...

Buenos Aires: stad van Tango & Maradona 
De wijk San Telmo is op zondag de beste plek om te flaneren en de tango te aanschouwen. Veelal een spontane dans waar de passie van afdruipt. De vele oude huizen, barretjes en kinderkopjes geven deze wijk een aangename sfeer, vind ik. Calle Calminito, in de wijk La Boca, staat bekend om de talloze felgekleurde huisjes. Voetballiefhebbers kunnen hun hart hier ophalen in het beroemde stadion van Boca Juniors, waar Maradona furore maakte.
 

Buenos Aires: De Dwaze Moeders & Evita
Aan het Plaza de Mayo staat het Casa Rosada, waar Eva (Evita) Perón vanaf het balkon het volk toesprak. Daarnaast is dit plein bekend door de Dwaze Moeders die hier al decennialang aandacht vragen voor hun verdwenen zonen. Bezoek ook de aristocratische wijk Recoleta met de enorme begraafplaats waar onder andere Evita begraven ligt.
Mijn tip: La Cabaña de las Lilas  in Puerto Madero is de beste plek om een voortreffelijke Argentijnse steak te eten.
 

Als een gaucho over de pampa's 
Het zuiden van Argentinië, ook wel Patagonië genoemd, is geroemd om haar ruige landschappen. Naast gletjsers, hoge bergtoppen en meren ligt hier een unieke kans om per paard een rit te maken over eindeloze pampa's. Als afsluiter mag een echte asado (Argentijnse barbecue), met verschillende soorten vlees of vis op een estancia (Argentijnse ranch) niet ontbreken. Drink daarnaast een heerlijk glas rode Malbec wijn, en je waant je een echte gaucho! 
 

Perito Moreno Gletsjer 
Los Glaciares National Park is het volgende hoogtepunt. Bij de Perito Moreno-gletsjer vallen geregeld brokken ijs met luid kabaal in het water. Dit gewelddadige spektakel is vanaf de kant te aanschouwen. Het ijs schuift hier dagelijks zo'n 2 meter op. Je voelt de immensheid pas echt als je bovenop de gletsjer staat. Met crampons (speciale ijzers) zijn deze ijsmassa's te bewandelen, wel is het af en toe echt klimmen en klauteren. Wat een belevenis!
 

Ushuaia & Tierra del Fuego
Ushuaia is de meest zuidelijke stad ter wereld en dé uitvalsbasis voor een reis naar Antarctica. Vanuit Ushuaia is een bezoek aan het National Park Tierra del Fuego zeer de moeite waard. Hier kun je een treinritje maken met 'el Tren del Fin del Mundo' of verschillende wandelingen met prachtige uitzichten. Ook een boottocht over het Beagle-kanaal kan ik aanraden, omdat de kans groot is om pinguïns, zeeleeuwen en zeevogels te spotten.