...

De stad ligt aan mijn voeten
Buzzling', bruisend, het perfecte woord om Bangkok te omschrijven. Deze metropool leeft 24 uur per dag. Non-stop verkeer, kleine bootjes en grote vrachtschepen die in elkaars vaarwater zitten op de Chao Prayarivier. Levendige handel op de vele markten en in China Town, een stad binnen de stad. Deze ‘Stad der Engelen’ pakt haar bezoekers in. Ik maak een tochtje per tuktuk. Bangkok ligt aan mijn voeten!
 

Op kousenvoetjes door de tempel
Op naar het Grand Palace, dé publiekstrekker van Bangkok. Binnen valt de stadsdrukte van me af. De serene sfeer, de zoete geur van offerbloemen en wierrook, de Thai die bidden, het schitterende bladgoud, de imposante beelden en ornamenten… ondanks de aanwezige toeristen is dit een ware oase. Ik zet mijn schoenen buiten neer en bekijk in de Wat Phra Keo de heilige Smaragden Boeddha. Geruisloos genieten op mijn kousenvoetjes.
 

Van alle markten thuis
Struinen over markten in het buitenland is een belevenis op zich. De kunst van het afdingen, het afweren van verkopers, de verbazing over niet-alledaagse koopwaar, de geuren... heel wat anders dan de zaterdagmarkt in Nederland. Ook in Bangkok is ‘naar de markt gaan’ een leuke bezigheid. De nachtmarkt is mijn favoriet, maar ook de bloemenmarkt met haar rozen, lotusbloemen en orchideeën, had ik niet willen missen. Een bonte, geurige kleurenmix. 
 

Varen door het 'Venetië van het oosten'
Per longtailboot op weg naar de buitenwijken. Het landschap wordt groener, houten huisjes staan langs de klongs, de kanalen. Hier speelt het leven zich af op, in en aan het water. Terwijl spelende kinderen rondplenzen in het bruinige water, gaat iets verderop een vrouw door haar hurken om wat kledingstukken te wassen. Een man poetst zijn tanden, terwijl zijn buurman olie van zijn handen spoelt. Een andere wereld.
 

Doen in Bangkok!
Verwonder je over de stad diep onder je vanaf de Baiyoke Sky Tower. Reis door de stad per moderne skytrain, watertaxi, longtailboot, tuktuk of fiets. Kortom: gebruik alle transportmiddelen. Gooi in de Wat Pho een muntje bij de liggende Boeddha; dit brengt geluk en voorspoed. Bewonder bij de Wat Arun de talloze stukjes kleurrijk porselein, deels geschonken door de Thaise bevolking. Verveling uitgesloten in Bangkok!