...

I love Japan
De mensen zijn vriendelijk, super behulpzaam en wat een gestructureerd land. Mensen staan netjes in de rij te wachten achter een lijn op het station, speciale smoking area's voor de rokers, rijen automaten met koffie, sigaretten, ijs, frisdrank en nog veel meer. Een automaat die je paraplu voorziet van een plastic zak... Geen papiertje of kauwgom vind je op straat en geen ondergespoten graffiti muren!
E. van de Corput (september 2016)
 
Schone straat in Kyoto

Een prachtige reis in een mooi land
Japan is een land met vriendelijke, beleefde mensen. Ze spreken nauwelijks Engels, maar doen hun uiterste best om je naar tevredenheid te helpen. Verder is het er SCHOON! Ook de alom aanwezige openbare toiletten, compleet met allerlei knoppen en verwarmde brillen... De treinen, bussen enzovoort lopen stipt op tijd met keurige rijen voor de deuren. De jaarlijkse vertragingen worden gemeten in seconden!
S. de Jong (september 2015)
 
Shinkansen bij mount Fuji

Iedere dag een andere ervaring
Japan is zeer de moeite waard, prachtige bloesems (daarvoor zou je het best rond 1 april gaan). Overal prachtige kastelen met tuinen, tempels, winkelstraten, vele huizen met bloemen versierd, mooie natuur, supervriendelijke mensen, noem maar op.
E. Heremans (april 2016)
 
Sakura – Japanse kersenbloesem

Mystiek Japan
Een fantastisch land met vele contrasten van een modern leven en historisch bewustzijn, moderne gewaagde architectuur en prachtige oude tempels. De natuur is soms overweldigend, evenals de uitingen van het diepe religieuze bewustzijn in de mengeling van shintoïsme en boeddhisme. Een combinatie van wandelingen in Tokyo en Kyoto, reizen door Honshu met metro, trein en Shinkansen stellen je in staat al deze verschillende aspecten te beleven in korte tijd, intensief en fascinerend!
R. Pelger (september 2016)
 
Asakusa tempel Tokyo

Een ware beleving
Japan is met zijn prachtige tempels en zeer mooie tuinen een land om nog een keer naar terug te keren. Maar de samenleving die je daar meemaakt en ondergaat is al een ware beleving op zich. Wij ‘het westen’ zouden daar nog veel van kunnen leren.
J. Bronius (mei 2016)
 
Jizo beelden in Kanmangafuchi, Nikko