...

Struinen langs Meesterwerken van Gaudí
Wie zegt Gaudí, zegt Barcelona. We starten de dag met een lekkere kop koffie in Café Cosmo, vlak achter de universiteit van Barcelona. Nu zijn we echt klaar om de statische wijk Eixample te ontdekken. We lopen van Casa Batlló via de Passeig de Gracia naar Casa Milà en bewonderen de meesterwerken van Anton Gaudí. Voor een welverdiende lunch lopen we binnen bij de Praktik Bakery. Een fijne wandeling langs de brede Avinguda Diagonal brengt ons naar het bekendste werk van Gaudí: de Sagrada Familia. Vanuit Parc Güell genieten we van de ondergaande zon.
 

Genieten van Gastronomisch Catalonië 
Als ik in Barcelona ben wil ik natuurlijk ook genieten van de lokale lekkernijen. Catalonië, met Barcelona voorop, is rijk aan traditionele gerechten, met een focus op visgerechten én natuurlijk tapas. De markt La Boqueria is een ware smaakexplosie. Zelf loop ik graag van de gebaande paden en duik ik de wijk in. Zo vind je culinaire verrassingen in El Raval of Poble Sec. Hier genieten we, tussen de locals, van Spaanse gerechten met Arabische invloeden. Na het eten wandelen we een stukje naar de lokale St. Moritz brouwerij (uit 1856!) voor een echt Catalaans biertje.  Zo willen we de avond afsluiten!
 

Ontspannen in Barceloneta
In Barcelona loop je vanuit het centrum in no-time naar het strand. We zoeken een lekker plekje uit waar het met een goed boek prima toeven is. Kijk je even boven je bladzijde uit, dan zie je van alles aan je voorbij trekken op de boulevard. Even afkoelen doen we in het lekkere, kalme water. Na een paar uurtjes ontspannen kiezen we een leuk terrasje bij een van de vele barretjes of chiringuitos. Met een keur aan visgerechten laten we ons ook culinair verwennen.  
 

Lekker ontspannen, weg van de drukte
Ik kom regelmatig én met veel plezier in Barcelona. Maar ik ben niet de enige, en zeker in het centrum kan het erg hectisch zijn. Daarom vind ik het ook zo leuk om de andere kant van Barcelona te zien. Laten we beginnen in het Parc de la Ciutadella. Vandaar volgen we de kustlijn langs Port Olympic om uit te komen bij Parc del Forum voor een welverdiend drankje. Voor een mooi uitzicht over de stad loop ik graag omhoog richting Castel de Montjuïc. Voor de terugreis belonen we onszelf met een ontspannen ritje met de kabelbaan. Van dit uitzicht blijf je genieten.