Actieve vakantie Zwitserland - Magisch Alpenland

Wandelen, fietsen of langlaufen door prachtige Alpengebieden

Een actieve vakantie in Zwitserland is zo divers als een Zwitsers zakmes. Zo is het in dit Centraal-Europese land mogelijk om op wintersport te gaan naar Scuol, waar u kunt langlaufen door het met sneeuw bedekte Alpenlandschap. Of verken tijdens een fietsvakantie het stadje Schaffhausen. Vooral het bulderende water van de 150 meter brede ‘Rheinfall’ waterval zorgt voor fotogenieke plaatjes.

Wandelvakantie in Davos

Ga eens op avontuur in ‘Suisse’, het Centraal-Europese land dat beroemd is vanwege de kaasfondue, jodelen en het multifunctionele zakmes. Maar dit Alpenland staat ook bekend om de majestueuze natuurgebieden en charmante steden die allemaal te verkennen zijn tijdens een actieve vakantie Zwitserland van Kras. Om te beginnen met een wandelvakantie vanuit de oostelijke gemeente Davos. Ten oosten van deze regio kunt u een panoramische wandelroute langs de Jöriseen volgen. Dit azuurblauwe meer is te bewonderen tijdens een wandeling over de grillige bergpaden, waarbij u wordt omringd door de met sneeuw bedekte bergreuzen. Eén van deze bergen is de 2.725 meter hoge Jöriflüelafurgga. Actievelingen zullen ongetwijfeld de steile route bewandelen naar de top van deze berg. Het adembenemende uitzicht maakt de zware klim meer dan waard. Vanaf de bergtoppen heeft u namelijk vergezichten op fonkelende meren, groene valleien en het rotsachtige landschap dat bijna reikt tot aan de wolken.

Fietsen langs de Bodensee

Stapt u liever op de fiets tijdens een actieve vakantie in Zwitserland? Dan zorgt een fietsvakantie langs het noordoostelijk gelegen Bodensee waarschijnlijk voor een onvergetelijk avontuur. Langs dit meer ligt onder andere het plaatsje Arbon, waar het comfortabele hotel van Kras te vinden is. Met een fietstocht door de stad zal het middeleeuwse slot van Arbon snel in het oog springen. Het spierwitte uiterlijk, de omringende vestingenmuren en gemetselde wachttoren vormen een fraai decor. In het noordelijke stadje Schaffhausen is het eeuwenoude kasteel een van de publiekstrekkers. Dit is grotendeels te danken aan de naastgelegen ‘Rheinfall’. Las gerust even een fietspauze in langs deze bulderende waterval. De vergezichten op het 150 meter brede watergordijn die in de Rijn klettert zorgt voor spetterende kiekjes.

Langlaufen door het Zwitserse landschap

Wie aan een actieve vakantie in Zwitserland denkt, zal waarschijnlijk ook het woord wintersport opnoemen. In de winter is het mogelijk om met Kras op wintersportvakantie te gaan naar verschillende sneeuwzekere gebieden in dit Alpenland. Vanuit het gastvrije hotel in het oostelijke bergdorpje Scuol staat u bijvoorbeeld zo op de lange latten om te langlaufen door de sfeervolle regio. Wat te denken van de 21 kilometer lange ‘Talloipe’ die net ten zuidoosten van deze bergstad ligt. Hier glijdt u over de heuvelachtige en perfect geprepareerde loipen door de met sneeuw bedekte dennenbossen. Vergeet onderweg niet te pauzeren in een sfeervol berghutje om het typisch Zwitserse ‘raclette’ te proeven. Door de hoeveelheid gesmolten Alpenkaas heeft u na deze stevige lunch ongetwijfeld genoeg energie gekregen om nog urenlang te langlaufen!

Verfijn uw keuze
8 Actieve vakanties Zwitserland
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Soort vakantie
Soort Actieve vakantie
Gegarandeerd Vertrek
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Vervoersoort
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Fietsvakantie Bodensee - Tour voor genieters
Fietsvakantie Bodensee - Tour voor genieters
  • Korte dagetappes: fiets & geniet
  • Fietsen langs de Bodensee door maar liefst 3 landen
  • Met o.a. bloemeneiland Mainau en Schaffhausen
  • 8 of 9 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 07-10-2019
Reisduur 8 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf539
K
8,1
226 beoordelingen Actieve vakanties Zwitserland door reizigers van Kras