...

Bijzondere bestemmingen 
Tijdens een cruise worden bijzondere bestemmingen bezocht in meerdere landen. Na een cruise naar Cuba, de Caribbean & Meliá Varadero was een van onze reizigers J. Dijkstra erg te spreken over de bezochte plekken: "Onze cruise begon met twee dagen Havanna. Interessante stad! Daarna Jamaica, prachtig eiland. Helaas geen Kaaiman eilanden vanwege te sterke wind. Daarna Cozumel. De moeite waard!" Het gastvrije Jamaica is beroemd vanwege haar paradijselijke baaien en stranden, maar natuurlijk ook als het land van Bob Marley. Bij Cozumel vlak voor de kust van Mexico is de onderwaterwereld prachtig!
 

Levendige Cubaanse steden
Een Cubacruise start in Havana, waar de cruiseschepen liggen aangemeerd. Maar er is ook voldoende tijd om andere mooie Cubaanse steden te ontdekken. Bijvoorbeeld de bruisende badplaats Varadero, waar naartoe wordt gevlogen vanaf Amsterdam. Hier liggen eindeloze witte zandstranden met groene palmbomen. Eventueel is een cruise ook te combineren met een rondreis, waarbij ook historische cultuursteden  als Trinidad, Cienfuegos, Viñales en Sancti Spíritus worden bezocht. 
 

Havana als hoogtepunt 
"Alles wat men te wensen heeft. Zon, strand, zee en een fantastisch schip (MSC Opera). Heerlijk eten en goed service. En Havana is een echte aanrader", aldus reiziger A. de Graaf na cruise met een kort verblijf in Havana. In de Cubaanse hoofdstad Havana wordt het straatbeeld getekend door kleurrijke gebouwen, klassieke oldtimers, mooie pleinen en historische bezienswaardigheden. Havana heeft meer dan 2 miljoen inwoners, maar er hangt een ontspannen sfeer. Het dagelijkse leven speelt zich hier vooral af op straat, een ontmoetingsplek voor de lokale bevolking!
 

Ontspannen op vakantie gaan 
"Om een keer een cruise te maken was dit een prima keus. Interessant om te zien hoe het er tijdens zo'n cruise aan toegaat!" schreef A. van der Zanden na afloop van een cruise naar Cuba, Mexico en de Caribbean. Meegaan met een cruise is een heerlijk ontspannen manier om op onbezorgd vakantie te gaan, zo schreef Els nadat zij terug kwam van een cruise met de MSC Opera:  "Op een cruisechip reist je hotel met je mee en dat is geweldig. Je hoeft niet elke dag je koffer in te pakken en komt na een excursie steeds weer thuis. Reizen is zó echt niet vermoeiend!"