Actieve vakantie Noorwegen - Avontuurlijke vakantie in een beeldige natuur

Van adembenemende fjorden, sfeervolle steden en groene hoogvlaktes

Welkom in betoverend Noorwegen! Dankzij zijn spectaculaire fjorden en groene hoogvlaktes het onmiskenbare pareltje van Noord-Europa. Hoor het water van de Vøringfossen waterval van 182 meter naar beneden kletteren of wandel in de waterrijke havenstad Ålesund langs de excentrieke gebouwen uit het tijdperk van de Jugendstil. Wat dacht u van een autoreis door het grootste en diepste fjord van Noorwegen? Het avontuur begint met een actieve vakantie Noorwegen!

Land van fjorden en vikings

Kies voor avontuur in een wondermooie natuur tijdens een actieve vakantie naar Noorwegen! Op slechts 1,5 uur vliegen van Nederland vindt u deze indrukwekkende bestemming in Noord-Europa, op het westelijk deel van het Scandinavisch schiereiland. Noorwegen herbergt een schat aan bezienswaardigheden, van adembenemende fjorden en hoogvlaktes tot sfeervolle bergdorpjes en steden. Dankzij zijn uitzonderlijk smalle vorm kent Noorwegen een 25.000 kilometer lange kustlijn en meer dan 100 eilandjes! Deze kunt u tijdens een actieve vakantie met Kras op uw eigen tempo bezoeken tijdens een fly drive. U begint een vakantie in de zuidelijk gelegen hoofdstad Oslo en reist van daaruit verder met de auto. Lekker makkelijk! In het groenrijke Oslo kunt u uw ogen uitkijken bij de vele historische gebouwen en strakke 21e-eeuwse architectuur in het stadscentrum. Bijvoorbeeld op de imposante Karl Johans boulevard, die loopt van het centrale treinstation naar het indrukwekkende Slottet paleis. Liever geschiedenis snuiven? Vaar dan eens naar het eiland Bygdøy, waar bezienswaardigheden als het houten Osebergschip vertellen over de roemruchte Scandinavische Vikings.

Hardangervidda: Europa's grootste hoogvlakte

Ontdek de woeste Noorse natuur tijdens een Actieve Vakantie Noorwegen. Op de steile bergen van Europa's grootste hoogvlakte Hardangervidda ligt de Vøringfossen waterval, een van de bekendste bezienswaardigheden van Noorwegen. Het water klettert hier vanaf maar liefst 182 meter naar beneden! Over de felgroene hoogvlakte kunt u verder reizen naar de westelijke kustplaats Bergen. De kleurrijke houten handelshuizen op de Bryggenkade vertellen over de florissante geschiedenis van deze Hanzestad, die gelegen is tussen zeven bergen. Een andere must-visit aan de westkust is de havenstad Ålesund. Alleen de weg er naar toe over het Sognefjord is al een onvergetelijke ervaring! Dit indrukwekkende fjord is het langste en diepste van Noorwegen. In Ålesund verblijft u op het water, want deze bijzondere stad ligt op drie eilanden die verbonden zijn door bruggen. Het luxe 4-sterren hotel van Kras ligt in het hart van de Art Nouveau wijk. De sierlijke gebouwen uit de Jugendstil kleuren de hoofdstraat Apotekergata op loopafstand van het hotel. En in de sfeervolle visrestaurantjes in de haven kunt u kennismaken met 'Lutefisk', typisch Noorse kabeljauw.

Verfijn uw keuze
1 Actieve vakantie Noorwegen
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Soort vakantie
Soort Actieve vakantie
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Vervoersoort
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.