Tijdens een All Inclusive Side kunt u genieten van de zon aan de Turkse Rivièra waar strandbedden en parasols aan de Middellandse Zee voor u klaar staan. Ontdek ook de Romeinse havenstad Side met zijn Apollotempel die op de punt van het schiereiland ligt. Tijdens een boottocht op de Manavgat rivier kunt u de ‘Green Canyon’ bewonderen, de uitgesleten ravijn dwars door een prachtig natuurgebied.

Een strandvakantie aan de Turkse Rivièra

Side is een zinderende badplaats aan de Turkse Rivièra, de Middellandse Zeekust van Turkije. Het heeft alles wat een badplaats moet hebben. Een adembenemende natuur in de directe omgeving en fraaie Romeinse ruïnes waar het hart van de cultuurliefhebbers sneller van gaat kloppen. Het centrum van het charmante Side ligt aan een schiereiland met aan de westkant een mooi zandstrand. Het is een levendig strand waar een aantal van de 4 en 5 sterren All Inclusive resorts van Kras te vinden zijn. Omdat het kilometerslange strand geleidelijk afloopt, is het zeer geschikt voor een familievakantie. Oostelijk van het schiereiland schittert het rustige Sorgunstrand waar een sfeervolle strandtenten en restaurants het decor sieren. Ook hier kunt u een All Inclusive Side doorbrengen in een hotel dat direct aan het privéstrand ligt en waar een strandbedje en parasol ‘all inclusive’ voor u klaar staan.

De antieke kant van Side

Side heeft meer dan strand alleen. De stad was al een belangrijke havenstad in de Grieks-Romeinse tijd. Op de punt van het schiereiland van Side zijn vele bezienswaardigheden uit die tijd te vinden. Onder meer de tempel van Apollo en de restanten van een Romeins aquaduct. Aan de rand van het antieke Side staat het oude amfitheater. Dit grote halfronde bouwwerk is nog in goede staat en kon maar liefst aan 15.000 toeschouwers plaats bieden. Direct bij het theater, aan de voet van het schiereiland, bevindt zich een Romeins badhuis uit de 5e eeuw. In dit badhuis is het Side Museum gehuisvest waar vele lokale archeologische vondsten te bewonderen zijn. Met name als u cultuur en strand tijdens een All Inclusive vakantie wilt combineren, is Side een uitstekende keuze.

Een boottocht over Manavgat rivier

Tijdens een All Inclusive Side valt nog meer te combineren. In de directe omgeving van Side is namelijk prachtige natuur te ontdekken. Een leuk uitstapje is bijvoorbeeld de rivier Manavgat, even ten oosten van Side. Stroomopwaarts kunt u een inspirerende boottocht over de Manavgat rivier maken. Varend over de turquoise rivier en door het groene bosgebied snapt u waarschijnlijk heel goed waarom deze plek de ‘Green Canyon’ wordt genoemd. De boottocht eindigt bij een imposant stuwmeer met een 185 hoge dam, de Oymapinar. In de verte ziet u de toppen van het Taurusgebergte. Gedurende de vaartocht geniet u van een Turkse barbecue en kunt u de warmte het hoofd bieden door af en toe een verfrissende duik te nemen in de rivier.

Verfijn uw keuze
8 All inclusive vakanties Side
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Soort All inclusive
Vertrekperiode
Kies een datum
Vervoersoort
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Klantbeoordeling
Reisduur
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,5
208 beoordelingen All Inclusive Turkije Side door reizigers van Kras