...

Warm en vriendelijk welkom
Maanden hebben we ernaar uitgekeken en eindelijk is het zo ver: we gaan naar Thailand! Het hele bijzondere is dat we met z'n zessen gaan. Onze vlucht verloopt prima en we landen om de geplande tijd in Bangkok. Eenmaal buiten valt de warmte op ons als een warme deken. Onderweg naar het hotel keken we onze ogen uit: het verkeer in Thailand is één grote chaos. Gedurende ons verblijf merken dat er een uitzonderlijke vriendelijke dienstverlening bij de Thaise mensen zit ingebakken. Elke dag worden we omringd door vriendelijke mensen,  die ons behandelen of we de koning en koningin zelf zijn. 
 

Op ontdekkingstocht door Bangkok
Vandaag gaan we naar het historisch centrum van Bangkok. We stappen uit bij de bloemenmarkt. De ontelbare kraampjes zijn bedekt met prachtige bloemen: orchideeën, rozen, gerbera’s en natuurlijk lotusbloemen. Bloemen hebben in Thailand een symbolische betekenis. We gaan verder naar het Grand Palace en de beroemde Wat Phra Keo tempel, met de belangrijkste boeddha van Thailand. Dit overtrof onze hoogste verwachtingen. De paleisgronden staan vol met prachtige torenspitsen en versierde tempels, gouden paviljoens en beelden van mythologische figuren, zo groot als een reus! 
 

Oude hoofdsteden: Ayutthaya & Sukothai
We arriveren in Ayutthaya, de vroegere hoofdstad van Thailand. Eind 17e eeuw waren er meer dan 1.700 tempels, hiervan zijn er nu nog maar 500 overgebleven. Sinds 1991 staat de vroegere koningsstad op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De volgende dag gaan we naar een andere eerdere hoofdstad van Thailand: Sukothai. Ook van deze ooit zo machtige stad zijn maar een aantal resten overgebleven.  We bezoeken het historisch park waar de mooiste tempelresten te bewonderen zijn. De ruïnes zijn omgeven met lotusvijvers en oude bomen, prachtig om langs te fietsen.
 

Bergstammen en de Gouden Driehoek 
Twee dagen van onze reis brengen we door in Chiang Rai. Vanuit hier rijden we de bergen in om kennis te maken met de bergstammen van Thailand. We bezoeken de Akhastam en de Paduang bergstam, de laatste zijn bekend om hun giraffevrouwen met koperen ringen om hun nek. Hierna lunchen we aan de Mekongrivier, vlakbij de plek waar Myanmar, Laos en Thailand samen komen: de beruchte Gouden Driehoek. Terwijl we eten hebben we een schitterend uitzicht. Na de lunch gaan we aan boord van een boot voor een tochtje over de Mekongrivier en passeren we het drielandenpunt dat halverwege de rivier ligt. 
 

De kunst van parasols en zijde
In Chiang Mai ontdekken we in een parasolsfabriek hoe de mooie Thaise parasols worden gemaakt. We verbazen ons over het intensieve handwerk dat nodig is voor één parasol. Leuk was dat we ook onze eigen spullen konden laten beschilderen! We gaan verder naar een zijde-, zilver- en edelstenenfabriek. Ook hier wordt alles met de hand gedaan. We kopen de nodige souvenirs. Na nog een aantal dagen ontspanning, is het tijd om afscheid te nemen van dit heerlijke land met zijn vriendelijke bevolking. We kunnen terugkijken op een fantastische reis naar Thailand, waar we nog lang van kunnen nagenieten.