...

Wandelen
Het Sauerland is met haar heuvellandschap perfect voor zowel de beginnende als de gevorderde wandelaar. Trek de wandelschoenen aan en wandel door de bosrijke natuur! Er lopen vele uitstekend bewegwijzerde wandelpaden door het gebied, maar je kunt ook een stuk wandelen over een themaroute waarbij je meer te weten komt over de streek. Voor de echte liefhebbers zijn er de lange afstands paden zoals de Rothaarsteig en de Sauerland Höhenflug.
 

Fietsen
Ook fietsers kunnen hun hart ophalen in deze streek: er ligt ca. 13.800 km aan fietspaden, die allemaal zijn gemarkeerd. Er is één type bewegwijzering waardoor je niet in de war kunt raken. Fiets langs pittoreske dorpen en rivieren. Bekende routes zijn o.a. de RuhrtalRadweg, die de rivier de Ruhr volgt vanaf de bron tot de monding, en de Römer-LippeRadweg waar je in de voetsporen van de Romeinen treedt. Daarnaast lopen er diverse themaroutes.
 

Motortochten
Sauerland is een geliefde streek voor motorrijders! Het is heerlijk rijden over de bochtige en kronkelende wegen, over heuvels en door prachtige dalen. Er zijn stukken waar je helemaal niemand tegen komt, en je veel kilometers op een dag kunt maken. Ook voor motorrijders (en auto's) zijn er diverse routes te vinden met verschillende lengtes. Stop onderweg bij een gezellig café voor een heerlijk hapje en drankje!
 

Skiën
Voor wintersporters die niet te ver willen rijden of kort willen verblijven, is het Sauerland een ideale wintersport bestemming. Ook beginners zullen zich hier op hun gemak voelen. Rondom Winterberg en Willingen liggen de mooie pistes van het gemoedelijke skigebied Wintersport - Arena Sauerland. Ski over de grotendeels blauwe en rode pistes en geniet tussen de middag en aan het einde van de dag van een welverdiend drankje en een heerlijk diner!
 

Langlaufen
Sauerland staat bekend als een echte langlaufbestemming: in het skigebied is het aanbod aan loipen enorm, de totale lengte van de loipen is ca. 300 km. Daarvan zijn er ca. 22 rondlopende circuits en ca. 35 km zijn hooggelegen loipen in het Asten-gebied en op de kam van het Rothaargebergte (800 m). Ook de verlichte nachtloipe mag niet op je lijstje ontbreken! Op slechts een paar uur van de Nederlandse grens is dit een heerlijke bestemming.