...

Palermo: Stad met twee gezichten
We wandelen vanaf de Quattro Canti de oude binnenstad in. Daar zien we prachtige eeuwenoude cultuurschatten, zoals de kathedraal, het Noormannenpaleis en het Massimo theater. Afgewisseld door de armoede in de levendige, kleurrijke volksbuurten Capo en Ballaro. Het verkeer is hectisch en luidruchtig, maar sterft weg als we heerlijk uitrusten in een van de vele stadsparken, Giardino Garibaldi.  Wat een bruisende stad!
 

Erice: Wat een geweldig uitzicht!
Een vaak vergeten pareltje, dit middeleeuws bergdorp bovenop de Monte Eryx. Eens hét centrum voor de verering van de Godin van de liefde: Venus. Nu vooral bekend van het 12e eeuwse fort Castello di Venere met haar prachtige tuinen en het mooiste uitzicht over de zoutpannen van Trapani en de kustlijn van Noord-Sicilie. Een absolute 'must see'!
 

Taormina: Vakantie vieren in stijl
Op het terras van Casa Turchetti realiseren wij ons waarom Taormina zo bijzonder is: Het prachtige uitzicht op het Griekse amfitheater, de Ionische zee en de besneeuwde Etna. Heerlijk flaneren langs de winkeltjes op de Corso Umberto. Zwemmen in de kraakheldere zee Isola Bella. Lekker verse vis eten bij Il Barcaiolo. Wat kan vakantie toch heerlijk zijn!
 

Agrigento: Vallei van de tempels
De Dorische tempels van Agrigento behoren tot het UNESCO Werelderfgoed. En terecht. Gebouwd rond 425 v.Chr is de Concordiatempel één van de best bewaarde tempels uit de Griekse wereld. Ondanks alle veldslagen en oorlogen, die hier hebben plaats gevonden. Door de mooie verhalen van onze gids wanen we ons even in de Griekse oudheid. Fascinerend!
 

Etna: De grootste vulkaan van Europa
We hebben geluk. Het is helder weer op 4 mei. Van verre zien we de rookpluim van deze actieve vulkaan. Op 1900 meter pakken we de kabelbaan. In de winter wordt hier geskied. Dan met de truck naar 3000 meter… We lopen over de kraterrand van één van de uitbarstingen en genieten van het overweldigende uitzicht. De combinatie van lavastenen en sneeuw: indrukwekkend!