...

Cultuurwalhalla
Maleisië is één van de meest ontwikkelde landen van Zuidoost-Azië. De bonte mix van culturen in Maleisië kent invloeden uit China, India, Arabië en Zuidoost-Azië. Dankzij deze mengeling van verschillende religies staat de Maleisische agenda vol met kleurrijke feestdagen. Hari Raya (Islamitisch suikerfeest), Chinees Nieuwjaar, Deepvali (Hindoes lichtfestijn) zijn slechts een kleine greep uit alle feestdagen. De Maleisische bevolking is ontzettend gastvrij en zal je graag laten kennismaken met alle culturen. Reizen door Maleisië geeft je het gevoel dat je de halve wereld hebt gezien!
 

Foodcapital Penang
Penang staat niet voor niets bekend als ‘Food capital’ van Zuidoost-Azië: Assam Laksa (pittige soep), Char Kway Teow (noedelgerecht met garnalen) en Mee Goreng (gebakken mie), zijn slechts een kleine greep uit het populaire streetfood van Penang. Honderden hawker stalls, voorzien van plastic tuinmeubilair sieren de straten en voorzien zowel de locals als toeristen van heerlijke maaltijden. Warm eten begint hier al in de ochtend met een traditionale Nasi Lemak, kokosrijst met sambal, nootjes, frisse komkommer en gegrilde ansjovisjes. De locals zijn trots op het eten. En terecht, want het eten is hier heerlijk!
 

Wereldstad Kuala Lumpur
Kuala Lumpur, een stad van contrasten. Waar je aan de ene kant verdwaalt tussen de wolkenkrabbers en shoppingmalls, vind je aan de andere kant oude, koloniale gebouwen. Simpele eetkraampjes, vele scootertjes, dure maar ook oude auto's wisselen elkaar af. Culturen komen samen in deze stad en dat merk je aan wijken als Chinatown en Little India. Jalan Alor is de bekendste 'foodstreet' van KL en is één van de leukste plekken om je avond door te brengen. Breng ook een bezoek aan de Petronas Twin Towers, in de avond geniet je hier van een prachtige lichtshow!
 

Sky bridge op tropisch Langkawi 
Wuivende palmen, de prachtige blauwe zee en de vele eetstalletjes naast de wegen kleuren hier het straatbeeld. In tegenstelling tot Penang voelt Langkawi écht als een tropisch eiland. Een welkome verademing na de drukte van steden als KL en Georgetown. Vanaf de Sky Bridge is het uitzicht op het eiland en oceaan adembenemend, met een beetje geluk is het helder en kun je andere eilanden zien liggen terwijl je op over de enorm hoge brug loopt. De weg naar boven met de Cable Car is al eveneens een spectaculaire ervaring. Honderden hectaren jungle laten je voor even heel klein en nietig voelen. 
 

Ontdek Maleisië op Hollandse wijze
"Of we een helm nodig hebben? Nee hoor, fietsen doen wij dagelijks!" Lachend wijzen we de helm af en stappen we op onze fiets. Met MikeBikes hebben we een 4 uur durende fietstocht langs de hoogtepunten van Kuala Lumpur geboekt. We fietsen over de lokale markt Chow Kit, langs prachtige moskeeën, de Petronas Twin Towers en nog véél meer.
Ook Georgetown ontdekken we per fiets. Snel en goedkoop kom je zo op plekken waar je anders niet zou komen. Vertrouwd op je fietsje, wat ook nog eens zorgt voor een heerlijk briesje. Zéér welkom bij Aziatische temperaturen!