...

De 9 Straatjes
Van grachten, parken en musea tot aan winkels, boetiekjes en restaurants... In Amsterdam vind je het allemaal. Bovendien is de sfeer in de stad levendig en gezellig. Als je een dagje gaat shoppen, dan slaag je zeker! In de Amsterdamse grachtengordel, net achter het Paleis op de Dam vind je de 9 Straatjes. Slenter door de straten en shop in exclusieve winkels en boetiekjes. Ontspan hierna op een terras of ga een hapje eten bij één van de vele restaurants in De 9 Straatjes. Het barst hier van de gezellige cafés en goede restaurants!
 

Wandelen in het Vondelpark
Een belangrijk en bekend stadspark in Amsterdam is het Vondelpark. Hier kun je  even wegvluchten van de drukte en menigte in het centrum en heerlijk genieten van een moment van rust en verfrissing. De bomen hangen in de zomer vol met kleurige bladeren en het zonlicht reflecteert op het water op een manier die niet te beschrijven is. In de winter, wanneer alles bedekt is met sneeuw, is het hier ook heel leuk. Wandel door het park of geniet van een picknick terwijl je de zonnestralen op je gezicht voelt. Of warm je tijdens de koude dagen op met een cappuccino of verse muntthee bij het Blauwe Theehuis!
 

Amsterdam op z’n mooist, te water. 
Een bezoek aan Amsterdam is niet compleet zonder een rondvaart over de grachten. Als  je het Centraal Station uitloopt, zie je de rondvaartboten al voor je klaarliggen. Wat is nou een leukere manier om een stad te leren kennen dan op het water? Een aardige gids vertelt leuke weetjes over Amsterdam en over de historie van de koopmanshuizen, oude bruggen en kerken die je passeert. Tussendoor maakt de gids ook grappen, wat de tour nog gezelliger maakt!
 

Een hapje, drankje en geschiedenis 
Het mooiste plein van Amsterdam is wat mij betreft het Museumplein. Het Rijksmuseum, Van Goghmuseum en Stedelijk Museum zijn hier gevestigd. Bewonder de schilderijen van de Hollandse meesters en moderne kunst. Na je bezoek aan een van de musea kun je een hapje eten bij Solo Eten & Drinken. Met een volle maag ben je zeker klaar voor een bezoek aan het House of Bols, tegenover het Van Gogh Museum. Proef hier de bekende Bols jenever en lekkere cocktails.
 

Een markt en meer: de Albert Cuypmarkt 
De Albert Cuypmarkt is de beroemdste openluchtmarkt van Nederland en bestaat al meer dan honderd jaar. De markt is geopend in 1905 en is ongeveer een kilometer lang. Op de markt is van alles te vinden: van groente, fruit en vis tot aan kleding, sieraden en schoenen. Het barst hier van de cultuur, hier vind je al je ingrediënten voor een echte Hollandse of juist een exotische maaltijd, zoals cassave, zoete aardappelen, bakbananen, hete Madame Jeannet pepers en kokosmelk.