachtige binnenlanden willen dwalen. Maak tijdens deze wandelvakantie bijvoorbeeld een wandeling over het bergpad Lombo do Mouro. Deze rotsachtige route leidt u langs talloze stromende levada’s; het kronkelende irrigatienetwerk van Madeira. Bovendien zorgen de hoogteverschillen gedurende deze excursie voor onvergetelijke vergezichten over diepe valleien die gevuld zijn met dichtbegroeide laurier- en eucalyptusbossen. Voor een écht bijzonder panorama kunt u de zuidelijke zeeklif Cabo Girão verkennen. Op het glazen uitkijkplatform van deze 580 meter hoge klif lijkt de bodem namelijk compleet onder uw voeten te verdwijnen. Hierdoor heeft u een fascinerende uitzicht op de helderblauwe Atlantische Oceaan, terwijl de groene kustlijn van Madeira voor een schilderachtig contrast zorgt.

6 Actieve vakanties naar Madeira gevonden
Madeira
v
Actieve vakantie
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Soort vakantie
xActieve vakantiev
Soort Actieve vakantie
Wandelvakantie(6)
Last minute(4)
Rondreis(3)
Groepsreis(1)
Singlereis(1)
Gegarandeerd Vertrek
Ja(1)
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
6-9 dagen(6)
10-14 dagen(3)
15-22 dagen(4)
Klantbeoordeling
9 en hoger(1)
8 en hoger(4)
7 en hoger(6)
6 en hoger(6)
Vervoersoort
Inclusief vlucht(6)
Accommodatie Type
Hotel(5)
Appartement(1)
Budget p.p.
€ 400 - € 599(2)
€ 600 - € 799(5)
€ 800 - € 999(5)
Vanaf € 1000(6)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

Aanbieding
Kortingsdagen
Wandelvakantie De westkust en het hart van Madeira
Wandelvakantie De westkust en het hart van Madeira
  • Avontuurlijke reis voor fervente wandelaars
  • Wandel over de ruggengraat van het eiland
  • Een aangenaam klimaat, bloemenpracht en vergezichten
  • 8 dagen
Aanbieding
Kortingsdagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 02-04-2019
Reisduur 8 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf672
G
Aanbieding
Kortingsdagen
Wandelvakantie Madeira - Baia Azul
Wandelvakantie Madeira - Baia Azul
  • Verblijf in modern 4-sterrenhotel
  • Inclusief 5 wandelingen met gids!
  • Vol bloemenpracht en vergezichten
  • 8 - 15 dagen
Aanbieding
Kortingsdagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 09-04-2019
Reisduur 8 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf613
G
8,3
Beoordeling Actieve vakanties Madeira door reizigers van Kras
Gebaseerd op 232 reviews