...

Mijn bijzondere cruise-ervaring
Als productmanager cruises ben ik dagelijks aan het werk om vakanties samen te stellen met de meest fantastische cruiseschepen en bijzondere  bestemmingen. Ik vind het heerlijk om tijdens mijn eigen vakantie zelf te genieten aan boord van een cruiseschip. Afgelopen winter heb ik samen met mijn vrouw een cruise met rederij AIDA gemaakt in de Perzische golf. Een adembenemende bestemming vol pracht & praal en verborgen schatten.
 

Comfortabele start van de reis
Op een winterse dag in Nederland gingen we naar Schiphol voor onze reis naar Dubai. De tijd op Schiphol hebben we op een relaxe manier doorgebracht in de Schiphollounge, onder het genot van een hapje en drankje, met uitzicht op de startbaan. De vliegreis was met de Emirates A380, het grootste passagiers vliegtuig ter wereld. Wat een ervaring was dat! In de ochtend kwamen we aan in Dubai. Bij aankomst stond onze stadstour langs alle hoogtepunten van Dubai klaar. Rond 14.00 uur eindigde de tour bij het schip en stond de Nederlandse Krasreisleider klaar om ons aan boord te verwelkomen.
 

Waanzinnig Dubai
Wat een overweldigende stad is Dubai! Tijdens onze cruise lagen we twee dagen aan de kade in Dubai. Voldoende tijd dus om deze stad te leren kennen. Vanaf ons balkon was het uitzicht op de wolkenkrabbers in de verte al adembenemend. Genoten hebben we van een dag in het waterpark van Atlantis om vervolgens een avond door te brengen bij de prachtige fonteinshow voor de Dubai Mall en Burj Khalifa. Wist je dat de Burj Khalifa het hoogste gebouw ter wereld is met maarliefst 828 meters? Een bezoekje aan de 124e etage van dit gebouw is dan ook zeker de moeite waard.
 

Bijzonder Abu Dhabi & Mystiek Oman
Tijdens onze cruise hebben we ook een bezoek gebracht aan de hoofdstad van Oman. Muscat staat bekend om zijn indrukwekkende moskee en het paleis van de Sultan. De lokale vismarkt en souk zijn ook zeker een bezoek waard, vanuit de haven kun je er zonder probleem heen lopen. In Abu Dhabi troffen we een combinatie van moderne invloeden en oude cultuur. Tijdens een stadstour hebben we een bezoek gebracht aan o.a. de paleizen van de Sjeik, het duurste Formule 1 circuit ter wereld en absoluut hoogtepunt: de Sjeik Zayed Moskee. Wist je dat deze moskee jaarlijks meer bezoekers trekt dan de Taj Mahal?
 

AIDAprima, voor ieder wat wils
Bij aankomst lachte het schip ons al toe en aan boord ontbrak het ons ook werkelijk aan niets. Onze luxe hut had zelfs een hangmat op het balkon. Iedere dag hebben we de zon aanbeden op het zwembaddek en afwisselende shows bezocht. De wellness kunnen wij aanraden als je een dag rustig wil genieten. De sfeer aan boord is heel relaxed en informeel, er waren ook veel mensen van onze leeftijd. Ook het eten aan boord was voortreffelijk en voor ieder wat wils. Wist je dat de AIDAprima maar liefst 5 buffetrestaurants en 4 à-la-carterestaurants heeft die inclusief zijn in de prijs?