...

Corniche d’or
Corniche d’or is de ‘gouden weg’ van Saint Tropez naar Frejus. We starten onze fietsreis in het decadente Saint Tropez en rijden langs prachtige rode rotsen en een diepblauwe Middellandse Zee. We komen op bijzondere plekjes, tussen het fietsen door lunchen we aan het water en genieten we van een prachtig uitzicht. Ook de terugreis door de rode bergen met de bus is sensationeel.
 

Nice & Antibes
Vandaag fietsen we op ons gemak van Monaco langs de kust naar de stad Nice. We komen hierbij langs een aantal spectaculaire baaien waaraan kleurrijke dorpjes liggen. In Nice zelf bezoeken we een bijzondere antiekmarkt, genieten we van de spraakmakende gebouwen en fietsen we over de boulevard langs het strand. We eindigen de dag in de historische havenstad Antibes. In de haven van deze stad Port Vauban zijn de grootste jachten ter wereld te vinden. 
 

Vernuftige fietskar
In een speciale fietskar worden de fietsen vervoerd. Elke fietser heeft een vast fietsnummer waardoor hij of zij elke keer dezelfde fiets heeft met de daarbij behorende instellingen. In de high-tech fietskar hebben alle fietsen een vaste plaats. Het stuur van de fietsen hoeft niet ingeklapt te worden doordat er - door een slim ophangsysteem - extra ruimte gecreëerd is in de kar. Een ingenieus liftsysteem helpt de chauffeur om de fietsen snel in en uit de fietskar te laden.
 

Wijnroute in de Provence
Vandaag gaan we de bergen in en fietsen we de wijnroute door de Provence. In het dorpje Lorgues stoppen we en genieten we van lokale delicatessen op de wekelijkse markt. Na een uurtje rondstruinen, proeven en inkopen doen rijden we door naar de wijnvelden. We rijden door een schitterend heuvelachtig landschap vol wijngaarden en kleine dorpjes. Als afsluiter van de dag eindigen we bij Chateau des Demoiselles. Hier zien we hoe de wijnen geproduceerd worden en proeven we de wijn uiteraard!
 

Monaco
Monaco blijft een bijzonder stukje Europa. Vandaag even niet op de fiets. Samen met onze buschauffeur rijden we een deel van het formule-1 circuit en bezoeken we het paleis. We struinen wat door de prachtige straatjes en eindigen ’s middags bij het Musée océanographique de Monaco. Hier vind je alles over het werk van de bekende bioloog Jaques Cousteau en kun je duizenden vissen bekijken. Je kunt hier zelfs haaien aaien,  echt een bijzondere ervaring! Als afsluiting van deze dag bezoeken we de adembenemende botanische tuinen van Monaco.