...

Vanuit de lucht
Er is een Belgisch icoon, welke met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Letterlijk! Eén van de populairste attracties van Brussel is het Atomium. Het aanzicht: de blinkende bollen aan de skyline van Brussel bieden ook nog eens een goed uitzicht! Een bezoek aan het Atomium mag dan ook niet ontbreken als je in de stad bent. Wandel door de verschillende bollen en ontdek de permanente & tijdelijke tentoonstellingen. Neem de roltrap omhoog en drink op 95 meter hoogte een drankje of geniet van een 100% Belgische lunch. Het 360° panoramisch uitzicht is het zeker waard!
 

Kunst & cultuur
Naast de mooie plekken en monumenten die er te zien zijn, biedt Brussel meer dan 100 musea. Van de kleinste tot het grootste, van het zotste tot meest klassieke. Zoals het surrealistische werk van Brussels bekendste schilder in het Margritte Museum en werk van andere bekende Vlaamse schilders in de Koninklijke Musea voor Schone kunsten tot het Stripmuseum , Autoworld of het Art & Design Atomium Museum (ADAM). Het muziekinstrumenten-museum (MIM) is gevestigd in een prachtig art nouveau gebouw. Sluit je bezoek aan het museum af in het restaurant met een fantastisch uitzicht over de stad! 
 

Vind je goesting in Brussel
Bier, friet en wafels zijn onlosmakelijk verbonden met België én Brussel. Belgen zijn echte bourgondiërs. In Brussel zijn dan ook veel terrassen en restaurants om in deze behoefte te voorzien. Maar voor wie eens voor een andere ervaring wil gaan, raad ik de Tram Experience aan. Terwijl je geniet van een uniek uitzicht op de mooiste plekken van Brussels by night proef je de heerlijkste gerechten. De tram heeft alles weg van een gastronomisch designrestaurant. Twee uur lang geniet je van een zes of zeven-gangenmenu van topchefs uit België. Wel even vooraf reserveren!
 

Shoppen
Een van de mooiste plekjes van België om te winkelen zijn de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. In deze prachtige winkelgalerijen zijn naast de luxe boutiques ook restaurants en cafés. Shoppen in grandeur.
Of slenter langs de boetieks aan de Grote Zavel of flaneer over de Louizalaan. Tussen het shoppen bij de prestigieuze modehuizen door zijn er genoeg plekken om tussendoor de dorst te lessen. Aan het einde van de straat ligt het Poelaertplein. Kijk vanaf hier uit over de stad,  neem de lift naar beneden en ontdek de stad verder...
 

Europese wijk
De bekendste trekpleisters liggen in het historisch centrum. Maar Brussel biedt zoveel meer dan de Grote Markt en Manneken Pis. Iedere wijk heeft haar eigen karakter, de gezellige Marollen, shoppen in Louizawijk. Maar Brussel zetelt ook ons Europees Parlement. In de Europese wijk, waar de Europese instellingen zich bevinden, kun je ook een bezoek brengen aan het Parlementarium. Wandel ook vooral eens door het Leopoldpark en drink tussen de locals en expats op het Luxemburgplein een Belgisch pintje... Voel hoe internationaal Brussel is!