...

Veelzijdig Antwerpen
Antwerpen in één woord: veelzijdig. Zowel de cultuur- als de natuurliefhebbers én de shopaholics kunnen hier hun hart ophalen. De stad telt namelijk veel parken, winkels, terrasjes, historische gebouwen en niet te vergeten een grote dierentuin. Wat ik ook handig vind is dat de stad per trein al in ca. 3 uur te bereiken is. Bij aankomst worden we direct verwelkomt door het statige station in Eclectische stijl met schitterende Art Deco elementen. Een prachtige binnenkomer al zeg ik het zelf!
 

Shop till you drop
Aan winkels geen gebrek in Antwerpen. Of je nou komt voor een nieuw kledingstuk, een authentiek tafeltje of een ring met diamant, Antwerpen heeft het. De stad heeft diverse markten (zoals de Antiekmarkt en de Vogeltjesmarkt) waar handelaren iedere week hun koopwaar aanbieden. Het aanbod is zeer uitgebreid en de sfeer is prima. Bij aankomst met de trein lopen we direct de beruchte Diamantwijk binnen. De meest prachtige ringen trekken onze aandacht. Een klein stukje verder belanden we in de populaire winkelstraat: De Meir.
 

Kunst en cultuur
Terwijl we via de winkelstraat naar de Gotische Onze-Lieve-Vrouwekathedraal lopen, zien we diverse gebouwen in Renaissance stijl en het Rubenshuis. Op het pleintje voor de kathedraal zit een klein studentenorkestje vol overgave te spelen. Op de Grote Markt worden we overweldigd door de mooie oude gildehuizen en het stadhuis in Renaissance stijl. We raken niet snel uitgekeken, want bovenop de torentjes staan allemaal grappige gouden beeldjes.
 

Oog in oog met een pinguïn of Lucky Luke
De beroemde  Antwerpse Zoo is een ‘must-see’ met haar karaktervolle gebouwen en de sfeervolle tuin. Afgelopen jaar is de zoo gerenoveerd en is er een nieuw restaurant geopend, met uitzicht op de giraffen en zebra’s.  Naast de deur (in het treinstation!) is het nieuwe indoor pretpark rond populaire Belgische stripfiguren. Suske en Wiske, De Smurfen, Lucky Luke en Urbanus heten je hier welkom! Stap binnen in 6 themazones, met  verschillende leuke attracties, interactieve elementen en doe-activiteiten. Zo komen de stripverhalen écht tot leven!
 

Belgische bieren, chocolade en wafels
Aan lekkernijen geen gebrek in Antwerpen! Op iedere hoek van de straat worden we verleid door de geur van wafels en patat. Maar we gaan toch eerst voor een goede cappuccino met een stuk taart naar de Vascobello V-bar. Dit café schenkt superieure koffie en de cheesecake is om je vingers bij af te likken!  Ook makkelijk dat je alles gewoon in het Nederlands kunt bestellen, want Antwerpen lig in het Nederlandstalige deel van België.
Voor een Belgisch pilsje met ribbetjes hoeven we niet ver te zoeken in het centrum, voor € 18 eten we heerlijk die avond.