...

​Brazilië 
Brazilië staat bekend als land van samba, voetbal en de mooie natuur. Deze komen in deze reis allemaal aan bod. Van een grote stad als Sao Paulo, via Foz de Iguaçu en Rio de Janeiro. Eindig je in het idyllische Paraty. Waarvan het historische centrum zelf op de Unesco werelderfgoedlijst staat. In iedere stad is voldoende te zien en te beleven. Maar er is ook genoeg tijd om lekker te ontspannen.
 

Sao Paulo
De reis Bruisend Brazilië begint in Sao Paulo. Een grote stad zoals die in ieder land te vinden is. Toch een goed begin om al wat van Brazilië te leren kennen. Bij de uitgebreide stadstour valt al op dat het een christelijk land is. Je ziet meerdere kerken van binnen. Maar het meest opvallende was wel het bezoek aan een pand van de bank van Sao Paulo. We mochten ook zomaar een kijkje nemen in de oude kluis. Is nu niet meer als zodanig in gebruik. Maar blijft je wel bij. 
 

Foz de Iguaçu
Na 2 nachten in Sao Paulo vertrokken we met 2 binnenlandse vluchten naar Foz de Iguaçu. Inderdaad de groep werd gesplitst, maar er zat slechts een uur tussen beide vluchten. De eerste kennismaking met Foz was voor mij persoonlijk wat minder. Op de luchthaven is mijn rugzak uit het busje gestolen wat ons ophaalde, toen ik even omdraaide om wat bagage langs achter op de achterbank te tillen... Maar de mooie watervallen. Vooral ook aan de Argentijnse kant van Puerto de Iguazu, maken alles goed. Vooral de "Devils Breath" is erg indrukwekkend. Tips: Een boottocht langs de watervallen. En een folklore dansshow met dansen en klederdracht uit Zuid-Amerika.
 

Rio de Janeiro
Na 3 nachten in Foz de Iguaçu. Verblijf je 4 nachten in Rio de Janeiro. Rio is een hele diverse stad. We kennen allemaal het wereldberoemde Christus beeld. Het Copacabana strand. Heerlijk om een middag te relaxen. Maar ook het uitzicht vanaf de suikerbroodberg is erg indrukwekkend. Een fietstocht door Rio is ook zeker een aanrader. En ook als je niet van voetbal houdt. Als je de kans krijgt om in de buurt een wedstrijd te bezoeken. Alleen voor de sfeer zou ik dit al doen. 
 

Paraty
De reis eindigt uiteindelijk met 3 nachten in Paraty. Het moment om een beetje bij te komen van alle indrukken die je eerder hebt opgedaan. Het oude centrum is auto vrij. En heeft genoeg restaurantjes en bars om lekker uit eten of drinken te gaan. Je moet het wel gezien hebben. Maar neem goede wandelschoenen mee. Het is al moeilijk lopen. Dus als je dan ook nog eens slippers draagt. Vraag je om problemen. Je kunt natuurlijk relaxen bij het zwembad van je hotel. Of aan een van de strandjes. Maar dat kun je ook vanaf een boot. Of met een jeeptocht door de naastgelegen Amazone. Er zijn genoeg bureautjes die je kunnen helpen als je op eigen gelegenheid er op uit wil.