...

Een eindeloze groene oase
Met een heerlijk wijntje in mijn hand geniet ik van het prachtige uitzicht over de groene wijnvelden van Margaret River. Dat had je niet verwacht hé? Wijnvelden in Australië…! Door het Mediterrane klimaat en de Indische Oceaan heeft de wijn van Margaret River een extra rijke en speciale smaak gekregen. Dit kan ik alleen maar beamen, want de combinatie van mijn Carbanet Sauvignon en de panoramische uitzichten is een beleving om nooit te vergeten.
 

Op avontuur langs de Great Ocean Road
Deze dag staat in het teken van adembenemende en idyllische uitzichten. Ik heb het natuurlijk over mijn tocht over de Great Ocean Road. Wanneer ik uit het busraam kijk, zie ik de meest spectaculaire kustroute ter wereld. Prachtige kalkstenen rotsformaties mengen zich met de blauwe lucht en nogmaals sta ik versteld van de natuurschatten van Australië. Zie ik daar nu een kangoeroe over de weg springen? Dan blijken die clichés toch waar te zijn! 
 

De mythes en legendes van de Aboriginals
Langzaam verdwijnt de zon achter de majestueuze en rood oplichtende Ayers Rock, of zoals de Aboriginals het noemen Uluru. Het voelt bijna als een magisch moment en ik voel mijzelf tot rust komen. Op een afstandje kijk ik naar Ayers Rock en herbeleef ik mijn bezoek aan het culturele centrum van eerder die dag. Verhalen van de droomtijd, mythologische wezens en heilige plekken spoken door mijn hoofd. Kortom een dag vol spanning en verbazing.
 

De overweldigende metropool Syndey
In de ochtend kijk ik uit het raam van mijn hotel en zie ik hoe Sydney langzaam ontwaakt. Ik kan bijna niet geloven dat ik  gisteren nog in de Outback was.

Wandelend door de stad word ik overweldigd door de drukte en de wolkenkrabbers. Het iconische Opera House lijkt nog groter en de Harbour Bridge nog langer dan op de foto’s. De kustlijn van Sydney steelt de show, een mooie plek om mijn dag vol nieuwe indrukken af te sluiten.
 

Blue Mountains National Park
Heel even stop ik met ademhalen… Ik sta op de rand van een klif en tuur over het Blue Mountains National Park. Fascinerende groene bergen samen met indrukwekkende rotsformaties vormen een panoramisch uitzicht. In de verte bevindt zich The Three Sisters. Volgens een legende van de Aboriginals zijn dit drie zusters die versteend zijn ter bescherming van het kwaad.