Actieve vakantie Maastricht - De parel van het zuiden

Maastricht: De 'sjoenste' stad van ons land

De Limburgse hoofdstad Maastricht is ideaal voor een actieve vakantie. Zowel door het omringende Zuid-Limburgse heuvellandschap als de historische binnenstad bieden diverse wandel- en fietsroutes. Bedwing tijdens een actieve vakantie Maastricht fietsend de Sint-Pietersberg. Hier kunt u ook onder de grond actief bezig in de grotten van Maastricht. Rust na afloop uit met een pilsje op een van de terrassen of grand cafés aan het gezellige Vrijthof.

Genieten met een actieve vakantie Maastricht

De Limburgse hoofdstad Maastricht ligt in het Zuid-Limburgse heuvelland en is daarmee de ideale plek voor een actieve en avontuurlijke vakantie. Een dankzij de bijgeleverde routebeschrijving vindt u gemakkelijk de weg in en rond de Limburgse hoofdstad. Zo ontdekt u gemakkelijk de St. Pietersberg en het eeuwenoude historische centrum. Voel de wind in de haren met een fietstochtje lans de oever van de Maas en over de gelijknamige boulevard. Fiets of wandel vanuit het hotel in Maastricht eens naar de Sint Servaasbasiliek, de oudste kerk van Nederland. Of kies voor actieve wandelarrangementen waarbij u Maastricht bijvoorbeeld combineert met Valkenburg en het grensland van Duitsland en België. Is het na zo'n actieve dag tijd om bij te komen? Ook dan bent u hier aan het juiste adres, want Maastricht staat niet voor niets bekend om haar gezellige terrassen en cafés. Ontdek culinair 'Mestreech' aan het levendige Vrijthof, op het plein van de 'Slevrouwe' of in het gezellige Jekerkwartier. Onze tip? Probeer hier zeker eens Limburg 'Zoervleisj' (hachee), natuurlijk uit 'eigen cuisine'.

Een combinatie van stad en natuur

Maastricht is ook het startpunt voor de mooiste fietstochten in de omgeving. Stap op de pedalen en bedwing de Sint-Pietersberg die net ten zuiden van Maastricht ligt. Kras biedt ook de mogelijkheid om tijdens een actieve vakantie Maastricht een elektrische fiets (e-bike) te huren, zodat de klim makkelijker wordt. Eenmaal aangekomen op de top is het uitzicht over het omringende landschap en het centrum van de oude stad geweldig. Een rondleiding door het Fort Sint-Pieter, dat bovenop de berg ligt, laat u kennismaken met de indrukwekkende historie als verdedigingswerk voor de stad Maastricht. Vanaf het hoogste punt van de vesting is de skyline van de stad met de koepeltoren van het Bonnefantenmuseum goed te zien. Dit bijzondere gebouw herbergt schilderijen van grote meesters als Van Dyck, Brueghel en Rubens. Of maak een wandeling langs de grotendeels intacte middeleeuwse stadsmuren, torens en over de ‘Awbrök’ (oude brug), zoals de Maastrichtenaren de 13-eeuwse Sint Servaasbrug zelf noemen. Zo wordt een actieve vakantie in Maastricht ineens een hele ervaring!

Verfijn uw keuze
8 Actieve vakanties Maastricht
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Streek
Soort vakantie
Soort Actieve vakantie
Gegarandeerd Vertrek
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Vervoersoort
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Fietsvakantie Drielandenreis tussen Maas en Rijn
Fietsvakantie Drielandenreis tussen Maas en Rijn
  • Op de pedalen door Nederland, België en Duitsland
  • Met o.a. Maastricht, de Eifel, Genk en Nationaal Park Hoge Kempen
  • Verblijf in goede 3-/4-sterrenhotels inclusief ontbijt
  • 8 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 23-06-2019
Reisduur 8 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf595
K
E-bike arrangement Zuid-Limburg - Hotel Buitenplaats Vaeshartelt
E-bike arrangement Zuid-Limburg - Hotel Buitenplaats Vaeshartelt
  • Gegarandeerd gloednieuwe e-bikes van A-merken
  • Met fietsknooppuntenkaart en dagelijks ontbijt
  • Verblijf op een prachtig landgoed in Maastricht
  • 3 of 4 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 01-10-2019
Reisduur 3 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf139
K
8,3
246 beoordelingen Actieve vakanties Nederland Maastricht door reizigers van Kras