Fietsvakantie Slovenië - Fietsreis in schitterend Slovenië

Volg de mooiste fietsroutes door het veelzijdige Slovenië

Laat u betoveren door dit prachtige Balkanland tijdens een fietsvakantie Slovenië. Fiets in Midden-Europa langs uitgestrekte wijngaarden, schitterende meren en door dichte bossen. Via verharde fietspaden verkent u de mediterrane kustlijn van dit land. Strek onderweg uw benen in prachtige kustdorpjes als Koper en Isola. Of breng op het schiereiland Seča een bezoek aan de fascinerende zoutmijnen Saline di Sicciole. Tijdens deze fietsreis van Kras ontdekt u het verrassende Slovenië.

Op de pedalen naar Slovenië

Grenzend aan Oostenrijk en Italië ligt het prachtige Slovenië. Doorkruis het gevarieerde landschap van dit Balkanland tijdens een fietsvakantie Slovenië van Kras.Het fietsavontuur begint bij de Golf van Triëst. Via een prachtig fietspad langs de voormalige spoorweg van Parenzana, fietst u over het heuvelachtige landschap door groene wouden richting de Adriatische Zee. In een van de prachtige kustdorpjes kunt u een welverdiende pauze nemen om uw benen te strekken. Pauzeer bijvoorbeeld in de historische havenstad Koper ten zuiden van Triëst en slenter door de wirwar van smalle straatjes langs middeleeuwse gebouwen. Bezoek hier zeker eens de Sint-Nazareth Kathedraal en de daarbij behorende wachttoren. Vanuit de toren heeft u een weids uitzicht over het oude centrum en de helderblauwe Adriatische zee. Verlaat Koper trappend langs de kust om naar de zuidwestelijke badplaats Portoroz te fietsen. Hier verblijft u in een comfortabel hotel van Kras waar u uw kuitspieren kunt laten ontspannen.

Fietsen naar prachtig Portoroz

Portoroz wordt ook wel het ‘Sloveense Nice’ genoemd en ligt aan de Adriatische Zee. Al wandelend over de strandpromenade met de wuivende palmbomen bent u zo in het levendige centrum. Op een van de vele gezellige terrassen kunt u genieten van de lokale vissoep ‘brodet’. Fiets vervolgens gerust vanuit Portoroz in zuidelijke richting naar het schiereiland Seča. Bewonder hier eens de Forma Viva beeldhouwwerken, met stenen standbeelden van over de hele wereld. Vervolgens is het mogelijk om de nabijgelegen Saline di Sicciole zoutmijnen te bezichtigen. De hagelwitte rechthoeken die het landschap bedekken lijken hier bijna een schilderij te vormen. Ook kunt u een individuele fietstocht maken tijdens een vakantie Slovenië. U fietst dan op eigen houtje langs de kust en verblijft in comfortabele hotels. Een voordelige fietsvakantie naar Slovenië van Kras zal u blijven verra  ssen!  

1 Actieve vakantie naar Slovenië gevonden
Slovenië
v
Actieve vakantie
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Sorteer op
n

Een moment geduld a.u.b.

7,5
Beoordeling Actief Slovenië door reizigers van Kras
Gebaseerd op 13 reviews