...

Veelzijdig Berlijn
Berlijn, deze dynamische en bruisende stad zorgt ervoor dat ik mij helemaal thuis voel. Het is een echte metropool, er is voor ieder wat wils. Van winkelen in het KaDeWe tot het bezoeken van musea en monumenten, de stad zal mij nooit vervelen. Overal in de stad zie ik de verschillende invloeden van Oost- en West-Berlijn en prachtige gebouwen. Het meest indrukwekkend blijft voor mij de Berlijnse muur. Een belangrijk stukje geschiedenis, waar hier en daar nog een stukje van terug te zien is.
 

Bier und Bratwurst
Ik hou ontzettend veel van eten en ben er dan ook de hele dag mee bezig. Wanner ik aan Duitsland denk, dan denk ik aan bier en braadworst. Gelukkig ben ik in Berlijn aan het juiste adres. Gelokt door de heerlijke geur bestel ik bij Curry 36 een currywurst, dé specialiteit van de stad! Naast de vers gebakken Berlinerbollen en pretzels heeft Berlijn ook meer te bieden op culinair vlak. Het liefst sluit ik mijn dag af in een van de vele culinaire hotspots van de stad. Mijn favoriet: Vietnamees restaurant Monsieur Vuong. 
 

Kunst hier, kunst daar!
Als kunst-en fotografieliefhebber kijk ik mijn ogen uit. Ik bezoek graag het Museum für Fotografie. Hier bewonder ik de gewaagde en mooie werken van onder andere Helmut Newton. Naast de vele musea is Berlijn een kunstwerk op zich. Op bijna iedere hoek van de straat kom ik streetart tegen. Met mijn camera in de hand fotografeer ik de meest bijzondere creaties. 
 

Een stad vol herinneringen
Berlijn heeft een hoop te verduren gehad, van de Tweede Wereldoorlog tot de Koude Oorlog. Deze grote gebeurtenissen hebben een grote impact gehad, die ik nog terug zie in de stad. Zo zie ik naast de East Side Gallery nog steeds resten van de Berlijnse Muur en merk ik het verschil tussen het vroegere Oost- en West- Berlijn. Vooral het Holocaustmonument is bijzonder om te zien, dit heeft veel indruk op me gemaakt. 
 

Van uitzicht naar vlooienmarkt
Een van de mooiste bezienswaardigheden van Berlijn vind ik toch wel het Reichtag gebouw. Dé thuisbasis van het Duitse parlement en open voor bezoekers. Vanuit de glazenkoepel is het echt genieten van het schitterende uitzicht over de stad. Naast de bezienswaardigheden vind ik het erg leuk om verschillende markten te bezoeken. Mijn favoriet op zondag is de vlooienmarkt in het Mauerpark. Berlin has it all!