...

Een week lang relaxen op Curaçao
Voorafgaand aan de cruise hebben wij een heerlijk weekje Curaçao geboekt. Wat een fantastisch eiland, vriendelijke bevolking en een prachtige natuur. Het is heerlijk om even de zon op te zoeken! We maken verschillende uitstapjes om het eiland te verkennen. De boottocht naar Klein Curaçao is toch wel het hoogtepunt. In de verte zien we de vuurtoren al op het eiland staan. Eenmaal dichterbij, zien we het prachtig uitgerekte zandstrand en het helderblauwe water. Tijdens het snorkelen zwemmen de mooiste gekleurde vissen voorbij. Ook kunnen we  grote schildpadden van dichtbij bewonderen!
 

Aan boord van het MS Monarch
Eenmaal aan boord van het MS Monarch zet de vriendelijkheid zich voort. Het personeel is ontzettend behulpzaam en geeft ons direct een warm welkom! Nadat we ons hebben ingecheckt lunchen we meteen even aan boord. Heerlijke Spaanse lekkernijen, voor ieder wat wils. Vervolgens gaan we naar onze hut. De koffers staan al bij de hut, wat een luxe!  We hadden een ruime balkonhut, heerlijk om 's avonds nog even tijd door te brengen en bij te komen van alle indrukken. De cruise kan beginnen!  Na het heerlijke diner nemen we nog even een kijkje bij de show en in het casino.
 

Een dag op zee
De eerste twee bestemmingen, Aruba en Bonaire, wat gaat de tijd toch hard. Beide prachtige eilanden, waar een heel relaxte sfeer hangt. Op Aruba gaan we surfen, een échte aanrader! Na veel gewandeld en gezien te hebben, is het dus echt tijd voor een relaxdagje op zee. Hierdoor kunnen we het schip verkennen en hebben we 's ochtends een bezoekje aan de fitness gebracht. In de middag gaan we even op het zonnedek liggen en nemen we een duik in het zwembad.  We sluiten de dag af met een diner in het à-la-carte restaurant en we duiken vroeg ons bed in om fris en fruitig aan te komen in Colón!
 

Colón & Cartagena
Na een ontspannen dagje op zee is het tijd voor een excursie in Panama! We kiezen voor de Panama City en Shopping excursie. 's Ochtends vroeg uit de veren om zo als eerste naar het shoppingcenter te gaan. Een paradijs voor de shopaholics! Na het shoppen is het tijd voor de hoogtepunten van Panama City. Na deze leuke tour gaan we weer terug naar het schip, op naar de volgende bestemming: Cartagena! In Cartagena bezoeken we de gezellige pleintjes en bars, wat een sfeervolle en gezellige stad met een vriendelijke lokale bevolking!
 

Wat gaat de tijd toch snel
Helaas.. de laatste dag is er sneller dan we hopen. Wat een geweldige combinatiereis door de Caribbean! Het uitchecken verloopt snel en zonder enige problemen. Alle fooien waren al inbegrepen, dus onverwachte kosten op het einde zijn er gelukkig niet.  Na ontscheping wacht ons nog een schitterende eilandtour waarbij we langs de hoogtepunten van Curaçao komen.  We worden weer even herinnerd aan al het moois wat dit eiland te bieden heeft. We hebben genoten van deze fantastische reis! Een heerlijke combinatie van een strandvakantie mét cruise!