Actieve vakantie Scandinavië - Magisch Noord-Europa

Verbluffende landschappen én het Noorderlicht

De natuurrijk bezienswaardigheden die te ontdekken zijn tijdens een actieve vakantie Scandinavië kunnen bijna een betoverende werking op u hebben. Bewonder in Fins Lapland bijvoorbeeld hoe de groene lichtstralen van het feeërieke Noorderlicht sierlijk boven het sneeuwlandschap 'dansen'. Of maak in Zweden eens een sportieve excursie per kano over de Västerdalälven rivier, waarbij u wordt omringd door spetterende watervallen en grillige eilandjes.

Het sneeuwwitte Noorwegen

Verken tijdens een actieve vakantie Scandinavië de wonderschone natuurpracht van dit Noord-Europese gebied. Begin deze avontuurlijke reis bijvoorbeeld in Noorwegen, het meest westelijk gelegen land in deze regio. Samen met Kras is het mogelijk om op excursie te gaan naar het Noordkaap plateau, dat het meest noordelijk punt van Europa genoemd mag worden. Alleen de autoreis richting dit uitkijkpunt is al indrukwekkend te noemen, aangezien u in dit witte landschap wordt vergezeld door een colonne van sneeuwschuivers. Eenmaal aangekomen bij dit observatiepunt is het uitzicht op de eindeloze Arctische Oceaan absoluut onvergetelijk. In het noordelijke Tromsø ontdekt u tijdens deze wintervakantie waarschijnlijk een van de mooiste steden van Noorwegen. Wie een stadswandeling maakt, zal vooral de IJszeekathedraal opvallen die gebouwd is aan de rand van de stad. Het sneeuwwitte exterieur kent een langgerekt en driehoekig design dat ’s avonds schitterend wordt verlicht door de fonkelende lampjes.

Als een Viking door Zweden

In het hart van deze Noord-Europese regio ligt het natuurrijke Zweden, dat ook zeker een bezoek waard is tijdens een actieve vakantie Scandinavië. De zuidwestelijke regio Dalarna staat bol van de meertjes en rivieren die als een echte ‘Viking’ te verkennen zijn gedurende een kanotour. Een excursie over de kronkelende rivier Västerdalälven is misschien wel de meest bijzondere manier om de omgeving te verkennen. Al peddelend in een comfortabele kano wordt u omringd door het prachtige natuurdecor dat wordt gevormd door groene eilandjes, grillige naaldbossen en spetterende waterstromen. Een werkelijk ‘spetterend spektakel’ in het zuidwesten van Zweden is de Njupeskär cascade. Deze 125 meter hoge waterval klettert namelijk vanaf de grillige rotsformaties loodrecht naar beneden.

Finland: het Noorderlicht in Fins Lapland

Wie een actieve rondreis door Scandinavië maakt, zal een bezoek aan de regio Fins Lapland waarschijnlijk hoog op zijn ‘to-do’ lijstje hebben staan. In deze noordelijke streek van Finland is een van de meest unieke natuurlijke bezienswaardigheden ter wereld te bezichtigen. Vanuit het comfortabele hotel in Ylläsjarvi vertrekt u op een sneeuwscootersafari richting het magische Noorderlicht. Het spotten van dit natuurverschijnsel heeft bijna een betoverende werking, dankzij de groene lichtstralen die sierlijk boven het sneeuwlandschap ‘dansen’. Sportievelingen kunnen op een vakantie door Lapland ook gaan langlaufen door dit hagelwitte gebied. Pauzeer onderweg gerust eens bij een Lapse ‘tipi’ hut, waar u in de frisse buitenlucht smult van een lunch die gemaakt is op open vuur.

Verfijn uw keuze
2 Actieve vakanties Scandinavië
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Soort vakantie
Soort Actieve vakantie
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Vervoersoort
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,3
4 beoordelingen Actieve vakanties Scandinavië door reizigers van Kras