...

Málaga – Ronda - Jerez
’s Morgens vroeg stappen we het vliegtuig uit op de luchthaven van Málaga in Spanje. Daar worden we opgewacht door onze reisleider en chauffeur. Direct beginnen we met een rondrit door de stad. De volgende dag brengen we een bezoek aan Ronda. Leuk stadje en op een terras hebben we heerlijk geluncht. ’s Middags met de bus naar Jerez de la Frontera voor een bezoek aan de sherry bodega Fundador.
 

Sevilla
Onze dag in Sevilla beginnen we op het Plaza de España. Het plein is een onderdeel van de Spaans-Amerikaans tentoonstelling in 1920. In de tuinen van het Alcazar bloeien de jacarandebomen. Ook zien we een prachtig bougainville van vele meters hoog. In de kathedraal bewonderen we het praalgraf van Christopher Columbus. En de monstrans die op Sacramentsdag in processie door de straten wordt gedragen. Vanaf de toren heb je een fantastisch uitzicht. We lunchen in een prachtige historische taberna. Sevilla maakt indruk met haar mooi onderhouden oude gebouwen.
 

Córdoba
Ondanks de regen is de Mezquita in Córdoba schitterend. De oudste delen zijn al uit de 8e eeuw. Duizenden pilaren en nog veel meer bezoekers. In de 15e eeuw is in het midden een kathedraal ingebouwd, die eigenlijk wel mooi past in het geheel. We bezoeken ook een Joodse synagoge in het oude centrum. Aan het eind van de dag gaan we naar een Feria, een soort jaarmarkt met kermis en enorme feesttenten. Alle meisjes zijn uitgedost met schitterende jurken.
 

Granada
Na een bezoek aan Baeza rijden we naar een ander klein stadje uit de renaissance: Ubeda. Hier zien we prachtige oude boeken en een ijzeren preekstoel in de stadskerk. We overnachten in Granada. Eind mei en in de Sierra Nevada achter het Alhambra ligt nog sneeuw! In de tuinen is een groot openluchttheater en overal zijn prachtig bloemen. We bezoeken de Casa del Partal, de Mihrab, het palacio de Carlos V en de baño de Comares (de hammam).
 

Alpujarras
Op onze laatste vrije dag maken we een excursie naar het berggebied van Alpujarras. De prachtige rit en de leuke witte bergstadjes zijn de moeite zeker waard. We brengen een bezoek aan een hammendrogerij en lunchen daar heerlijk op een terras met forel en ham. Onderweg zien we de mooiste ‘Carmen’: tuinen met een klein huisje erop. ’s Avonds bezoeken we nog de prachtige kerk van San Juan de Dios. We kijken terug op een geweldige vakantie dankzij de deskundige reisleiding en de gezellig groep medereizigers.