Laat u verrassen door de veelzijdigheid van dit voormalige Oostblokland tijdens een autovakantie Slovenië. Zo staat in dit Centraal-Europese land de hoofdstad Ljubljana bol van de architectonische bezienswaardigheden, zoals de barokke Franciscaner kerk en het middeleeuwse kasteel ‘Ljublanski grad’. Natuurliefhebbers dobberen waarschijnlijk liever in een gondelboot over het glasheldere Meer van Bled, waar u wordt omhelst door de imponerende bergtoppen van de Julische Alpen.

De sprookjesachtige hoofdstad van Slovenië

Rijdt u straks tijdens een autovakantie Slovenië door bosrijke berggebieden en langs fonkelende meren, om vervolgens een onvergetelijke tussenstop te maken in cultuurrijke steden en dorpjes? Dit Centraal-Europese land kent een veelzijdig karakter waarover u zichzelf regelmatig kunt verbazen. Om te beginnen in de hoofdstad Ljubljana, gelegen in het hart van dit voormalige Oostblokland. In deze stad zorgen de architectonische bezienswaardigheden voor een sprookjesachtige sfeer, wat vooral te merken is wanneer u over het Prešerenplein in de Oude Stad dwaalt. Hier wordt u omringd door pastelkleurige gebouwen met gracieuze ornamenten en ‘dansende’ lijnen. Bewonder hier bijvoorbeeld het warenhuis ‘Urbančeva Hiša’ dat is gebouwd in Jugendstil-stijl, of de barokke Franciscaner kerk die opvalt dankzij haar zalmroze façade.

Het middeleeuwse icoon van Ljubljana

Het kasteel genaamd Ljublanski grad is bijna letterlijk onmisbaar te noemen tijdens een vakantie in Ljubjlana van Kras. Dit iconische complex is namelijk gebouwd boven op de 376 meter hoge kasteelheuvel en torent fier boven de stad uit. Wie op excursie gaat door deze middeleeuwse burcht ontdekt dankzij een expositie alles over de Sloveense historie en het leven in dit burchtcomplex. Bewonder ook het rijke interieur van dit eeuwenoude complex, dat wordt gevormd door mysterieuze gangen, barokke muurschilderingen en gotische raamwerken. Het is ook een aanrader om in dit kasteel de trap te nemen naar de top van de sneeuwwitte uitkijktoren. Vanaf hier heeft u een magisch panorama op de terracotta daken van Ljubjlana, terwijl in het noorden de glooiende omgeving van de Kamnische Alpen lonkt.

Het paradijselijke Bled

Natuurliefhebbers zullen tijdens een autovakantie Slovenië waarschijnlijk met veel plezier over de heuvelachtige route richting het noordwestelijke stadje Bled rijden. Onderweg dwaalt u namelijk door een bergachtig gebied waar uitgestrekte sparrenbossen en majestueuze bergen het decor bepalen. Eenmaal aangekomen in Bled kunt u de auto verruilen voor een excursie met een ‘pletna’, oftewel een houten gondelbootje waarmee u over het schitterende Meer van Bled roeit. Neem vooral eens de indrukwekkende omgeving in u op wanneer u rustgevend op het felblauwe wateroppervlak dobbert. Zo zorgen de felgroene dennenbossen voor een paradijselijke ambiance, waarbij de grillige rotsformaties en imponerende bergtoppen van de Julische Alpen het meer omringen.

Verfijn uw keuze
11 Autovakanties Slovenië
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Soort vakantie
Soort Autovakantie
Klantbeoordeling
Aantal sterren
Afstand tot centrum
Accommodatie Type
Faciliteiten
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,2
96 beoordelingen Autovakanties Slovenië door reizigers van Kras