Ontdek tijdens een autovakantie naar het Zwarte Woud het schitterende gebied met diepe kloven, groene dalen en kletterende watervallen bij onze oosterburen. Omgeven door natuurlijk schoon liggen in deze Duitse regio talloze interessante stadjes om te bezoeken, zoals Donaueschingen. In het oude slotpark kunt u hier een kijkje nemen bij de bron van de Donau. Of smul van een stukje Schwarzwalder Kirschtaart op een van de terrassen.

Reis naar de 'oorsprong' van de Donau

Wat denkt u van een autovakantie naar het Zwarte Woud? Na circa 7 uur rijden staat u in het zuidwesten van Duitsland in de deelstaat Baden-Württemberg. In dit bosrijke gebied aan de Donau kunt u tijdens een autovakantie verblijven in allerlei leuke stadjes. Kies bijvoorbeeld voor een hotel in Donaueschingen in het zuidoosten van het Zwarte Woud. Het centrum van het schilderachtige residentiestadje kent vele gezellige pleintjes en wordt gesierd door Jugendstillhuizen en vakwerkhuizen. Het water van de muziekfontein klatert vrolijk op het plein voor het raadhuis. Dit stadsplein is een uitstekende plek om de vakantie in te luiden op een van de terrassen met een stukje Schwarzwalder Kirsch-taart. Vanaf het terras schittert het pronkstuk van Donaueschingen u al tegemoet: het slotpark. In dit stadspark staat onder meer het ‘Kasteel van de Vorsten zu Fürstenberg’ met een uitgebreide collectie Renaissance kunstverzamelingen. Ook kunt u prachtig wandelen in het slotpark tussen de vele monumenten en oude bomen, om vervolgens een kijkje te nemen bij de oorsprong van de Donau.

Actieve vakantie in het Zwarte Woud

Tijdens een autovakantie naar het Zwarte Woud kunt u naast stedentrips naar interessante stadjes, ook prachtige wandel- en fietsroutes volgen. Het Zwarte Woud is het grootste bosgebied van Duitsland en bestaat voornamelijk uit mysterieuze bossen met sparren- en dennenbomen. Een hotel in Tuttlingen is tijdens een autovakantie de perfecte uitvalsbasis voor actieve wandel- en fietstochten. Ervaar het natuurschoon op een van deze excursies door de dichte bossen langs bergen, diepe kloven en klaterende watervallen. Absoluut de moeite waard is tocht naar de Titisee, een van bekendste meren van het Zwarte Woud. Via de oevers van het meer kunt u naar het nabijgelegen Triberg wandelen. Dit dorpje huisvest allerlei leuke winkeltjes vol koekoeksklokken en kunt u een bezoek brengen aan het Schwarzwaldermuseum. Sluit een actieve dag af bij de kletterende watervallen van Triberg voor de mooiste vakantiefoto's!

Verfijn uw keuze
7 Autovakanties Zwarte Woud
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Soort vakantie
Soort Autovakantie
Klantbeoordeling
Aantal sterren
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Accommodatie Type
Faciliteiten
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,1
186 beoordelingen Autovakanties Duitsland Zwarte Woud door reizigers van Kras