Ontdek tijdens een autovakantie Praag waar de Tsjechische hoofdstad de bijnaam ‘stad van de honderd torens’ aan te danken heeft. Maak een excursie naar de drie sierlijke torens van de Sint-Vituskathedraal om deze bijnaam te begrijpen. Vergeet niet om een blik te werpen op het sprookjesachtige exterieur van deze kathedraal. Of beklim de zestig meter hoge Petříntoren waar u wordt getrakteerd op een panoramisch uitzicht over Praag.

De stad van de honderd torens

Gaat u straks op ontdekkingsreis door de 'stad van de honderd torens’? Tijdens een autovakantie Praag ontdekt u waarschijnlijk snel genoeg waar deze westelijke hoofdstad van Tsjechië deze bijnaam aan te danken heeft. Zo steken de drie torens van de Sint-Vituskathedraal fier boven de stad uit doordat deze gotische kathedraal twee torens heeft van 88 meter hoog en één toren van 96 meter. Ook de rest van het exterieur van dit sprookjesachtige gebedshuis kan dankzij de gebrandschilderde roosvensters en het met mozaïek versierde ‘Gouden Portaal’ imposant worden genoemd. Deze sierlijke kathedraal maakt deel uit van de immense Praagse Burcht, die gebouwd is boven op de Hradčany heuvel. Ga in dit burchtgebied ook zeker eens op excursie naar het ‘Gouden Straatje’. In dit smalle steegje zijn vele kleurrijke souvenirwinkels gevestigd waar u eigenaar kunt worden van producten als handgemaakte poppen en marionetten.

De Eiffeltoren in Praag?

Wie tijdens een autovakantie Praag geen genoeg krijgt van de torenhoge bezienswaardigheden, kan een bezoek brengen aan de westelijk gelegen Petříntoren. Vanaf de top van dit zestig meter hoge bouwwerk, dat qua uiterlijk lijkt op het kleine broertje van de Eiffeltoren, heeft u namelijk een panoramisch uitzicht op de oude huizen met terracotta daken van de stad. Natuurliefhebbers bezoeken tijdens een stedentrip Praag waarschijnlijk liever het naastgelegen Petřínpark dat gelegen is op de flanken van de 318 meter hoge Petřín heuvel. Hier is het mogelijk is om een ontspannen wandeling te maken langs groene appelboomgaarden en langgerekte grasvelden, terwijl sensatiezoekers in dit park avontuurlijk door het spiegeldoolhof kunnen rennen.

Smullen in Tsjechië

Cultuurliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan de Oude Stad van Praag tijdens een vakantie Tsjechië. In dit historische stadsdeel is het mogelijk om een wandeling te maken over de 516 meter lange Karelsbrug die met een flauwe S-bocht over de Moldau slingert. Op deze iconische voetgangersburg staan mooie beeldhouwwerken van crucifixen en heiligen te schitteren, terwijl straatartiesten en kunstenaars hier de nieuwsgierige voetgangers proberen te vermaken. Wie de bruisende sfeer van Praag wil proeven, kan plaatsnemen op het terras van restaurant Potrefená Na Verandách. Hier kunt u smullen van de lokale vleesspecialiteit ‘pečené vepřové koleno’ dat wordt gebraden in het Tsjechische Staropramen bier. Dobrou chut’, oftewel eet smakelijk!

Verfijn uw keuze
3 Autovakanties Praag
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Streek
Plaats
Soort vakantie
Soort Autovakantie
Klantbeoordeling
Aantal sterren
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Accommodatie Type
Faciliteiten
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,6
36 beoordelingen Autovakanties Tsjechië Praag door reizigers van Kras