...

Zonsondergang in The Grand Canyon
Wat een natuurwonder is The Grand Canyon! Het kleurenpallet van de door de Colorado rivier uitgesleten rotswanden komt pas écht tot leven tegen het vallen van de avond. De bruine tinten lichten feloranje op en de lange schaduwen maken de vergezichten adembenemend. Wat een geluk toen vanuit een wolkenpak een regenboog de diepte van de kloof indook! En die regenwolk... die hebben we gelukkig niet teruggezien.
 

Op berenjacht in Yellowstone
Het oudste Nationale Park ter wereld is van onevenaarbare schoonheid. De aarde borrelt en rookt en je waant je er in een enorme vulkaankrater. Modderpotten, heetwaterbronnen, geisers en kleurrijke meren bepalen het landschap. Mijn aandacht is toch geregeld afgeleid, op zoek naar nog een zeldzaamheid: de bruine beer. Tientallen stilstaande auto's verraden de aanwezigheid van een schattig ogende, maar vervaarlijk 'ijsberende' beer!
 

Yosemite, Moeder Natuur op haar best
Wat een heerlijke afwisseling is Yosemite tijdens mijn roadtrip door het westen van de VS! De hitte van Death Valley spoel ik weg in de nevel van de Vernall Fall. Steeds duikt in de verte de gigantische Half Dome op, een markante rots. Na een rit over de hoogste weg van de VS vol vergezichten over het berglandschap strek ik de benen tijdens de wandeling naar de Bridalveil waterval. In de mistsluiers ontdek ik een prachtige regenboog! 
 

See you later, alligator!
De Everglades is één van de hoogtepunten van het zonnige Florida. Uitgestrekte moeraslanden en dichte mangrovebossen bepalen het afwisselende landschap van dit dierrijke Nationale Park. 'Zweven' over water én land tijdens een tocht per airboat vond ik een wonderlijke ervaring. Echt schrikken als de boot ineens het land op duikt! Onze gids weet alles te vertellen over de dieren en het ecosysteem. Zijn eerste woorden? "Kijk uit voor de alligator!"
 

De vele kleuren van Bryce Canyon
Bryce Canyon wordt door vele bezoekers als mooier beschouwd dan de veel beroemdere Grand Canyon. De duizenden kleurrijke pilaren, hoodoos genaamd en soms wel 60 meter hoog, lijken wel wolkenkrabbers! Het was heel bijzonder om gewoon tussen de vreemdsoortige rotsformaties door te kunnen lopen en me weg van de massa te wanen. Picknicken in de prachtige vallei tussen de bruinrode rotswanden, dat is pas beleven!