...

De eilanden van Thailand
Als echte zon- en strandliefhebber ga ik graag op vakantie naar Thailand, met haar prachtige tropische eilanden. Sommige ongekend populair, andere nog ongerept en onbewoond, elk met hun eigen sfeer en karakter. Wat ze met elkaar gemeen hebben? Hagelwitte stranden, wuivende palmbomen, prachtige baaien, koraalriffen én een aangenaam klimaat.
 

De stranden van Koh Pha Ngan
Dit eiland is bekend om zijn Full Moon Parties op het Hat Rin strand. Ik ben daar erg benieuwd naar dus we brengen de nacht door met duizenden andere mensen al dansend bij volle maan.  Uniek om mee te maken, wat een energie!
Bijkomen kan heel goed op een van de andere beeldschone stranden waar er van feesten niets te merken is…  Het liefst lig ik de hele dag in de heerlijke hangmat die ik in een van de kleine winkeltjes langs de kust heb gekocht. 
 

Snorkelen op Koh Tao
Op het schildpaddeneiland Koh Tao huur ik voor weinig geld een snorkeloutfit. We volgen een korte cursus bij een lokale duikclub waar we allemaal handige tips krijgen om goed te kunnen snorkelen. Dat werpt zijn vruchten af. Onder water in Thailand is het ware paradijs! Het meest heldere water dat je je maar voor kunt stellen, vissen in alle soorten, maten en kleuren en schitterend koraal. Hier kan ik me wel een tijdje vermaken!
 

Olifanteneiland Koh Chang
Koh Chang heeft als bijnaam ‘Olifanteneiland’, niet alleen omdat het de vorm heeft van een olifantenkop maar ook omdat je er zo veel olifanten vindt. Nu vind ik het een beetje zielig voor de olifant om op zijn rug te gaan zitten dus ga ik liever naar een speciaal olifantvriendelijk park. Hier wordt van alles verteld over olifanten én zijn ze te zien in hun natuurlijke omgeving. Zo’n enorme olifant van dichtbij door de jungle te zien struinen is echt een ongelofelijke belevenis!
 

Ontspannen op Koh Samui
Ik wissel dagjes lekker luieren aan het strand graag af met leuke activiteiten. Op een gloednieuw brommertje crossen we in één dag het hele eiland over langs watervallen, kokos- en rubberplantages, vissersdorpjes en tempels. Niet te missen is het National Park, een beschermde archipel van zo’n 40 eilandjes. In een kayak peddelen we langs verlaten stranden, afgeslepen rotswanden en varen we door grotten met een sprookjesachtig blauw licht, onbeschrijfelijk mooi!