...

Het schip
Een heel belangrijk onderdeel van een cruise is natuurlijk het schip. Het ms Nieuw Amsterdam van de Holland America Line is een zogenaamd middelgroot schip, maar met een lengte van 936 voet (285 meter) en ruim 2.100 passagiers is het gewoon een enorm groot schip. Ruim 900 personeelsleden staan dag en nacht klaar om aan al je wensen te voldoen. het ms Nieuw Amsterdam is een modern schip (gebouwd in 2010) met allerlei technische oplossingen om het varen zo aangenaam mogelijk te maken. Het moet heel erg hard waaien wil het schip maar een beetje gaan deinen, zeeziek ga je echt niet worden!

Afvaart (Venetië)
Het binnenvaren en verlaten van de havens is iedere keer weer een belevenis. Vanaf de bovenste dekken van het schip heb je een fantastisch uitzicht over de havens en omgeving, vaak zie je dingen die je vanaf de grond niet kunt zien. Absoluut hoogtepunt is het vertrek uit Venetië, waar het schip dwars door de stad vaart voordat het koers zet naar de volgende bestemming.  Zo kun je het beroemde Plaza San Marco rustig bewonderen zonder last te hebben van de mensenmassa, en je krijgt er nog uitleg over de stad en haar historie bij ook!
 

Aan boord
Aan boord vind je onder andere winkeltjes, 4 restaurants, verschillende bars, 2 zwembaden compleet met whirlpools en sauna, een casino, een kunstgalerie, een bioscoop en zelfs een compleet musical-theater. En zijn verschillende open dekken waar je rustig kunt wandelen (twee rondjes om het schip is 1 kilometer), zonnen of genieten van het uitzicht. De twee dagen die je volledig op zee doorbrengt heb je echt nodig om alles aan boord te ontdekken!!

De Griekse bestemmingen
Deze cruise doet vijf Griekse havens aan: Katakolon (Olympia), Piraeus (Athene), Lesbos, Santorini en Argostoli. Je hebt ruim de tijd om iedere bestemming en de omgeving rustig te verkennen, van het oude Olympia waar de Olympische Spelen zijn ontstaan, het moderne Athene met de Acropolis tot de typische Griekse eilanden zoals Santorini en Lesbos. Op alle bestemmingen kun je kiezen om met compleet verzorgde excursies mee te gaan, maar je kunt natuurlijk ook zelf op pad gaan.
 

Turkije
Het schip ligt ook twee dagen in Istanbul en een dag in Kusadasi. Je maakt zo ook kennis met het moderne Turkije in Istanbul, de rijke historie in Istanbul, het toeristische Kusadasi zelf en het nabijgelegen Ephesus. Het leuke van de combinatie van deze plaatsen met de Griekse bestemmingen is dat je duidelijk ziet dat er heel veel verbanden en verschillen zijn tussen beide landen en culturen. Er zijn veel overeenkomsten, maar toch zijn het duidelijk heel andere landen.