...

Adembenemende binnenkomst
Bij binnenkomst waande ik me in een wereld van glitter en glamour. Aan boord van dit schip reis je te midden van de bekendste namen en werken uit de filmwereld. Het indrukwekkende interieur van de Costa Fascinosa heeft een fascinerende en chique sfeer.  Ook ontbreekt het aan geen enkele luxe. Zo bevinden zich aan boord vier verschillende zwembaden, een waterglijbaan, een golfbaan, een winkelcentrum, een spa en meerdere sportfaciliteiten. Weer aan boord na het aanleggen bij meerdere havens  heb ik me geen moment hoeven te vervelen.
 

Beleef de Middellandse Zee
De Costa Fascinosa vaart het grootste gedeelte van het jaar in het Middellandse Zee gebied. Tijdens mijn reis heb ik prachtige bestemmingen mogen bezoeken zoals Napels, Sicilië, Ibiza, Mallorca en Barcelona. Hier heb ik kunnen genieten van het heerlijke eten, de zon, de verschillende culturen en natuurlijk alle hoogtepunten die de bestemmingen te bieden hadden. Voor mij is cruisen dé ideale manier van reizen! In korte tijd ontdek je meerdere bestemmingen en... je hoeft maar één keer je koffer uit te pakken.
 

Mijn favoriete bestemming: Ibiza!
Een van de bestemmingen die mij vooral bij is gebleven is Ibiza. Wat een prachtig eiland is dat! Haar prachtige azuurblauwe zee en baaitjes zijn een genot om te zien. Buiten de prachtige stranden was Ibiza-Stad ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Het gezellige centrum met smalle steegjes, barretjes en restaurants waarbij je uitkijkt op Dalt Vila, het oude ommuurde centrum van Ibiza-Stad. Dit was echt het ultieme vakantiegevoel voor mij!
 

Beleef een dag op zee
Tijdens een dag op zee keek ik mijn ogen uit over welke faciliteiten er te vinden waren. Ik heb heerlijk genoten van de gym en de spa om volledig te ontspannen. Daarna was het rondwandelen op het schip al een genot voor mij, om me te verbazen over alle mogelijkheden. Toch was een van de hoogte punten van mijn reis de avonden. Ik heb heerlijk gegeten in één van de 5 restaurants, waar ik elke avond kon genieten van een hele show tijdens het diners. Om daarna met een lekkere cocktail te genieten in de bar, waar overigens ook weer een spectaculaire show werd weggegeven.
 

De tijd is voorbij gevlogen..
Time flies, when you're having fun! En dat klopt helemaal. Wat heb ik genoten van mijn cruise. Het ontschepen verliep vlekkeloos bij Costa Cruises. Alle fooien waren al inbegrepen dus er waren geen verrassingen aan het einde van de cruise. Na de ontscheping stond de transferbus al op ons te wachten om ons naar de luchthaven te brengen. Altijd leuk om tijdens die busreis nog beetje sight-seeing te doen. Al met al was deze reis een groot succes. Cruisen is leuk voor iedereen en voor alle leeftijden!