...

Watchman - Bryce Canyon
Vandaag vertrekken we richting Bryce Canyon, een Nationaal Park in de Amerikaanse staat Utah. Nadat we de campground in Watchman afrijden is ons eerste obstakel een tunnel. De eerste wagen gaat achter de volgwagen aan, waarna de rest volgt. De laatste wagen krijgt een stokje die aan het eind van de tunnel moet worden afgegeven. Zo weten ze dat het de laatste wagen was en kan de tunnel van de andere kant worden ingereden.  We moeten in het midden van de tunnel rijden, anders komen we er met de camper niet door. Best leuk om mee te maken, weer eens wat anders! 
 

Verscheidenheid aan landschappen
Vandaag maken we een reis van 138 kilometer. Na de tunnel volgen we een leuke kronkelweg, dwars door Kane Country. Het is maar goed dat we weinig moeten rijden, want vandaag is er onderweg weer genoeg te zien! Bij Mt. Carmel Junction slaan we linksaf op de Hyw 89 richting Bryce. We stoppen even in Glendale, om wat te drinken. Zo rijden we ook een stukje door Dixie National Forest, en als je het over verschillende landschappen hebt.. Er is hier echt van alles, weliswaar schitterend! Bergen, weilanden, riviertjes en prachtige vergezichten met af en toe wat huisjes. Ook komen we onderweg de MacDonald Farm tegen. We kijken onze ogen uit!  
 

Veranderlijk weer 
Nog maar 17 miles. Langzaam veranderen de bergen van kleur en komen we terecht in Red Canyon. Ook hier zijn we vaak gestopt om te wandelen, rusten en te genieten van al het natuurschoon. We maken ook een stop in Old Bryce City. Wat mij opvalt als we hier rondlopen, is het veranderlijke weer. In Yosemite was het warm, bij Mammoth Lake was het fris. In Bryce was er eerst onweer, waarna de zon ging schijnen. 
 

De historie van Bryce Canyon National Park
Kapitein Clarence E. Dutton en John Wesley's Powell ontdekten dit gebied in het jaar 1870 en gaven het verschillende namen. Dutton noemde de Claron Formation Pink Cliffs. Het thuis van de bevers werd Paria genoemd vanwege het modderige water. De Point of Pines werd eerst Yovimpa genoemd. In 1875 kwamen Ebenezer en Mary Bryce wonen in het gebied. Buren vernoemden het gebied naar hen:  Bryce Canyon. Mary en Ebenezer vertrokken, maar de naam bleef. In 1923 benoemde president Warren G. Harding de Bryce Canyon tot Nationaal Park. Sinds 1928 wordt de canyon aangeduid als 'Bryce Canyon National Park'. 
 

Dieren in het park
Elke zomer komen er meer dan 1,5 miljoen bezoekers in het Bryce Canyon National Park, waar veel dieren leven. Het muildierhert is het meest voorkomende grote zoogdier, gevolgd door wapiti's en de gaffelbokken. Maar ook kleine dieren als vossen en eekhoorns kom je tegen. De lynx, poema, coyote en zwarte beer zijn de grootste roofdieren, maar deze worden weinig gezien. Daarnaast leven er ook elf soorten reptielen en vier soorten amfibieën: slangen, hagedissen en salamanders. Ook de verscheidenheid aan vogelsoorten is enorm: jaarlijks worden er minimaal 170 soorten  aangetroffen, waaronder de stellersgaai, witte pelikaan en de Californische Condor.